Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranım düşünce işyerim uyguladığı vergi indirimini düşürdü..?

nihat8102

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar çalıştığım yere işe girerken yuzde seksen oranında bır rapor vermiştim ve 1. dereceden maaşıma ek ücret yatıyordu(vergi ind). gecenlerde meb e gırebılmek için almış olduğum çalışabılır ıbarelı rapor cıkarttım. ve ogun hastaneye gıttığımı belgelemek içinde bu raporun fotokopinı şirkete verdim. aldığım yeni raporda oran yuzde 80den yuzde 63 e düşmüştü. ve şirket bu ay kı maaşımı 52 tl eksik verdi. nıye bole deyınce verdiğin raporda 63 e düşmüşsün ve 2. derecesin dediler.

arkadaşlar.ağır özürlü ibaresi yazan bı rapor 1. derece değilmidir. ve oranlar 1. derece için en az yuzde 80den yuzde 60a düşürülmedimi. yuzde 60 1. derece engelli değil mi
bilgilerinizi paylaşırmısınız

Nihat bey;
Siz bizzat maliyeye müracaat edip 1 derece vergi ind. hakkı aldınız mı?
Yoksa işe başlar iken işverene sadece elinizdeki rapor u mu verdiniz..
Ayrıca ;
1.derece %80 ve üzeri
2.derece %60 ila %79 arası
3.derece ise %40 ila %59 arası
Ayrıca 2010 yılında rapor oranları değişikli söz konusu degil en son yürürlükte olan cetvel geçerlidir..

Sakatlık İndirimi
blank.gif
[SIZE=2][FONT=Verdana]Çalışma gücünün asgari % 80'ini kaybetmiş bulunan hizmet erbabı birinci derece sakat, asgari % 60'ını kaybetmiş bulunan hizmet erbabı ikinci derece sakat, asgari % 40'ını kaybetmiş bulunan hizmet erbabı ise üçüncü derece sakat sayılır ve aşağıda sakatlık dereceleri itibariyle belirlenen aylık[/FONT][/SIZE][FONT=Verdana][SIZE=2] tutarlar, hizmet erbabının ücretinden indirilir.
[/SIZE][/FONT]
[SIZE=2][FONT=Verdana][/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Verdana][SIZE=2][FONT=Verdana]2010 yılı için geçerli olan sakatlık indirimi tutarları;

[/FONT][/SIZE][FONT=Verdana][SIZE=2][/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=2]Gelir Vergisi Kanununun 31 inci maddesinde yer alan sakatlık indirimi tutarları, 2010 takvim yılında uygulanmak üzere; [/SIZE][/FONT]
  • [FONT=Verdana][SIZE=2]Birinci derece sakatlar için 680 TL, [/SIZE][/FONT]
  • [FONT=Verdana][SIZE=2]İkinci derece sakatlar için 330 TL, [/SIZE][/FONT]
  • [FONT=Verdana][SIZE=2]Üçüncü derece sakatlar için 160 TL [/SIZE][/FONT]
[/FONT][/SIZE]

İşveren kafasdına göre sakatlık indirimi uygulayamaz... Önemli olan şey senin defterdarlığa başvurup hangi oranda sakatlık indirimi hak ettiğindir. Orada kaçıncı dereceden sakatlık indirimi uygulanması gerektiği söylenmişse, sonradan alınacak raporlar felan işvereni ilgilendirmez, işveren defterdarlıktaki oranı uygulamakla yükümlüdür.

Yuzde seksenle basvurdum. Rapor 51 olarak geldi. 1. Dereceden 3. Dereceye düşürmusler. Ama şirket benım raporum seksen dıye bırıncı derecedenmaaşıma yansıtıyoduç. Sonra aldığım rapor 63 olunca sımdı 2. Dereceden maasıma yansıtıyo. Bende fazla kurcalamadım.. şirket vergı ınd raporua bakmadan sağlık raporuyla vevrdığı için pek bu konuda bılgı sahıbı değil sanırım. Bana hastaneden 80lık rapor alırsan yıne 1. Dereceden yararlandırırız dediler..ben 51in gecerlı olduğunu bılıyorum ama sses etmıyorum. Nıye edeyım. Od delıyım tekerleklı sandsalye kullanıyorum. Raporum 51 değilkı. Bana yapılan haksızlıklara karsı bak bana bu kadar oranda düşürdüşler bana az para verın mı dıycem.

Nihat ;
Şirketin kafasına göre sana vergi ind. hakkı uygulayamaz siz bizzat maliyeye müracaat edip aldığınız vergi ind. dilimine göre maaşınıza yansıtır...

Zaten şirket en baştan yanlış bir uygulamaya girmiş.Siz vergi indirim raporunuza göre 1 i geçtim 2 bile değil 3.dereceden vergi indirimine tabisiniz.

Üst Alt