Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranım düşerse devlet memurluğuma son verilir mi?

KANBAY

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ağustos 2014 itibari ile EKPSS ile merkez bankasına atandım.Süreli raporumun süresi ocak 2015 te doluyor.Eğer raporumun oranı düşerse işten çıkarılma gibi bir durum söz konusu söz konusu olabilir mi? Çünkü raporu almakta zorlanmıştım.Doktorlar beni uzun zamandır takip etmediği için önce %30 verdiler geçmişte yaşadığım astım rahatsızlığımın akciğerlerimde biraz etki bıraktığını düşünen göğüs uzmanının verdiği % 20 lik oran ile toplam oran % 44 e çıktı ve ekpss ye girebildim.Yani doktorlar durumum hakkında pek bilgi sahibi olmadıklarından tekrardan zorluk çıkarabilirler.12 yıldır psikolojik tedavi görmekteyim.Olaki işten çıkarıldım açabileceğim bir dava ya da başvurabileceğim bir yer var mı?Yardımcı olursanız memnun olurum.

Raporun düşse bile işine devam edersin. Raporun düştü diye işten ayıramazlar.

EKPSS 2014 işçi olarak girmiş olabilir arkadaşımız.

bıde ıse basldıktan sora zaten sureklı rapor ıstemıyolar hatayın ıstersen yenı rapor ıstıyolarrr da bı sıkıntı cıkmaz heralde

Amirim özürlü raporumu yenilemediğim taktirde işimin son bulacağını söyledi

İyi günler.Ben bir kamu kurumuna ekpss lisans ile memur olarak girmiştim.Ancak ocak 2015 te raporumun süresi sona eriyor.Bu durumu kurumumun yetkililerine ilettim.Bugün kurumumun üst yetkilisi raporumu yenilememem durumunda memurluğuma son verileceğini söyledi.Rahatsızlığım ruhsal ve duygusal rahatsızlıklar ve bir de astım .Toplamda yüzde 44 e tekabül ediyor.İnternette yapılan yorumlara göre atandığı tarihi kapsayan bir rapor varsa daha sonra rapor verme zorunluluğu yokmuş.Ayrıca işten çıkarmak konusunda geçerli bir neden değilmiş ve bu tür davalar çalışanın lehine sonuçlanıyormuş.Ben de bu görüşe katılıyorum çünkü normal yani sağlıklı olarak giripte sonradan hastalanınca eğer işten çıkarma olmuyorsa engelli olarak girip iyileşince de işten çıkarılmaması gerekir aksi taktirde çifte standarda girer.Ayrıca iyileşmemiz bizi iş hayatında başarılı yapacağından kurumumuza da faydalı olacaktır neden böyle bir gelişme cezalandırılıyor ki bunu anlamak mümkün değil.Öyle bir çelişkiyle karşı karşıyayım ki tedavimi aksatsam kötüleşiyorum ama bu sefer oran yükselip işimde kalıyorum fakat yaşam kalitem sıfırlanıyor.Tam tersi bir durumda ise tedavimi devam ettirdiğim zaman iyileşiyorum ve oran düştüğü için işimden atılıyorum ve atıldıktan sonra işsizlikten tekrar psikolojim bozulacak ve başladığım yere geri dönmüş olacağım.Bana son derece anlamsız gelen bu uygulamaya karşı ya dava mı açmalıyım ya da başka hastanelerden şansımı deneyebilirmiyim?Lütfen ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olun işsizlikten bıktım artık.İşimi kaybetmek istemiyorum.Bu konuda deneyimli bir avukat yada kazanılmış benzer davalar var mı?Bana bu konuda vereceğiniz her türlü bilgi hayat kurtaracaktır.Hoşçakalın.

sadece kişisel fikrimi yaziyroum bildigimden değil atandiktan sonra işden ayrilmamaniz lazim ama engelli kadrosunu işgal ettiğiniz içinde engelli raporunuz olması gerekir bunun bir yasak proseduru vardir onu size uygularlar

