Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranım arttı. Vergi indirim hakkımın yükseltilmesi için ne yapmam gerek?

slk29

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

Bir şirkette engelli kadrosunda çalışıyorum raporum ilk girişimde %40 tı yenilendi %80 oldu. 3. dilim vergi indirimden 1.dereceye çıktım daha önce sürekli vergi indirimi aldım yenilenmesi için yine vergi dairesine mi gitmem gerekli ?

Evet.
Oranınızın artmasını gerekçe göstererek elinizdeki raporla tekrar vergi dairesine başvuracaksınız.

Ufukalp

Ufuk bey merhaba ,

Bilgilendirmeniz için teşekkürler. Benim mi vergi dairesine gitmem gerekli işyeri benim adıma gerçekleştiremez mi ?

Şahsen başvuru esastır.

%80 e çıktığı için engelli olarak emekli maasi com da yıl olarak doldurdunuz fakat 1.400 gün prim sayısı eksik diyor. Ben bunu elden yatırabilir miyim ?

sgk prim geriye donük odenmiyor askerlk haric

Merhaba Arkadaşlar ;

İşyerine başladığımda %40 raporluydum şimdi %80 bunu vergi dairesi de süreli olarak onayladı. Aile Bakanlığının sitesinde şu şekilde bir ibare var [FONT=arial]Engellilerin istihdamı konusunda işverenler için yasal zorunluluk yanında teşviklerde sözkonusudur. İşyeri; mevzuatlarla belirtilen engelli sayısından daha fazla engelli çalıştırırsa veya çalışan engellilerin engel derecesi % 80 den fazla olursa veya herhangi bir kanuni yükümlülüğü olmamasına karşın engelli çalışanı varsa işveren tarafından ödenen sigorta priminin tamamı hazine tarafından karşılanmaktadır."

Ben işyerime bildirdiğim zaman sgk primlerini devlet mi karşılayacak yorumunuz nedir ?
[/FONT]

Üst Alt