Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranım arttı. Vergi indirim derecemi yükselteyim mi?

liman54

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba

ben 10 yıldır böbrek hastasıyım.2005 yılında böbreklerde protein kaçağından %40 rapor aldım,2006 yılındada % 40 olarak herhangi bir düşüş yapılmadan vergi indirimi aldım.ben şuanda tekrar rapor almak istesem böbreklerde protein kaçağından % 60 rapor vermeleri gerekiyor ben bu rapor ile tekrar vergi indirimi almam gerekirmi?alırsamda bana ne gibi faydaları olur.
Konu ile ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
herkese engelsiz günler dilerim.

Teşekür ederim

Emeklilik şartlarını tamamladıysanız hiç gerek yok...

slm lima54 kardeş şimdi kendi fikrimi sana söyleyeyim
şu zamanda vergi indirimi aldınız ve yararlanıyorsanız sakın kurcalamayın arttırırım derken tam tersi %35 düşer hic gerek yok zamanın gelmesini emekli olma süresini tamamlamaya bak zaten %60 şa ulaşmak istediginde %40 ile %60 arasın da fazlası emeklilik maaşı ve zamanı yok az bir fark var saygılarımla.

aslında cetvele güveniyorum cetvelde açık bir şekilde yazıyor.böbreklerden protein kaçağı olan,kreatinin normal olması durumuzda bir kişi 6 aydan fazla uzun süre tadavi görüyorsu % 60 vermek zorunda.oysa ben 10 yıldır tedavi görüyorum ve kreatinin sorunuda var yani % 60 verirler vermezlerse mahkemeye giderim eşim de zaten iş mahkemesine bakıyor.çok sorun olmaz iş kanunlarını çok iyi biliyor.birde ona güveniyorum.

recep baban %67 özürlü derken emeklise sen bakıyorum diyerek bakım parası alabilirsin. degilse ssk dan calışıyor olarak vergi indirimi alması lazım %67 . veya degilse bagkurlusa şayet buna gerek yok.

İlker'İn dediği gibi, önemli olan şey emeklilik sürenizi kısaltıp kısaltmadığı. Eğer emeklilik sürenizi öne alıyorsa, tabii ki rapor oranı arttığı gerekçesiyle 3. derece olarak yararlandığınız sakatlık indiriminin 2. dereceye yükseltilmesi için defterdarlığa başvuru yapın. Sizi hastaneye sevk ederler...

Üst Alt