Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranım düşerse öğretmen atamam iptal mi olur?

Wolf10

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
2014 yılında engelli öğretmen olarak atanmış tim raporum da ortopedik ve kronik rahatsızlıkları vardı oran %52 ve surekliydi ancak şu anda kronik rahatsızlığım geriledi yeni bir rapor alır da oranım %40 in altına duserse atamam iptal olur mu ya da normal öğretmenliğe mi geçmem gerekir?

vTanju

Merhaba,süresiz engelli sağlık kurulu raporunuz var ise yeniden rapor almanız gerekmiyor ve zaten sizin isteğiniz dışında engelli sağlık kurulu raporu tesis edilemiyor.Sizin engelli sağlık kurulu raporunuz süresiz ise ve kurumunuza beyan etti iseniz o zaman bu durum siz bu kurumdan emekli,istfa v.b. yöntemlerle ayrılmadığınız sürece devam edecektir.

Saygılar.

Cevabınız için teşekkürler Peki ben kendi istegimle yeni rapor alırsam ve oran duserse ne olur acaba? Raporum eski ve yenilemek de istiyorum ayrıca kronik rahatsızlığım da gerilediği için yenilemek istiyorum.

vTanju

Size belirtiğim üzere engelli sağlık kurulu raporu vatandaşım kendi isteğiyle alınan bir rapor olduğu için eğer kendi isteğiniz ile engelli sağlık kurulu raporunu yenilerseniz eski rapor yönetmelik hükümleri gereği gerçersiz olur.Birde yeni alacağınız rapor %40 engel oranının altına düşerse o zaman kurumunuzda engelli statü hakkını kaybedebilirsiniz.

Aslında burada sorunuza yanıt vermek için mevzuatı tam bilmek gerekiyor.Engelli statüsünde çalışırken engelli haklarını kaybeden vatandaşlarımızın engelli kadrolarından çıkarılıp çıkarılamaycağı hakkında farklı bilgi ve görüşler okumuştum.Bir kısım kişi kaybeder demekli birlikte bir kısım kişi bu hak ile giriş yaptın sen ayrılmadığın sürece devam eder diyor.

Bu konuda en doğru cevabı bence kurumunuz verecektir.Onlarla konuşmakta fayda görmekteyim.

Saygılar.

Üst Alt