Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranım değişti. Vergi indirimi için tekrar başvurmalı mıyım?

ozdemirserdar111

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
60 oranla vergi indirimim sürekli onaylanmıştı sorun yok devam ediyor yeni rapor ile yeniden başvuru yapmama gerek varmıdır yoksa vergi indirimi süresiz oldugu için gerek yokmu

teşekkürler ama bu sefer yüzde 52 verildi kol göz görme işaretli bu e devlette görünüyor digeri 60dan indirimde bir sorun teşkil etmez degilmi

kol 2016 da yüzde 60 verildi şuan 30 gözde kornea skar ve opasiteleri yüzde 32 baltazarla 52 oldu 62 oran kişinin engel durumu şuan görme süregen kronik işaretli

Ben de çok merak ediyorum nedir bu habire rapor alma isteği,
Şimdi 2.dereceden 3.dereceye düştünüz şartlarınız değişti ve ayrıca emeklilik için başvuru yaptığınız da sisteme bakılacak ve %52 ile tekrar değerlendirileceğiniz şu an da yaşananlar göz önüne alındığın kuvvet ile muhtemel,
Artık yaşayacak ve göreceksiniz,
.

Mert79

Hayır yanlışın var.Vergi indirimi zaten sürekli onaylanmis yeni aldığı raporun emeklilkle hicbir alakası yok.Tesekkurler.

Forumlar da emekliliği yani vergi indirimi iptal edilen engelli arkadaşlarımızın yazdıklarını okuyormusun hiç denk gelmedi mi?
Tekrar yazıyorum;
Forumlar da emekliliği vergi indiriminden olan emekliliği yani kazanılmış hakkı şu veya bu neden ile yeni sistem de rapor alanlar ve aldırılanlarım emekli maaşları kesiliyor ve ziyadesi ile iade alınıyor,
nokta.

valla çok haklısınız mert bey ozaman başvurumu yapayım valla siz nedeseniz haklısınız

samedo99

sizce bu yeni rapor ile tekrar baçvuru yapmam gerekiyormu ilerde karşıma çıkacaktır muhtemelen ama 2.dereceden dogru 3.dereceye düştüm gün uzadı dogrudur ilerde neden bildirmedin gibi şeyler olurmu raporum bu arada süresiz

Özdemir bey ben bir mercii değilim sadece engelli arkadaşlarımızın çok elzem değil ise durmadan rapor alma merakını anlayamıyorum,
Ayrıca şu an sonuçlarını sizi nasıl etkiliyeceğini bilemediğim bir durum için yorum bile yapamam bu çok yanlış olur.

ozdemirserdar111

2 şey önerebilirim:

1- Yeni rapor alınmış olsa da 2. derece vergi indirim hakkı varken şartlar oluştuğunda emekli olabilirsiniz. SGK yeni raporu görünce muhtemelen kontrole çağırmaz, çağırsa da oran %40'ın altına düşmediği sürece emekliliği iptal etmez. Çünkü:

SOSYAL SİGORTA İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ
Madde 57
:
c) Çalışma gücünün %40 ile %59 arasında kaybedilmesi nedeniyle yaşlılık aylığı alanların yapılan kontrol muayenesi sonucu, çalışma gücündeki kayıp oranının %40’ın altına düştüğünün anlaşılması hâlinde, bu durumun tespitine esas tutulan raporun tarihini" "takip eden ödeme dönemi başında yaşlılık aylığı kesilir"

2- Emeklilikte aceleniz yoksa, emekliliği 3. derece vergi indirimin sigortalılık süresi ve prim şartına göre planlayın. Emeklilik zamanı yaklaştığında vergi indirim derecenizi güncellemek için vergi dairesine başvurun. Dereceyi 3'e düşürürler ve/fakat siz zaten ona uygun şartları tamamladığınız için sorunsuzca emekli olursunuz.

sevgili abicim lütfen bir fikrin varsa bilgi verirmisiniz

bugün istanbul vergi dairesine gittim başvuru yapmak istiyorum diye senin zaten var 60 ndirimin dedi raporu neden aldın dedi bir sorunmu vardı dedi hayır dedim hani sadece e devlette görünsün diye aldım diyemedim zaten orada seni hiç dinlemiyor 1 dakkada başından def etmeye çalışıyor
telefon numaraları aylardır asla ve asla açılmıyor oparatör meşgul diyor santral
birde abicim istanbul vergi dairesi direk ana hattan dahilisi bilgin varmı ozaman tekrar başvuru yapmana gerek yok dedi yüzde 60 devfam ediyor dedi hatta kagıtta verdi ilerde karşıma çıkarmı bilmiyorum ama belki emekli olduktan 1 2 sene sonra kontol muayenesi olabilir yada hiç olmaz kısmet artık

Üst Alt