Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranı düşünce eski rapor geçersiz mi sayılacak?

Kartalvedat

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Ben vergi indirimi için basvurdum tekrar hastaneye gönderdiler %32 verdi hastane şimdi eski raporum iptalmi oluyor

Abi eski raporum %45 ve her şey için kulanabiliyordum mesela ayın 23ünde ekpss başvurusu başlayacak başvurabilirmiyim mesela sigortalı işten çıkarsam engelli maaşı alabilirmiyim v.s v.s yani engelli haklarımdan faydalanabilirmiyim

Oturanboğa hocam ben konuyu tam anlatayım 2013 te göz kalp ve tansiyondan %45 rapor aldım şimdi ocak ayın vergi indirimine başvurdum rapor ankaradan geldi ve raporda diyorduki her iki gözün tashili tashisiz görme oranı bunun üzerine hem vergi dairesi hem hastane bana dediler senden sadece gözü istemiş sadece göz doktoruna git bende okeyledim heyetede girdim ve çıkan sonuç %32 şimdi eski raporumu geçerli bumu vergi dairesi bilmiyoruz dedi bu gün hastaneye gittik heyetin bütün işlerinden sorumlu adam bana dediki rapor iptali diye bişey yoktur buda rapor oda rapor bilmiyoruz dedi şimdi ben ne yapım yani anlıyacagınız ben engeli raporu almak için heyete girmedim vergi dairesinden gelen üst yazıyla göz görme oranı için heyete girdim ve sonuç bu... cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum

vergi indiriminden yararlanamazsın sadece öbür raporunla diğer haklardan faydlanabilirsin

eminim bizim arkdasta aynısı oldu sıkıntı yok sadece erken emeklı olamazsın

Kartalvedat
Anlatımınızdan edindiğim kanıya göre; sizin önceki %45 oranlı raporunuzda göz,kalp ve tansiyon rahatsızlıkları birlikte vardı.
Vergi indirimi için raporunuz maliye merkez sağlık kuruluna gönderildi. Kurul diğer iki rahatsızlığı değerlendirdi ama göz için verilen oranda emin olamadı. Tam değerlendirmek için üst yazıyla her iki göz için ayrı ayrı tashihli ve tashihsiz görme oranlarının ölçülerek kendilerine gönderilmesini istedi. Buraya kadar doğru mu?
Evetse bundan sonra hastanenin yapması gereken istenen görme alanını belirleyerek durum bildirir rapor şeklinde isteyen kurula göndermekti. Yeniden heyet, sadece göz için oran verilerek yeniden rapor ne oluyor?
Siz sadece istenen görme alanını gönderseniz onlar bunu değerlendirecek, örneğin %32 ye karşılık geliyorsa kalp ve tansiyon oranları da balthazard formülü uygulanarak eklenecekti ve çok büyük ihtimal %40 üzeri oranla 3.derece vergi indiriminiz onaylanacaktı.
Bence hastane gereksiz prosedürler uyguladı ve sadece göz için rapor vererek yanlış yaptı.
Yok siz yanlış anladıysanız, sadece göz için görme alanı belirleyip, bunun da karşılığının %32 olduğunu belirterek durum bildirir rapor şeklinde sundularsa doğru yoldasınız.
Yapılanın ne olduğunu net açklayamadığınız için net konuşamıyorum.

Hocam kesinlikle arşivde kalan memurda sizin dediginizi dedi sadece göze giril sonucu göndermeleri lazımdı ama öyle yapmadılar göz muayenesinden sonra heyete girdim ve %32 çıktı raporuda diger evraklarla beraber maliyeye gönderdiler şimdi ne olacak halim hangi raporla devam edeceğim bilmiyorum hastanede kime sordumsa bilmedi bütün heyet işlerinden sorumlu adam bile net cevap vermedi bana adam diyor rapor iptal diye bişey yoktur oda rapor buda rapor o diyor git vergi dairesi bilir vergi dairesi hastane bilir diyor zaten bilindiği üzere bi rapor verene kadar insanı mahf ediyorlar şimdi hangi rapor geçerli ?????

