Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranım düşürüldü. 2022 engelli maaşım kesilecek mi?

Cerkezbirol

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim yüzde elli raporum vardı tekrar heyete girdim yüzde otuza dusdu 3

ayda bir engelli maaşı alıyordum şimdi bu maaşım kesilir mi yoksa eski raporum hala geçerli mi

%40 aşağısı alamaz diye biliyorum

Malesef kesilecek rapora itiraz etmeniz lazım 40 altı maaş almanız imkansız

Zaten raporunuz varmış ne diye rapor çıkardınız yeniden eldeki bulgurda gitti

@Cerkezbirol
eger %30 oranlı engelli sağlık kurulu raporu aldıysanız bu raporla birlikte vakfa gidip yeni raporunuzu teslim edin.

vakıf yeni raporu inceleyecektir. eger %30 oranlı rapo,r ilgili mevzuata göre düzenlenmiş engelli raporu ise, bu durumda rapor oranınız %40 altına düştüğünden dolayı aylığınız kesilecektir.
yeni raporunuz, vakfa ulaşmazsa ve siz de raporu vaktinde götürmezseniz, bu durum da sonradan anlaşılırsa (yani oranın düştüğü tespit edilirse) hakkınızda hukuki işlem yapılır ve size ödenen yersiz ödenen aylıklar faiziyle geri istenir. yani borç çıkartırlar size. bilginiz olsun.

bu konuyla ilgili, sizi yönetmelik'in 12. maddesinin 4. fıkrasıyla baş başa bırakayım:

"4) Toplam (Değişik ibare:RG-25/3/2014-28952) engel oranı, 2022 sayılı Kanuna göre aylık bağlanması gereken oranın altına düşenlerin aylıkları (Değişik ibare:RG-25/3/2014-28952) engelliler için sağlık kurulu raporunun düzenlenme tarihini takip eden dönem başından itibaren kesilir. Raporun, Sağlık Bakanlığı veri tabanından temin edilemediği durumlarda, rapor tarihinden itibaren üç ay içinde yeni raporunu Vakfa teslim etmeyenlerin aldıkları yersiz ödemeler için ödeme tarihinden tahsil tarihine kadar geçen süre için kanuni faizi ile birlikte Bakanlık tarafından borç tahakkuk ettirilir ve takibi sağlanır.

Üst Alt