Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranım artarsa atamama engel olur mu?

thebipolar

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
yüzde kırk engelli raporum var bipolar bozukluktan.ekpss ye girdim. oradan da beklentim var. eğer raporum yüzde yetmiş e yükselirse memurluğa yerleşmem halinde bana olumsuz bir etkisi olur mu. yüzde yetmiş oran almamın eksi ve artıları neler olur. ve yüzde yetmiş ağır engelli mi demek olur. bilgisi olan arkadaşlarımın yardımını rica ederim. hayırlı akşamlar.

Hiçbir sakınca olmaz Sonuçta engelliniz yeter
Kaç puan aldınız hayırlı olsun

Benim görüşüm öncelikle bunu belirteyim.

Memur olarak işe girip, çalıştığınızı varsayalım. Sizin görevinizi memur olarak devam ettirmenizde akli bir engeliniz olmadıktan sonra bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Akli bir durumdan söz eder iken, kendi kendine karar veremez gibi,hiç bir işi yapamaz,düşünemez vesaire, daha açık nasıl söyleyebilirim bunu tam olarak bilmiyorum.

Rapor oranınız arttığında malulen emekli olmak istiyorsanız olamıyorsunuz, raporunuz ile işe başladığınızdan dolayı. Belki ileride bir kanunla bu durum değişebilir.
Memur olduktan sonra engel raporunuz kimseyi ilgilendirmez, engelli olduğunuz da kimseyi ilgilendirmez,kimseye de engelli olduğunuzu ve raporunuzu da söylemek zorunda değilsiniz,durumunuzu bir yetkili amiriniz bilse yeter, o da size uygun bir iş verebilmesi için. verilen işi düzgünce yapabiliyor musunuz yoksa yapamıyor musunuz buna bakarlar. Sizin yapabileceğiniz bir iş elbet bulurlar.
Başka neler diyebilirim, şuan için aklıma sadece bunlar geldi.

yüzde 70 tedavi ile işlevselliği düzelmeyen çalışmaya olanak vermeyen demek.sorun olur

Cevaplarınız için teşekkür ederim lisanstan girdim puanım 88 küsur sıralamam 590 umutluyum hayırlısı olsun yüzde kırk oranım var bipolar bozukluktan lcwaikiki de engelli statüsünde çalışıyordum performansın yeterli değil diyerek bugün çıkardılar düşündüm raporum yüzde yetmiş olursa kamuda çalışmama engel olur mu diye içime de korku bıraktı bu olay acaba kamuda da aynı sorunu yaşayabilir miyim diye de düşünüyorum tekrardan cevaplar için teşekkürler hayırlı günler

Kamuyu özel sektör ile karıştırma, @kbenly arkadaşın dediği gibi, raporunda çalışamaz ibaresi olmadıktan sonra sorun olmaz. Yavaşsın, performansın iyi değil diye memurluktan atmazlar, yapabileceğin uygun bir iş verirler

Rapor oranınızla beraber , rapordaki ibareler önemlidir.
Raporda "Çalışamaz" vb kelimelerin olmaması gerek
"Çalışabileceği alanlar : Masabaşı İşler vs" olursa sıkıntı olmayacaktır

ozgurluk

bu hastalıktan ben de müzdaripim.%70 bipolar bozuklukta maalesef istihdam işaretli olmuyor.

@kbenly

Çalışamaz da yazmıyor değil mi? O kötü olmuş istihdam işaretlememeleri
Düzeltme:
Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen yazıyor sanırım siz de :(

ben istihdam için istedim.durumun nasıl dedi.atakların sıklığı azaldı ama geçmedi dedim.o da % 40 yazdı.sürekli rapor.hiç iyileşme olmasaydı iyileşme yok derdim.onlar da %70 vereceklerdi.akrabama verdiler %70.belediyede çalışıyordu.işten çıkardılar o rapordan sonra.%70 bipolara istihdam işaretlenmiyor.çalışamaz yazıyorlar.

Üst Alt