Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranım değişti. Yeniden EKPSS'ye girmek için bildirmem gerekir mi?

Getiren

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben 2016 da ekpss ye girdim fakat engel oranımda değişiklik oldu %59 dan %65 e çıktı başvuru süreci için adım adım ne yapmam gerektiği konusunda yardım ve desteklerinizi rica ediyorum.

Merhaba,

Engel oranınızın değişmesi başvuru sürecinde değişiklik yaratmayacaktır.

şimdi ben direk ösym sistemi üzerinden mi başvurucam yoksa tekrar aile ve sosyal politiklar bakanlığına gitmem gerekecek mi. Merak ettiğim konu bu.

İlk defa sınava girecek adaylar ile 2012 ÖMSS, 2014 ve 2016 EKPSS’ye girip engel durumu değişen adayların başvuru işlemi için ÖSYM Başvuru Merkezine gitmeden önce, aday ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz (veya ilçe) görevlisi tarafından imzalanmış Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini edinmesi zorunludur. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzden, engelli adayların, engel grubu ile engellilik durumuna ilişkin diğer bilgileri içeren Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini edinmeyen adayların ÖSYM Başvuru Merkezlerince başvuruları kesinlikle alınmayacaktır.

Bu sebeple [FONT="Times New Roman"]ilk defa sınava girecek adaylar[/FONT][FONT="Times New Roman"] ile 2012 ÖMSS, 2014 ve 2016 EKPSS’ye girip engel durumu değişen adayların,[/FONT] ÖSYM Başvuru Merkezine gitmeden önce, 6-21 Şubat 2018 tarihleri arasında, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında, aşağıda belirtilen belgeler ile birlikte şahsen ön kabul merkezlerimize başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
Ön Kabul için Gerekli Belgeler

1. Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun, %40 ve üzerinde engelli olduğu belirtilmiş olan Engelli Sağlık Kurulu Raporu aslı ve fotokopisi
  2. Öğrenim durumu, diploma veya mezuniyet durumunu gösterir resmi belge aslı ve fotokopisi
  3. Nüfus Cüzdanı/T.C. Kimlik Kartı veya pasaport aslı ve fotokopisi (Nüfus cüzdanında fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır.)
  4. Adayın engel grubunu veya durumlarını gösteren diğer belgeler (eğer var ise RAM raporları)
  5. EKPSS Aday Başvuru Formu

https://adana.aile.gov.tr/duyurular/engelli-kamu-personeli-secme-sinavi-ekpss-basvuru-duyurusu

rapor oranının değişmesi

engel oraninda degisiklik varsa bunu bidormek gerekiyormu engelim ayni sadece oran degisti 2016 da girdim sikinti olmadi varmi ayni durumda olan

Ekpss başvuru

Arkadaşlar herkese merhaba
Ben 2012 de ekpss ye girdim
Raporumda o tarihten sonra değişme oldu
Aile ve sosyal pol. Bakanlığına mı yoksa direkt ÖSYM başvuru merkezlerinden birine mi gitmem gerekiyor.
Aydınlatıcı bir bilgi verirseniz sevinirim..

Getiren

merhaba engel oranı değişilmesi içi neler yapıyoruz benim yüzde kırk ama yüzde 65 e çıkmıştır şuan . işitme engelliyim .

neler yapabılırım

Üst Alt