Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranım düşürüldü. Ne yapmalıyım?

cemile mert

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba ben cemile mert. yeni üye oldum. herkese merhabalar.

benim sorunum vergi indirimi ile ilgili. Raporumun ilki %25 olarak geldi Ankara'dan. sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden % 55 rapor verdiler b uda % 19 olarak döndü bana.
Rahatsızlığım Polio sekeli - Herediter Polinöropati. Sizce ne yapmam gerekiyor. İtiraz mı edeyim yoksa tekrar rapor mu alayım.

Bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler.

merhaba en güzel yol itiraz etmektir itirazda reddeliyorsa doğru mahkemeye yoksa alamazsın vermiyorlar ben mahkemeyle aldım vergi indirimini sigorta şerefsizlik yapıyor hepsini çok iyi bilirim

Eğer sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzerinde verilmesi gerektiğinden eminseniz, yani Cerrahpaşa'da verilenb rapor usulüne uygun ise, %55 oranındaki raporun %19'a düşürülmesinin sakatlık oranı cetveli'ne aykırı olduğunu savlayıp defterdarlığa itiraz edin ve kurum sağlık kurulu'nun yeniden değerlendirmesini talep edin.

Ankara hakem hastanenin verdiği dereceyi düşürdü.

Merhaba ben cemile.

şöyle başlayayım. Ilk raporumu 1991 yılında aldım fakat normal sigortalı çalıştım.
Daha sonra 2008 yılında cerrahpaşa hastanesinden % 55 rapor aldım ankara % 19'a düşürdü.
Itiraz ettim hakem hastane haydarpaşa numuneye sevk etti ordan % 43 rapor aldım ve tekrar onuda % 19 olarak geri gönderdi bana.

Hastalığım polio sekeli - herediter polinöropati.
Raporum şöyle yazıyor: hafif her iki üst ekstremite fonksyon bozukluğu + sol alt ekstremite polıo sekeli. Solda 2 cm kısalık, sol bacakta 7 uylukta 4 cm atrofi mevcut.

şimdi lütfen bana yardımcı olun.
Buna göre ankara raporumu doğru mu yazmış ve de hakem hastanenin verdiği raporu bozabilir mi.

Ayrıca yeni ölçüte göre tekrar rapor alsam derecem ne olur. Derece verilirken ekstremite oranına göre mi veriliyor diğer kısalık, atrofi v.s. Bunları kaile almıyorlar mı.
Lütfen bana bir yol gösterin. Inanın artık psikolojimde bozuldu. en son çare tekrar rapormu alayım yada davamı açayım. şaşırdım kaldım.

şimdiden teşekkür ederim.

Teşekkür ederim cevap için ama zaten itiraz ettim ankaraya. Hakem hastaneye sevketti. % 43 rapor aldım onuda % 19 a düşürdü
hakem hastane raporunu bozabilirmi

değerli arkadaşım o zaman biraz daha bekleyiniz aradan zaman geçtiyse tekrardan rapor için başvuru yapınız.diyecek başka söz yok

Cemile hanım tekrar baş vurun, bu sene yeni yönetmelik cıktı, oranlar yükseldi anladığım kadarı ile İstanbuldasınız, Haseki hastanesinden rapor cıkartın, geçmiş olsun.

merhaba Hakem hastanenin raporu kesindir.hakem hastanenin verdiği oran kabül edilmiyorsa mahkemeye başvurum. mahkeme sizin lehinize karar vermesi cok büyük ihtimal.

hakem hastanenin raporu geçerlidir bozamazlar....

Faruk34, oranlar yükseltildi diyorsun bunla ilgili cetvel varmı ? burda yayınlarasan seviniriz.

Sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzerinde rapor alabileceğinizi düşünüyorsanız, evet, hastanenin verdiği oranı düşüren Maliye sağlık kurulunun kararına karşı dava açmalısınız.

Cetvel ne diyorsa odur geçerli olan. Eğer maliye bu cetvele aykırı hareket etmişse, er ya da geç hakkınızı alırsınız...

Tekrar merhabalar. Cerrahpaşa % 55 verdi Ankara % 19 a düşürdü. Haydarpaşa Numune Hastanesi % 43 verdi ankara % 19 a düşürdü.
Tekrar yeni yönetmeliğe göre rapor alayım dedim. Şişli etfal e gittim. Gitmez olaydım % 26 verdiler. İnanın böyle berbat bir hastane toktur heralde. Doktorlar muayene bile etmediler biliyormusunuz. Tek dedikleri neyin var yürü bakalım o kadar. Oturdukları sandalyeden bile kalkmadan bir an önce yazıp seni göndermeye bakıyorlar.
Şimdi ne yapacağımı düşünüyorum. Ankara ile uğraşırken şimdide hastane çıktı başıma. Tekrar rapor alsam yada itiraz edip hastaneyi il sağlık müdürlüğünemi şikayet edeyim. Ne dersiniz.

Sizlerden cevap bekliyorum. Teşekkürler.

Cemile hanım, %26 palio sekelindenmi verdiler, hangi tabloya göre değerlendirme yapıldı raporunuzda yazar onuda burda paylaşırmısınız.