Merhabalar,
Öncelikle geçmiş olsun.. Durumu senin yanlış anlamış olabilme ihtimalin var mı?
Çünkü çok saçma olur eğer sağlık raporunu yenileyemezsen seni çıkarırım gibi bir şey söylemeye hakkı yok ki..
Öyle olsa süreli değil sürekli engellileri işe alırlardı.
Seni normal memur kadrosuna geçirebilir ama memurluğundan edemez.
Sonuçta babasının hayrına girmedin ki işe.
Kendin sınava girdin kazandın vs. Memurluk haklarından oku bak böyle bir durum çok çok saçma olur.
Ayrıca dava açsan ve kazanamazsan bile tazminatını alırsın ama bana göre kazanmama durumun yok.
Ama bak bana göre diyorum söylediklerim tamamiyle benim fikrim yanlış düşünüyor da olabilirim memur değilim inşallah olurum ama şuan duymuyorum diyelim ki memur oldum 7 yıl geçti ve artık duyuyorum beni işten mi çıkaracaklar ee 7 yılım boşa gitsin ben de sap gibi ortada mı kalıyım :)
Gerçi duyuyım da sap gibi kalsam da sorun olmaz Özelden iş bulurum inşallah duyarım :)

Henüz aday memur statüsündeyim

İşin en saçma tarafı bu uygulamanın iyileşme sürecini cezalandırıcı ve hastalığın artmasını ise ödüllendirici olması.Yani akla sağlığa zarar anlayacağınız.

kardeş hiç ses çıkartmasaydın. raporunu yeniletip direkt kuruma vercektin ama seni memurluktan atamazlar. memurluktan atılmanın koşulları başka. 657 dmk yi incele bence

Aday memursan raporunun tarihi bitmeden yeni rapor almaya bak, aday memurluk memurların en savunmasız olduğu dönemdir, şu anda asaletin tasdik olmadığı için yapabileceğin en mantıklı olay %40 ve üzeri engelli olduğunu belirten bir rapor almaktır. Kurum amirinin seni direkt memurluktan almak gibi bir yetkisi tabiki yok ancak engelli olmadığını ya da % 40 oranında rapor alamadığını ilgili bakanlığa ve devlet personel başkanlığına bildirirse inceleme sonucunda memurluğun o şekilde gider, çünkü bulunduğun kadro engelli kadrosudur.

Valla pislik karaktersiz insan öyle çok ki Türk toplumunda geçmişde amirleri baya bir ezmiş suyunu çıkarmıştır. Sonunda o da bakmış garip engelli sana diş geçirmiş olabilir uzun yıllarda ben doğru dürüst sağlam karakterli insanlara çok ender denk geldim. Onlarlada her zaman bir arda olmak çok zor oluyor, Ne hikmetse çok ender ortak zaman geçirebiliyorsun. Allah insan gibi insanlarla, İnsan onuruna yaraşır bir yaşam geçirmek nasip etsin inşallah şimdiye kadar çok az nasip oldu, Üstelik insan ömrüde çok kısa 2 günlük dünyada karaktersiz insanlarla yaşamamak lazım. İnsan mecburen işe gidiyor, Mecburen sevmediği insanlarla çalışıyor kısaca mecburen bir ömür geçiriyor böyle bir hayatın ne anlamı var, Kime ne faydası var ki çok anlamsız bir yaşam.

ama daha once bu oly konusulduu nıye gıdıp raporunu soluyosun sen ve 2015 de bıtıyomuss ozamna asaletın tastıklenır zaten senınn

ha sole bıseyde war surelı raporla senı nıye ıse aldılar onada ssrdım acıkcası artı obur tarafdan bakınca da yuzde 40 engel azamı engeldır senın zaten raporun bunun altına duserse dogal olarak bu ısı haketmedıgın anlama gelır yadasole soleyım ıse alımlarda oran farkını kaldırsınlar yuzde 1 de gırsı ıse yuzde doksanda gırın gıbı yanı ama ben bdaha once solemıstım raporunun bıttıgını soleme dıye

Bu konuda emsal olabilecek bir dava var mı, bilmiyorum. Ama bir kez memur olan kişiyi memurluktan kimse atamaz. Olsa olsa sakat statüsünde çıkartılıp sakat-olmayan statüsüne geçirebilirler... Bence bunun aksi bir tutum olursa, hemen idari mahkemeye konuyu taşıyın...

Arkadasim sonuc ne oldu acaba bende ayni durumdan muzdaripim.

Üst Alt