Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranı düşerse engelli kimlik kartı iptal olur mu?

ekrem2323

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Kuzenim gözden % 45 sürekli rapor alıp vergi indirimi başvurusu yaptı ve engelli kimlik kartı çıkardı. Sonra ankaradan Bilgi bulgu eksik diye geri gönderildi. Tekrar aynı hastane ölçüm yaptı. Sürekli % 32'ye düşürdü. % 45 oranında aldığı ilk rapora istinaden çıkardığı engelli kimlik kartı artık geçersiz mi? Kimliği aile ve sosyal politikalar il Müdürlüğüne geri mi vermeli? Ayrıca engelli olmaktan çıktı mı?

Siz bireysel başvuruyla rapor aldınız ve engelli kimlik kartı alıp aynı raporla vergi indirimine başvurdunuz ama Ankara merkez sağlık kurulu raporu yetersiz bularak detay istedi ve sonucunda oranı %40 altına düşürdü, aynen bu şekilde mi doğru mu anlamışım.
Şayet böyle ise hiçbir şey olmaz,yüksek sağlık kurulunun değerlendirmesi vergi indirimi için bağlayıcı olur,raporunuz onlardan bağımsızdır.

Sayın ufukalp hocam raporu eksik bilgi bulgu nedeniyle tekrar tamamlatmak üzere götürdüğü aynı hastane yüzde kırk altına düşürdü. Düşünen Ankara değil.

Oranı düşüren aynı Hastane olması nedeniyle ilk alınan rapor ile ilk alınan rapora istinaden alınan engelli kimlik kartı geçersiz mi olur?

Bu durumda normalde geçersiz olur da sosyal politikalar il müdürlüğünde raporların görüldüğü bir sistem olacağını sanmıyorum.

Hocam bence düşürülen aynı rapor olması nedeniyle değişen raporu ortadan kaldırmasını aldığı engelli kimlik kartını iade etmesini aldığı yeni raporun da yüzde kırkın altında olması nedeniyle bu raporu da ortadan kaldırmasını yani yırtıp atmasını söyledim. Artık başka bahara.

Sayın Ufukalp Hocam. İşte bu nedenle ben de endişeliyim. Şayet benim raporumda da sadece dejeneratif ve yazıyor. Görme keskinliği yazmıyor. Geri döner mi sizce?

Sayın Ufukalp Hocam. İşe girmeden evvel % 50 oranında aldığım raporun aslı Hastanede varmış. Alıp aslı gibidir yaptırdım. Ama baktım ki adı Durum Bildirir Raporu imiş. Her branştan dr imzalamış % 50 yazıyor ama sürekli ya da süre sınırlı ile ilgili tek kelime yok. Bu rapor işime yarar mı 15 yılda emekli olabilmem adına?

Arkadaşım kazanılmış bir hak var ortada bence sen eski raporunu kullanmaya devam et ve eski raporun aslını iyi muhafaza et ve kullanmaya devam et hiç bir sorun yaşamazsın ben bunu aile ve sosyal politikalar bakanlığına gittim ve ve sordum hiç bir şey olmaz sen raporunu bütün hakları ile kullanmaya devam et dediler

Ekrem Bey diğer başlıkta cevap verildi.

ekrem2323

yok çıkmadı sadece vergı ındırımı alamaz obur raporu gecerlidir aynısıs bızım arkdas ta oldu sıkıntı yok

Sayın frtongan raporu düşüren ankara olmadı. % 45 raporu veren aynı hastane raporu % 32'ye düşürdü

ekrem 2323
Konu hakkındaki yaklaşımınız doğru, oran vergi indirimi değerlendirmesi sonucu düşürülmemiş, hastane raporu tekrar gözden geçirerek düşürünce eski oranın dolayısıyla raporun hükmü kalmaz.

Sayın Ufukalp Hocam peki eksik bilgi var diye geri dönen raporum hastaneden gerekli bilgiler tamamlanarak Ankara maliyesine gönderilirse raporum buradan hakem hastaneye gönderirler mi? Hakem hastaneye direkt beni gönderirler mi yoksa ben olası bir red yanıtına itiraz edersem mi hakem hastaneye gönderirler? Hakem hastaneye gönderirler de gitmezsem bir sıkıntı yaşar mıyım? En önemlisi hakem hastanesine gitmezsem engelli kimlik kartım geçersiz olur mu?

ekrem2323
Hayır maliye hakem hastaneye göndermez.
Eksik bilgi bulgu her ne ise hastane bunu tamamlayarak tekrar maliyeye gönderir, onlar değerlendirerek karara varırlar. Hakem hastane olayı rapor için il sağlık müdürlüğüne itiraz sonucu ortaya çıkar. İl sağlık müdürü yapılan itiraza karşılık fraklı bir hastaneye sevk eder, bu hastaneden alınan raporla önceki rapor arasında fark olursa bu sefer hakem hastaneye gönderir.
Sizin durumunuz farklı, raporunuz %40 ve üzeri maliyeye gider de maliye %40 ın altına düşürürse sadece vergi indiriminiz olmaz rapor geçerli olur, vergi indirimi istemiyorsanız itiraz etmezsiniz burada kapanır.

Sayın Ufukalp Hocam. Bilgi eksik diye de uğraşmayacaktım esasında ama tavsiyeniz üzerine ileride yeniden rapor almak istersem yarım kalan bu işim bana iş çıkarmasın diye ilgileniyorum. Ama maliye oranımı düşürürse gerçekten itiraz etmeyeceğim lakin engelli kimlik kartı bana yeter. Not. Müzelere bedava girmek ve emlak vergisi ödememek yararları nedeniyle.

Evet raporu sonuçlandırmak yararınızadır, rapor hallolduktan sonra maliyece düşürülüp vergi indirimi verilmese de diğer amaçlar için kullanılabilir.

Hocam ne olur yol gösterin

Sayın Ufukalp Hocam,Beyin Cerrahi bölümü ve Psikiyatri bölümden aldığım % 45 sürekli rapor alıp vergi indirimi başvurusu yaptım ve engelli kimlik kartı çıkardım. Sonra vergi indirimi için yaptığım başvurunun sonucu % 24 sürekli olarak geldi. %45 oranında aldığı ilk rapora istinaden çıkardığı engelli kimlik kartım artık geçersiz mi? Kimliği aile ve sosyal politikalar il Müdürlüğüne geri mi vermeli miyim? Ayrıca engelli olmaktan çıktım mı?

Sizin raporunuzun cevabı başlığın 2.mesajında verilmiş.
Vergi indirimine istinaden yapılan düşüşlerden dolayı sadece vergi indirimi alamazsınız,engellilere tanınan diğer haklarınız bakidir.
Özürlü kimlik kartı gibi

Ufukalp hocam benim ağır egelli raporumla refakatli kart aldım son aldığım raporda ağır engelli evet yazmıyor ama özür derecesi aynı refakatli kartım iptal olur mu

Üst Alt