Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranım %40 olursa çalışma olanaklarım nasıl olacak?

haruss

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Iyi gunler abilerim ben 21 yasindayim universite okuyorum 3.sinif simdi engelli raporu sonucu %40in ustunde bi engelim olursa ne gibi avantaj ve dezavantajlarim olucak ben normal mezun olunca işe engellimi girebilecegim sadece sorunum
sag kolumda kullanmada gucluk cekiyorum mezun olunca normal kadrodan yada ozel bi sirkette normal bi sekilde ise giremiyecekmiyim sadece engelli kontejyanlarindan mi yararlanacagim baska ne avantajlari ve dezavantajlari var ne olur beni bilgilendirin tesekkurler

Hayır illa engelli kontenjanında çalışacaksınız diye bir kural yok.
Ancak engelli olarak EKPSS ye girebilir lisans mezunu olarak daha avantajlı şekilde bir devlet kurumuna atanabilirsiniz.
Atanma ihtimaliniz şu an için normal kpss den çok çok daha yüksektir.

Peki ozel sektorlerde engelli kadrosundan mi yararlanicam yine yoksa normal personel olarak ise alinabilirmiyim birde normal kpssden ise girebilirmiyim raporum olsa bile

haruss

İster özel ister kamu:
isterseniz engelli statüsünden faydalanırsınız..
İstemiyorsanız yapabilirseniz normal statüsünden de faydalanırsınız. Normal personellerle de yarışabilirsiniz.

Engelli statüsünde olanız işverene bir şey kaybettirmez.

KPSS. den de kadro alabilirsiniz. İsterseniz KPSS. den bir kadro kazandığınızda Engelli raporu verip engelli statüsünden yer açtırabilirsiniz. EKPPS den de sınava girebilirsiniz.

Kısaca canın ne istiyorsa yapabilirsiniz.

Cok tesekkurler icim rahatladi ozaman rahat rahat rapor icin basvuru yapabilirim cikarsa hayirlisiyla benim icin cok guzel olur

Emre hocam merhaba öncelikle ben normal kpss öğretmenlik sinavima girdim yeterli puan alamadim.sonra % 40raporu aldim şimdiki normal eyluldeki atamalarda işe yarayabilir mi.yarar sa nasil bir yol izleyebilirim.tşk...

Evet ôncelikle şunu bilmeni isterim insan hakları engellilik nedir nicin okuyorum okuduğumdan ne anladım neden 6 ayda bir yeni yasalar çıkıyor benden kimler ne istiyor onlar icin ne yapabilirim onlar benim icin ne yapa bilir engelli olarak hayatını sürdüren insanların başarı grafikleri yorum yorum
Evet bunlara cevap verebilirsen kar zararın kardeşi olduğunu doğrularsın kendini yenilemiş ve yeniden yapılandırmış olursun be sonradan 40 yaşında %40 engelli durum dayım insanlık günahı
Bende okudum Ticaretlisesi meyzunuyum fakat muhasebeci deyil işletmemin araştırma ve geliştirme sorumlusuyum
Kısacası okuduğunu anla sana en kıymetli cevabı verecek onlar insan hakları Dünyanın her yerinde aynı hak arayışı icine girme her oyunun bir kuralı vardır o kuralłarı ôğren Rakibinin bir engelli olduğunu unutma meyve veren ağaç taşlanır korkma cesaretli ol hayat senin hayatın istediğin gibi yaşa engellilikte kendi arasında ikiye ayrıldı bakıma muhtac yatalaklar ve kendine bakanlar sen kendine bakabilensin yapman gereken haklarımızdan ônce toplumsal kuralları bilmek
Herşey Engelsiz yaşam için bana hasta olmuyan birini gösteremezsin her insan ufak tefek hasta olabilir hatta kaza gecire bilir kurallar kurallar okulun kuralları önce gelir

Sağlık kurul raporu hakkı

Arkadaşlar herkese selam;
Ben 2014 yılında %37 rapor aldım aynı yıl bir de özel tertibatlı ve h sınıfı için başvurdum ikisi de olumsuz oldu benim için. sonrasında tekrar hastaneye başvuru yaptım 2016 ve sonuç %26 yine olmadi
sıkıntım sağ kolum da dirsek hareketi kısıtlı be bilek hareketi yok parmak hareketi yok hissiyat yok trafik kazası sonucu meydana geldi

şuan tekrar başvuru yaoma niyetindeyim ancak 3 hak durumu oluyormuş sanırım ben şuan başvuramıyo rmuyum
araç kullanırken sıkıntı cekiyorum ve araç almak istiyorum ayrıca ise gitmek icin de yuzde raporuna ihtiyacım var siz değerli abilerimden bilgi talep ediyorum.

Ayrica ben bilgisayar mühendisiyim şuan çalıştığım bi firma.var daha kurumsal bir yere girmek istiyorum kendimi burda geliştirdikten sonra daha kurumsal bi yere kıdemli olarak girmek için bu raporu sunmasam bi sıkıntı olur mu benim kidemim de düşüş ya da sen engellisin sadece engelli kadrosundan girebilirsin diye önüme bunu koyarlar mı önüm açıkken kapatmak istemem yada iş yelpazesini daraltmak istemem

bu konu da da bilgi istiyorum şimdiden herkese tesekku t ederim

Üst Alt