Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranı düşürülüp emekli edilmeyen arkadaşlar için ortak avukat [Hukuk]

fahir68

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sevgili arkadaşlar,

Önce aldığımız özür oranının şu anda (2006 da çıkarılan bir yasa ile) düşürülmesi ile madur olup emekli olamamaktayız. Ancak haklarımızı aradığımız ve birlik olduğumuz taktirde bu sorunun aşılacağını düşünüyorum. Bu amaçla görüştüğüm çoğu kişiden bir sonuç alamadım.
Ancak istanbul'da pozitif özürlüler gazetesi adında bir kuruluş var. Oradan görüştüğüm ismail çavdar aynı zaman da kendisi avukat. Bu konu üzerinde çalışyor daha önce özürlülere sağlanan araçlarla işgili bir çalışması ve bu konuyu gazetede yayınlaması ile çözüme kavuşmuş.

şimdi kendisi der ki: Bu durumdaki arkadaşlar bana ulaşırlarsa ve belgeleri (ilk alınan rapor, durumu özetleyen bir yazı, emeklilik başvurusuna eğer verilmişse bir yanıt v.b) gönderirlerse bir çoğunluk oluşturabilir, hakkımızı daha kolay savunabiliriz.
Bu amaçla kendisine ulaşabileceğiniz telefon numaraları ve adresini veriyorum:
İSMAİL ÇAVDAR
POZİTİF ÖZÜRLÜLER EĞİTİM MERKEZİ
ÖZÜRLÜLER GAZETESİ PERPA TİC. MERKEZİ B BLOK KAT 13 NO: 2482 OKMEYDANI ŞİŞLİ İSTANBUL
GSM: 0 546 874 15 15
OFİS: 0212 220 69 99
saygılarımla.

Tabii böyle toplu olarak hareket edilebilir, ama hukuk açısından ha bir kişi ha bin kişi... İsmail bey bir kişi için hukuki süreci sürdürürse, süreç ve netice herkes için emsal teşkil eder. Yeter ki genel soruna ilişkin bir vaka olsun

ben kendisiyle 4 ay önce görüştüm raporlarımda kendisinde var gazetede haber yapacaktı vs hiç birşey yapmadı ondan ümit beklemeyin 3 kez yanına gittim hiçbir sonuç alamadım gittiyimle kaldım

tagı çeçe yi anlıyorum ancak ismail beyle ben de görüştüm sanırım bizim durumumuzda olan kişiler azınlıkta onun elindeki veriler ve belgeler az ( bana böyle söyledi ) hiç değilse bir 15-20 kişi bu şekilde elindeki rapor ve durumlarını anlatan bir mektupla başvuruda bulunursa kalabalık bir kitle olarak daha çok ses getireceğimizi düşünüyor. ben belgelerimi kendisine gönderdim .içinde bulunduğumuz bu durumde her türlü alternatifi kullanmalıyız diye düşünüyorum. sevgi ve saygılarımla

Kardeş herkes bir rant peşinde diye düşünüyorum bu konuda benim kadar kimse ugraşmadı mahkeme desen ben mahkemeye maliye bakanlıdını vermişim vergi mahkemesinde dava görülüyo yürütme durdurma kararıda aldırdım ankaradan dosyalarım istenmiş bekliyorum ne cevap gelicek

özürlüler üzerinden ne tür bir rant sağlanır? insanlık bu kadar acizmi kaldı da özürlülerdende rant elde etmeye çalışacak. adam avukat. sence senin üç kuruşunamı muhtaç arkadaşım. hakkımı savunsunda benden aldığı para anasının aksütü gibi helal olsun. önyargıdan kurtul bence arkadaşım...

