Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranı düşerse emekliliğim etkilenir mi?

deathless

Yasaklı Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
benim rapor 2 yıl süreli vergi indirim ve emekliliğim süresiz geldi...şimdi ben engelli kart çıkarırsam rapor sürem doldumu haklarım bitiyor doğal olarak...peki yenileyeceğim rapor düşük hatta yüzde 40 ın altında gelirse var olan emekliliğimi de etkilermi bu olumsuz durum??...teşekkürler..

deathless

Merhaba. Süreli rapor ve vergi indirimi ile emekli oldum. Sgk'dan gelen yazıda kontrol için rapor bitiş tarihinden 3 ay önce gelip hastaneye sevk alın yazıyor. Sizde böyle birşey yoksa emekliliğiniz devam eder. Ama unutmayın Sgk Heran sizi kontrol için çağırabilir.

deathless

Her ne amaçla alınmış olursa olsun emeklilik sonrası (daha doğrusu emekliliğe temel rapordan sonra) alınmış düşük oranlı raporlar sgk tarafından fark edilebilir ve kontrole çağrılmaya neden olabilir. Bence bu risk varsa asla yeni rapor alınmamalı.

OturanBoğa...anladım..engelli kartımı çıkartayım rapor sürem boyunca kullanayım bittimi bir daha da bulaşmayayım hem kart işine hem de rapor...çünkü rapor süresi bittimi kart süresi de aynı anda bitiyormuş...teşekkürler..

Merhaba 17.01.2018 de AVM rahatsızlığından beyin kanaması geçirerek birkaç ameliyat oldum aynı sizin gibi sol tarafımda ağrı güç kaybı soğuk yanması kaldı dolayısıyla çalışma hayatımı da olumsuz etkiliyor ama ben bu durum için emeklilik hiç aklıma gelmemişti şimdi yazılarınızı okudum bunun için nasıl bir yol izlemeliyim emekli olabilmek için bilgilerinizi ve tecrübenizi benimle de paylaşırsanız çok sevinirim.

@Tevfik Bozkurt..geçmiş olsun kardeşim öncelikle..ben şöyle söyleyeyim 14 ay raporluydum ben zaten ve bu arada her ay iş göremez ödemelerimide aldım(bu arada çalıştığım yerin uluslararası bir firma olmasından dolayı işden çıkartılmadım allah razı olsun onlardan)..düzenli tedavilerimi yaptırırken doktorum emekliliği düşünürseniz daha iyi olur çünkü bu mesleği(silahlı güvenlik) yapamassınız dedi bana ve emeklilik süreci maceram hastalığımın 9.ayında başladı ve 1 ekim itibari ilede erken emekli oldum allah a şükür...

senin tabi işini prim yıl hepsi tamammı ilk önce onu bilmem lazım yardımcı olmam için....ben hiçbir ameliyat olmadığım halde(çünkü hassas yerdeydi beyin sapı kanamasıydı benimki)emekli oldum...ki sen olmuşun birde seninki daha kolay olur emekliliğin bence..?

Tevfik Bozkurt..hocam sondurumun ne şu an...emeklilik için müracatın oldumu biyerlere..prim gün yıl falan tamamsa müracat et derim hemen??...geçmiş olsun..

OturanBoğa..Bülent abi ben 1 ekim tarihinde engelli emekli oldum,hastalığımdan dolayı da hastalığım boyunca rapor paramı aldım,yalnız içerde 1.5 aylık alacağım daha var,bu sence ben emekliyken de ödenirmi çünkü sgk ya ayrıldığım şirket bildiriyordu daha önce,haliyle şu an emekliyim benim mi bildirmem gerekiyor?..teşekkürler..

Üst Alt