Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranım düşürüldü. Ne yapmalıyım?

seranko

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Geçtiğimiz yıl SÜREKLİ-ÖMÜR BOYU ve % 53 oranı ile sağlık kurulu raporu almış ve bu raporla vergi indiriminden faydalanarak emekli olmuştum. Bu raporum Ankara'nın çok bilmiş merkez sağlık kurulu tarafından % 46 ya düşürülmüş ve 1 YIL KONTROL şerhi koyulmuştu. SGK dan bana verilen maaş bağlama evrağında kontrol muayenesi tarihi 09.06.2012 yazıyordu.. Ben de bu tarihe istinaden Haziran ayı başında SGK ya başvurdum ve hastaneye sevkimi aldım..

Ve bugün aldığım bilgiye göre de emekli maaşım bu ay başı kesilmiş.. SGK ya neden kesildiğini sordum.. Muayene için geç kalmışsınız dediler ve kontrol muayenem olduğunu söylediler.. İyi de bu erakta yazılan tarihten önce geldim ve ben 1 temmuz 2011 de emekli oldum.. Haziran maaşım neden kesiliyor ? diye sorduysam da sistem böyle yanıtını aldım.. Böyle geri zekalı sistemi bize layık gören geri zekalı zihniyeti şiddetle protesto ediyorum.. Hastane işlerim bugün bitti ve 2 ay sonrası için heyete gün verdiler.. Ohaa dedim.. 2 ay sonra heyete gireceğim,evrak SGK ya gelecek,onlar da Ankara'ya gönderecek,Ankara bakacak ve lütfedip onaylarsa SGK ya gelecek.. Yani sizin anlayacağınız 4 ay maaş alamayacağım.. Haa bir de bundan sonra alıp alamayacağım da belli değil.. Çünkü Diyabet oranım % 30 dan % 20 ye düşürüldü.. Geçtiğimiz yıl raporum % 30 diyabet+% 10 hipertansiyon+% 25 psikiyatri idi ve hastane heyeti % 53 olarak onaylamıştı..

20 yıllık diyabet hastasıyım, insülin ve 5 çeşit hap kullanıyorum. Psikiyatri ve hipertansiyon ilaçlarım da var. ve açlık kan şekerim geçen yıl ki raporda 293 dü,bugün kü raporda 344 .. Geçen yıl ki doktor mu yalan yanlış oran verdi,şimdi ki mi ? 45 yaşındayım.. Özürlülük ölçüt ve sınıflandırması cetveli vs hepsinin uzmanı oldum artık baka baka..

14 ocak 2012 tarihli yönetmelik raporların geçerli olduğunu bu raporlarla sağlanan her türlü hakkın geçerli olduğunu söylüyor ama dinleyen yok. İşine gelirse diyorlar.. Mahkemeye versem mahkeme en az 1 yıl sürer.. Offf yaaa offff... Ne yapayım lütfen bana akıl verin... bugün ki raporumda % 20 diyabet+%10 hp+25 psikiyatri yazdılar.. nöroloji karpal tünel sendromu yazdı.. Bileklik kullanıyorum.. Raporum % kaç çıkar.. Balzarth formülüne göre yaklaşık kaç olur ? Yasal yollara başvurayım mı ?

47.50 yapıyor kardes emeklı olursunuz tekrar ınsallah

İnşallah olurum .. Devletin kendi içinde bile tutmayan salak uygulamaları yüzünden vatandaş perişan oluyor.. Devlet vatandaşı için vardır... Bunlar tam tersini yapıyorlar.. Ondan sonra da mahkemelerin yükü çok fazla neden acaba diye düşüyorlar hindi gibi ... Hepsi zeka özürlü bunların...

Allah yardımcınız olsun bu süreç çok sıkıntılı 1 yıl sonra kontrollü saglık rapolarında tekrardan çıkartıldıgında düşürülebiliyor. mümkün olabiliyorsa 1 yıl sonra kontrol şerhli rapor alınmamalı...

seranko hangi hastaneden rapor aldın ?

Merhaba
Ben geçtiğimiz yıl sağlık kurulu raporu ile vergi indirimi alarak emekli oldum.. Raporum sürekli ömür boyu olmasına rağmen beni yeniden hastaneye sevk ettiler..Maaşımı da kestler.Yeni raporum (Sürekli-ömür boyu olarak) 19 Temmuz'da heyetten onaylandı. Ancak İl SGK ya henüz gitmemiş.Şöyle birşeyler duydum ne kadar doğru acaba ? " Özürlü sağlık kurulu raporları onay için artık Ankara'ya gitmeyecek. Bölge sağlık kurulları bakacak" Böyle bir şey mi var mı arkadaşlar ? Hastane benim dosyayı bölge sağlık kuruluna mı gönderdi acaba ? (kiii bölge sağlık kurulu da Bursa'da)... 1 ay önce BİMER'e şikayet ettim.. En son işlem gören yer il sağlık müdürlüğü.. 25 gündür orada bekliyor.. Sizce de bir gariplik yok mu ? Ya da bu konuda bilgisi olan arkadaşım var mı ? Okullar açılıyor ve ben neredeyse 4.aya giriyoruz maaş alamıyorum.. teşekkürler..

Üst Alt