Sevgili arkadaşlar
memlekette açılan davalar malesef kısa sürede sonuçlanamıyor.yargıtay vs derken süre oldukça uzuyor.baştan beri sitede yazdığım yazılarla bende bu mağduriyeti dile getirmeye ve bir çözüm bulmaya çalışıyorum. Bu amaçla bazı arkadaşlarlada telefon olsun maıl olsun irtibat halindeyiz.bende yargı yoluna başvurmaya hazırlanıyorum bu doğrultuda ssk ve vergi dairesine emekli olmak için başvuruda bulunduk buradan aldığımız olumsuz yazıları davamız için kanıt olması açısından dosyamıza koyduk 1994 tarihli ilk işe girişimizde aldığımız % 40 üstü raporumuzda aslı gibidir onayı ile bu dosyada yerini aldı.ancak son bir kararla (bazı dava açan arkadaşların sonucunu beklerken ki bazıları kazanılmış ve yargıtay sürecinde)birde yeni rapor alsak kaç verirler diyerek ankara atatürk eğitim hastanesine gittik 1 aylık süreç sonunda 1 hafta daha bekleyecek ve raporumuzu alacağız sanırım bu çarşamba ve büyük ihtimallede % 40 ın altında ama olsun diğer raporlarla beraber bunuda sunarız kanıt olarak.(1994 te % 48.3 bundan 6 ay sonra %25 2004 de % 32 ve şimdi bakalım kaç olacak) gördüğünüz gibi sonuçlar 2006 da çıkartılan kanundan önce olmasına rağmen hem %40 dan düşük ve hemde birbiri ile çelişkili. Bu nedenlede açacağımız davada hem vergi dairesini hem ssk yı hemde bize bu raporları veren hastaneleri dava etmeyi düşünüyoruz
ancak formdan takip ettiğim kadarı ile bazı arkadaşlar 2 haftaya kadar yeniden bir düzenlemenin yapılacağından bahsetmişler.şimdilik bu konu ilede ilgili bilgi toplamaya çalışıyorum.saygılar

Biraz önce ismail bey ile telefonda görüştüm. Uzun bir konuşma oldu. Düşürülen eneglli raporları konusunda mağdur durumda olan arkadaşların bir araya gelmek ve organizasyon konusunda eksik olduklarını tek bir kişinin sorununun ciddiye alınmayacağını ancak birlik olunması halinde bu soruna çözüm bulunabileceğini belirtti.bu aynı zamanda sayı ne kadar çok olursa avukat ücreti ve diğer hukuki masraflarında azalacağı anlamına geliyor.
Sevgili arkadaşlar burada bu yazıyı yayınlamamdan itibaren bir hayli vakit geçti bazı arkadaşlarımla uzun süreli görüşmeler yapmama ve onları buraya yönlendirmeme rağmen üzülreke söylüyorum ki şu ana kadar ben ve taggi arkadaş haricinde ismail beye sorunla ilgili bir başaka arkaadaştan ne bir maıl nede bir belge gitmiş . Bu durumda ismail bey maalesef haklı kendi telefon görğşmemizde derki. Sorunlarda kimse çözümde yer almak istemiyor herkes birileri bu işle uğraşsın bir sonuç alsın bizlered bu sonuçtan yararlanalım bunlar benim değil ismail beyin sözleri ancak galiba haklı.
Tagi arkadaştan bahsettim kendisi ile görüştüğünü itiraz için bir üst mahkemeye başvurduğunu ancak buradan sonra kendisinin geri dönmediğini belirtti.tagi arkadaşın nasıl bir sonuç aldığını bu dava sonundaki itiraz sonucunun ne olduğunu bilmiyorum.
Ancak buradan bir kez daha yenilemek istiyorum sorunumuz aynı ise yani 2006 da düşürülen engelli oranlarından şikayet ediyor ve çözüm araıyorsak bir olalım illaki ismail bey demiyorum aklına birşey gelen başka bir noktada birlik olalım diyen bir arkadaşta olursa onun yanında da yer alırım yeterki birlik olalım bu bilinci taşıyalım.
Saygılarımla

