Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranım arttı. Aylığımız da artar mı?

iUysaL

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
1
Daha önceden 2022 ye başvurdum. Hastanenin %40 rapor vermesi sonucu maaşım bağlandı. Vakiftaki memur bayan bakım maaşı alabileceğimi tekrar başvuru yapmamı istedi. Yeniden heyet için başvuru yaptım. Şuan %80 üzeri rapor verildi ağır engelli diye. Bu raporla birlikte 2022 maaşımda artar mı?

Evet artar.
Yeni maaşınız %70 ve üzeri maaş kategorisine girer ve aylık 720,00 tl maaş alırsınız...

@iUysaL
Şuan %80 üzeri rapor verildi ağır engelli
boş ver 2022 yi ne güzel raporun ağır engelli evet işaretliymiş sen ebm ye başvur aylık mıktarı 2022 den fazla 1305 lira ha illa 2022 maaşıda almak istiyom dersen o zaman ebm maaş mıktarınıda ekleyerek tüm hane gelirini topla ve evdekı kişi sayısına böl çıkan sonuç 609 dan az ise 2022 maaşınada başvur yoksa ebm ye başvur

not: 2022 maaşı için gelır hesabı yaparken eğer kırada oturuyorsanız kıracı ısenız emsal kıra bedelını gelırnızden düşüp öyle hesap yapın yanı 2000 lıra gelrınız varsa ve 500 lıra kıra öduyosanız ve heyet emsal kıra bedelını 500 lıra olarak belırledı ise evdekı kişi sayısını 2000 e değil 500 lirayı düşüp 1500 e bölerek hesap edeceksınız bu bi avantaj.

40dan 80 nasıl olduki

Önmli hastalıkmı oldu

Pluvia

güzel soru.
@iUysaL
dıkkatımden kaçmıs 40 normal ıken nasıl 80 ağır engellı oldu raporunuz rapor almak o kadar kolay değilken.yanlış anlamayın nasıl aldınzı bizde bilelım kı bizde yükseltebilelım bırda 2 rapor arasında ne kadar süre var.

iUysaL

% 40 üzerinden 2022 engelli aylığı alıyorsun.
sonradan % 70 ve üstü engelli sağlık kurulu raporu almışsın.
%40-69 üzerinden aldığın 2022 engelli aylığının % 70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığına yükseltilip yükseltilmeyeceğini soruyorsun.
evet, aylık yükseltme yapılır.
bunun için %70 ve üstü engelli sağlık kurulu raporunu vakfa (SYDV) teslim etmen gerekir.
raporun kurum kayıtlarına geçtiği tarihi takip eden aybaşından itibaren aylığın yükseltilir.

UYARI: aylık yükseltme yapılmadan önce hane geliri tekrar incelenir. eger kişi başına düşen aylık gelir, 609,67 TL altında çıkarsa aylık yükseltme yapılır, aksi durumda, yani bu sınırı geçerse aylık yükseltme yapılmadığı gibi % 40-69 engelli aylığı da kesilir.

En başta dediğim gibi ilk gittiğim hastane işi savsakladi heyet bana bakmadi bile imzaları atip gecistirdiler.

Cevabınız için teşekkür ederim. Kesileceğini düşünmüyorum her halükarda o sınırın altında kalıyor

Üst Alt