Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranım arttı. Vergi indirimi derecemi yükseltmeli miyim?

Ziya_42

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar, Benim 2010 yılına ait % 40 raporum ve bununla birlikte Vergi indirim hakkımda var. ancak sormak istediğim bir konu var. şuan rahatsızlığım ilerlemiş durumda ve %80 raporum var. bu durumda ben 1. derecede engelli grubuna gireceğim için tekrardan Vergi indirimi almama gerek duyulur mu? %40 oranda raporumda vergi indirimim var Ankara onaylı. şimdi aldığım bu raporda rahatsızlığım ilerlediği için %80 olarak verdiler. %80 Raporumu vergi indirimi için Ankara'ya göndermem gerekli mi? Emeklilik başvurusu yapacağım zaman sorun yaşar mıyım? Sevgi ve Saygılarımla..

Evet, oranınız arttığı için vergi indirim derecenizi de arttırın mutlaka. Elinizdeki raporla (noterde bir nüshasını alıp onu verin) defterdarlığa başvurun...

İlk sigortalı olduğunuz tarih nedir? Emeklilik için vergi indirim derecesinin önemine dair bilgi verebilmek için bu önemli.

18/03/2008 tarihinde sgk lı olarak işe girdim. ve devam ediyor.

Sayın Bülent bey,

Benim işe başlamadan önce kronik hastalığım vardı. ama çok ileri derece değildi. önceden % 40 raporum vardı. şimdi nefes darlığım çok fazlalaştı. ve doktorlar % 80 diye rapor veriyolar. bu durumda malulen emekli olabilir miyim?

malulen emeklilikte 10 yılı beklemek mecburi mi? benim 2008 de işe giriş tarihim.

başka birinin sürekli bakımına muhtaçlık yoksa, evet, malulen emeklilik için 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 prim günü kriterlerinin ikisi de tamamlanmış olmalı.

Üst Alt