Itiraz edeckesin il sağlık müd vasıtasıyla hakem hst heyete gir hast yaptığı açık ve net bir hata var ortada yaz ayrıntılı bir dilekçe ile il sağlık müdürlüğüne başvur

Yani eski raporum iptal oldu değilmi hilal hanım itiraz etmem gerektiğine göre

Lütfen biri bana tatmin verici cevap versin eğer vergi indirimim iptal oluyorsa olsun en azından şimdilik sıkıntı yok ama %45 lik raporum olursa o çok sıkıntı olur çünkü 6 gün sonra ekpss kaydıda başlıyor lütfen bu konuya hakim biri bana cevap yazsın teşekürler

Vergi dairesinin gönderdiği üst yazıyla heyete girdim rapor oranım düştü

Sayın site yöneticileri ve arkadaşlar lütfen bu soruma bi aydınlık getirin
Ben göz+kalp+tansiyondan %45 raporluyum vergi indirimine başvurdum 40 gün sonra ankaradan cevap geldi her iki gözün tashili tashilsiz oranı için rapor aldığım hastaneye gönderdiler kalp ve tansiyon için kimse bişey demedi dolayısıyla bende denileni yaptım sadece göze gittim gereken tetikler yapıldı heyete girdim sonuç sadece gözden girdigim için %32 ve o rapor diger evraklarla beraber vergi dairesine gönderildi kendim vergi dairesinde gördüm şimdi sorum şu bundan sonra eski raporum iptalmi yoksa bu %32 olan rapor sadece maliye içinmi geçerli önümüzde ekpss başvurusu var ben ne yapacam lütfen bir cevap şimdiden teşekürler

Diger hastaliklari es gecmisler normalde tek gozun hic gormemesi yuzde 32 oran verilir.yapman gereken il saglik mudurlugune basvurup dilekce yazip tekrar heyete girmek bu sefer dikkat et diger hastaliklari gozden kacirtma

Hocam tamam onu yapayımda ben onu sormuyorum o kadar vakit bu işlerin heyet v.s ne kadar vakit aldığını herkes biliyor eski raporum iptal oldumu olmadımı şimdi bu ekpssye başvurabilecekmiyim hem tekrardan heyete girersem artım %40 üstü ihtimalim varmı biliyorsinuz her gün oranları düşürüyorlar ve zaman gectikçe zorlastırıyorlar eski rapor gittimi ????

Rapor guncellendiyse eski rapor nasıl geçerli olabilir ki ? Yani tekrar heyete girip ugrasman gerektiğini dusunuyorum maalesef. Sınava girebilme ihtimalin olsa bile atanma durumunda gidecegin kurum raporu cok irdeliyo. Yani bi yerden gecsen bile bir yerde fire verirsin en sağlıklı olanı tekrar basvur silbastan al.

Kartalvedat arkadaşım raporun süresi sınava kadar yetiyorsa sorun yok başvurunu yaparsın ancak olurda atanırsan kurum senden yeniden rapor isteyebilir bu durumdada gözden değil tüm rahatsızlıklarından alırsın raporunu buda 40 oranını rahat geçer problem yok yani

Arkadaşlar benim %70 vergi indirimi raporum var engelli ehliyetim de var ama araç alamıyorum rapor oranı elle yazıldığı için yeniden heyete girmen gerek dediler araç alabilmek için o ehliyetteki kodların o raporda da olması gerekiyormuş şimdi heyete girince eski raporumun oranı geçersiz mı sayılır bilgisi olan var mı?

İş içinse vergi indirimi içinse bir işe yaramaz çünkü raporlar üç kademeli %40 %60 %80 bu oranların altındakiler bir işe yaramıyor diye biliyorum.

Ufukap bey vergi indirimi evrakları ankaraya hangi kuruma gidiyor bilginiz varmı

Üst Alt