Şeker tansiyon kolestrol başka bir rahatsızlığınız olabilirmi varsa rapora büyük katkısı olacaktır

merhaba. benim rahatsızlığım Polio Sekeli - Herediter Polinöropati. Polio ya % 18 verdiler. Beni muayene etmediler ben neden muayene etmiyorsunuz sadece yürüyüş bozukluğuna bakarak derece verilirmi . Kısalık Trofi v.s. şeylerde var dedim bana söyledikleri onlarıda katsak % 40 alamzsın dediler bacağın dizden kesik olursa ancak o zaman alırsın deyip resmen başlarından attılar. Ne yapacağımı şaşırdım artık. psikolojim bile bozuldu artık. Rapor sonucu geldikten sonra tekrar rapormu alsam yada bu şekilde mahkemeyemi versem lütfen yardımcı olun arkadaşlar. Teşekkürler...

Cemile hanım en güzeli eski karara göre dava açmaktır çünkü hakem hastanesinin verdiği oranı düşürmeleri pek akla yatmıyor şimdi nereden rapor alırsanız alın aynı sonuç gelecek elinizde cetvele göre almış olduğunuz raporlar var o yüzden kesin sonuç mahkeme ile olur bence birçok arkadaşımızda hakkını böyle aldı ama biraz uzun süreç bunu da göze almalısınız

Cemil bey bircok arkadaşımız hakkını mahkeme yoluyla aldı derken....???????? Kim neyi nasıl mahkeme yoluyla aldı

Mestan arkadaşım rapor oranları cetvele göre alınan mesela cemile arkadaş %55 ve hakem hastanesinden alınan %43 raporlar nasıl oluyor da bu kadar düşürülüyor buna hakları yok bu hakkımızı da ancak adli yoldan(uzunda olsa)alabileceğimize inanıyorum formu iyice dolaşırsanız bir sürü hak mahkeme yoluyla alınmıştır.yapacak başka da bir şey yok okumuşsanız bu seferde diğer hastane oranı düşük vermiş eldeki raporlara göre ben mahkeme diyorum

Yukarıda yusuf arkadaş mesela

Cemile Hanım rapor oranlarına itiraz hakkınız 3 kere var.Yani rapor oranınızın düşürlmesine itiraz edebilirsiniz.Benim bir arkadaşımında rapor oranı düşürüldü .Arkadaşım tam 2 kere itirazda bulundu ve neticesinde istediği oranı aldı.Şu an kendisi emekli.Ve çatır çatır emekli aylığı alıyo :)

Anlaşılan bazı hastanelerde durumlar hala eski tas eski hamam.Muayene etmezler tabi, sizde manken gibi karşılarına cıkmayın, kaba bir tabir kullanacağım bir atasözü, dinsizin hakkından imansız gelir, durumunuzu bilmiyorum ama böyle durumlarda çift koltuk değneği işe yarıyor.İleride tekrar rapor cıkarmak isterseniz kesinlikle Hasekiye gidin derim.

Faruk bey çift koltuk değneği işe yarıyor diyosunuzda 2-3 cm kısalıklara bırakın çift değneği tek bastonlada gitsen vermez sadece ortez kulanabilir şıklı rapor verir ve vermesi gerekende o istediği kadar koltuk değneği yazsın 2-3 cm kısalıkta kabul olması için sinir kaybı olmalı aksi halde mümkün değil

Hastane düşük rapor verdi.İl sağlık müdürlüğüne itiraz

Merhaba Ben Cemile Çakmak.

Rahatsızlığım Polio Sekeli-Herediter Polinöropati. Cerrahpaşa % 55 verdi Ankara % 19 olarak geri gönderdi.
İtiraz ettim Haydarpaşa numuneye gönderdi % 43 aldım tekrar % 19 olarak geri gönderdi.
Tekrar Bimer aracılığı ile itiraz ettim Şişli Etfal'e gittim. Orasıda % 26 verdi. Tabiki Ankarada hemen o şekilde onayladı gönderdi.

Rapor şu şekilde: Sol alt ekstremite polio-b91+orta dereceli nöropatik ağrı-z02

tabi bu dereceler tablo 3,4 e göre yazıldı hastanede. Il sağlık müdürlüğüne itiraz edip tekrar sevk alıp rapor almayı düşünüyorum. Ne dersiniz yardımcı olursanız sevinirim.

şimdiden teşekkürler.

Tablo 3.4'e göre daha yüksek bir oran verileceğini düşünüyorsanız, evet, rapora itiraz da edebilirsinixz, 6 ay sonra yeniden başvuru da yapabilirsiniz başka bir hastaneye...

Tablo_3.4.png

göbek atmak lazım mı benimde düşürüldü ben şanslıyım iki hastende farklı rapor verdi hiç olmayan bölümlerden hesabını soracam son 4 ncü raporun sonucuna bakacam :))
yeni yönetmelik raporlar geçerlidir diyor fakar ak parti düşman brokratlar çok iyi kulanıyor doktorlar sağlık bakanını sevmiyor koz bu 1 milyon mağdur var bakalım hayırlısı

Üst Alt