Tmmda fahir bey örneğin ben 2000 yılında işe girmek için %40 (sürekli)rapor aldım kısa süre sonra kendi işyerimi actım o zamanlar bildiğimiz kadarıyla bağkurda erken emeklilik yok diye günümüz yaklaşınca sigortaya gecip o zaman vergi indirimine muracaat ederim (sigorta emekliliği malum bağkurdan daha avantajlı) düşücesiyle 2009 ocakta kendim sigortaya gectim,ben bu zamana kadar kendi elimde olmayan sebeplerle vergi indirim belgesine muracaat etmediysem suç benimmi ki devletin bürokratları bilmiyo neyin ne olduğunu . Bide arkadaşım anlıyamadığım olay bişeyde haksızlık varsa vardır akıl var mantık var ülkede okadar profesör bilim insanı var sivil toplum örgütü var aklın yoluda bir madem problem çözmek esas amaç sa burda 10 kişi gitmişsin 20 kişi gitmişsin o bence işin arabesk kısmı emin ol eğer senin anlattığın gibi olcaksa inan bu insanlar sel olur akar ankaraya.

değerli arkadaşım mestan,
teorik olarak söylediklerin doğru olmalıydı dediğin gibi çeşitli sivil toplum örgütleri örneğin sakatlar derneği yada engelliler vakfı bu tür sorunlar üzerine eğilmeli çare aramalıydı.ancak takir edersinki ben bu yaşa geldim(41) halen bir derneğin bir konuyada çare bulup sorunu çözümlediğini çok nadiren gördüm yada göremedim.neticede ilk iş insanlar sorunlarını zaten bağlı bulundukları yada sorunlarının çözüm bulunacağına inandıkları derneklere iletir.dernekler genellikle iletilen bu şikayete ilk başata fazla ilgi göstermezler daha sonra siz zorladıkça size verilen klasik cevaplar bu sorundan şikayetçi olanların sayısının artmasını bekliyoruz.bazı kişiler derneğimizin üyesi bile olmadıkları halde bizi işin çözümüne katkıda bulunmadığımız için eleştiriyorlar , halbuki sende taşın altına elini koy (yani sende üyelik aidatı öde) bu davada sende bize yardımcı ol dur.
yazdığın yazından ülkedeki profesör vs ileri gelen kafası çalışan adamlardan bahsetmişsin bunların bu konulara çözüm bulacağı ümidini yansıtmışsın. doğrusuda bu olmalıydı ama ben bu başımızdaki kafası çalışanların bir çözüm bulması ümidine olan inancımı yıllar önce kaybettim.eğer öyle olmasaydı şu an yaşadığımız komediye benzer olaylar zaten yaşanmazdı tabiri caizse fezaya roket fırlatırdık şuan.
bağkurdan ssk ya geçmen akıllıca % 40 rapor almışsın ama bundan yararlanamamışsın anladığım kadarı ile bu neden boşa gitseydi. durumunu bilemiyorum ama bu raporu ilk kez aldıktan sonra şu an gerçekten çalışamayacak ve erken emekli olmak isteyen pek çok arkadaş ikinci kez gittiklerinde emekli olmak için bir daha % 40 ı göremiyor. bu sorun yeni değil 2006 dan beri bir çözüm bulunamamış 3 yıl az zaman değil.
pozitif özürlülere ismail beye gelince buraya yapılacak başvuru atla deve mi denemekten ne sakınca çıkacak her yolu denedik sonuç alabildik mi adam konu ile ilgili durumumuzu anlatan bir yazı istiyormu ; çok değil 5 dk mizi ayırıp durumumuzu anlatan bir yazıyı mail yolu yada posta ile kendisine anlatalım istiyorum. adama telefon ediyorum senden başka bana müracaat olmadı 1,2 kişininde sorunu ile ilgilenmezler diyor.ismail bey benim gibi çok var diyorum hani ozaman diyor. taktir sizlerindir saygılarımla

arkadaşlar ben sakatlık indirimi için yeni bir dava açmaya hazırlanıyorum. şahsi olacak bir dava ancak bu dava öncelikle vergi mahkemesi temyiz danıştay ve ahim olacak
bu konuda mağduriyeti olan herkes ama herkese görev düşüyor. ben davayı haziran temmuz-2009 içinde açacağım ve benim gibi olan arkadaşları da müdavim olarak bu davalara ve hatta türkiyenin çeşitli illerinden arkadaşları da getireceğiz. bu konuda dernek vakıf vs. vs. gibi her kurum ve kuruluştan yardım destek alacağım. açıkcası avukat tutmayı düşünmüyorum. kendim savunacağım. ancak dava gerçekten beklediğim sesliliği getirebilirse avukat ı ondan sonra düşünürüm. bu konuda herkesten destek ilgi ve bilgi bekliyorum

tel no : 0538 696 17 99

turanoz senne nasıl ıltıbata gececez bende o sorundan ne yapacamı bılmıyom

sakatlık indirimi

yeniden merhaba

ben dava açma aşamasındayım dava açabilmek için izlemem gereken yolu bilmiyorum bu konuda bana yardımcı olacak kişi veya kişiler bana turan_ozgul_@hotmail.com mail adresinden veya 0538 696 17 99 nolu tel den ulaşabilirsiniz.

arkadasım beraberce hareket etmeye hazırım goruselım bu konudan bende muzdarıpım 05442036608 temmuz 2009 da emeklılıgım doluyor fakat bu vergı muafıyet raporu yuzunden emeklı olamayacagım

aslında şöyle bırsey de olabılır.bu durumda olan arkadaslar bır web sıtesi kurabılır. butun engellıler tek bır web sıtesınden organızasyon saglıyabılır. mesella www.hakkımıarıyorum.com gıbı o zaman belkı medya ve basının da ılgı odagı olabılır. gecen bır yerlerde okudum bu durumda olan 40 bın engellı arkadasımız varmıs. düşünün bu sıtede sadece beş kişi koşturuyor.

arkadaşlar iş kazasında ayagı kesılen bı arkadasım var iş yerıne sıgortasını yatırtabılırmı ne yapması lazım lutven yonlendırırsenız bızı sevınırız

ben de 2006 oran düşürülmesi ve davayı kazanamayan bir mağdurum..

sakatlık indirimi itiraz davası hk

arkadaşlar tekrar merhaba

vergi ve idare mahkemeleri yenibosnaya taşınmş ben 10/07/2009 tarihinde vergi indirimi ve şimdiye kadar kesilen vergilerimin yasal faizli iadesi için istanbul nöbetçi 6 vergi mahkemesine dava açtım ve cevap veya duruşma bekliyorum.
bu konuda avukat tutmadım çünkü gerçekten hepsi sadece kendi cebine girecek olan tutarı düşünüyorlar. o nedenle savunmamı veya iddaa mı kendim yapacağım. sonuçlanınca sizleri de bilgilendireceğim. ancak bu dava temyiz e ve ahim e kadar gidecek. bu kamusal bir dava olacak. gerekli olursa benim gibi vakti zamanında %40 ve üzeri raporu bulunan ve şu an maliyenin kabul etmedeği arkadaşlara da ihtiyacımız olacak. yardımınız ve desteğinizi bekliyorum. bu konuyu gazete ve tv lere de taşımayı düşünüyorum. ancak dava nın sürecine göre hareket edeceğimden bunları şimdilik rafa kaldırdım. ama hepinize ihtiyacım olacak. hakkımızı almak için birlik bereberlik şart arkadaşlar.

şimdilik bu kadar.

bana ulaşmak isteyen arkadaşlar mail : turan_ozgul_@hotmail.com
cep numaram : 0538 696 17 99

beklerim....

turanoz;

Davayı açtınız mı sonuç ne oldu benim de 1999 yılından %40 raporum var 2012 yılında  verdiler.

Üst Alt