Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranım düşürüldü ve malulen emeklilik başvurum reddedildi!?

özgür ateş

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
ben akcigerimden amaliyat oldun 12 yıl geçti %80 iş göremez raporum var malüyet için sgk ya baş vurdum bunun üzerine sgk beni hastaneye sev etti hastaneden cıkan heyet raporu %52 ve malülük ret şimdi benim anlamadıgım iş şu beni görmeden nasıl karar veriyorlar bana gelen dilekcede çalışma kayıbın %6o veya üstü olmadıgı inin malül sayılmıyorsunuz .. diyorr şimdi ben nasıl bi yol takip etmelyimm bilgisi olan var mı bu konuda

özgür doğum tarihin işe giriş tarihin ve ödenmiş primlerini yazarmısın

dogum 04.15.1978. işgünü 2400 şimdi %80 raporum var

yanlız sgk ya girmeden akciger amaliyatı geçirdim dogum 04.15.1978. işgünü 2400 şimdi %80 raporum var hastane bunu %52 düşürdü şimdi malülen emekli olmak için hangi yolu takip etmeliyim

yanlız ben amaliyat olunca sgk yoktu işe giriş 2004 işgünü 2400.. 04.15.1978. %80 raporum var vergi indirim de var 1 rinci dereceden sgk baş vurdum hastaneye sevk ettiler burdan bana %52 rapor
cıkardılar şimdi ben malülen emekli olmak için ne yapmam lazım veya hangi yolu takip etmeliyim

arkadaşım ikinci aldığın raporun oranı 52 mi senin

bu durumda malulen emekli olamassınız biliyorsunuzki 60 ve üzeri oran almalısınız malullük için sgk dan sevk alarak almış olduğunuz rapor geçerlidir diğeri geçmez yapmanız gereken eğer 60 ve üzeri alabileceğinizi düşünüyorsanız sgk ya gidip itiraz edin sizi başka hastaneye yönlediriler yada hakem hastaneye gidersiniz oradan alacağınız rapor oranı kesindir değişmez ancak genede itiraz ederim derseniz sadece yargı yoluna başvurmanız gerekir 12 yıl öncesinin oranlarıyla şimdikiler farklı demek size ona göre rapor verilmiş aldığınız rapor süreklimiydi yoksa sürelimiydi yani önce aldığınız rapor

daha önce aldıgım rapor %80 sürekliydi ist bakırköy hastanesinden almıştım sonra bursaya taşındım işe girdim burda verigi indirimi istedim vergi daieresi beni hastaneye sevk etti burdanda %80 alddım ama burdan aldıgım rapor 1 yıl geçerli bunun la ben sgk ya gitim sonra malüm ret aldım... ilginden dolayı tşk lerr

sarosata hem % 52 hemde işe giriş tarihinden önce engelli maluliyeti %60 ve üzeri olsada kabul etmezler

şimdi 3600 zümü dolduracazz meçburii hayırlısı zamanızı aldım hakkınızı helal edin coookkk teşekürlerrr

hayırlısı olsun daha önceden malül olduktan sonra işe girmişseniz elbette olmaz

3600 gününün dolmasına 1200 günün var askerliği 18 ay yaptıysan 550 günde askerlikle düşerebilirsin 650 gün prim daha öde 18 ay askerliğide öde ve5510 kanunun 28. maddesine göre erken yaşlılığa muracaat edersin

hocam benim askerligimde mu aftı yani askerede almadılar bu rahatsızlıkdan dolayıı

hocam benim bi sorum daha olacak 2400 günüm var net.. prim borcumda var 550 tl bunu da yatırınca kaç gün kazanırım sgk dan

Arkadaşların dediği gibi, ilk sigortalı olduğunuzda % 80 raporunuz olduğu için malulen emekli olmanız mümkün değil.

Emeklik kriteri ilk sigortalı olduğunuz tarihe göre belirlenecek:

2008_oncesi.PNG

2008_sonrasi.PNG

Emeklilik hesabı

Mrb sizden bir istegim var ben ne zaman emekli olabiliririm
04.15.1978 dogum luyum skg giriş 2004. öden miş pirim 2400 ..
%80 engelliyim
engelim sgk ya girmeden önceydi . Askerligim yok yani muaf .
Part time çalışıyorum aylık 20 gün sgk yatıyor
aynı zamanda da 550 tl pirim borçum var
bu şart larda nezaman emekşi olurum

Aşağıdaki tabloda 6 numaralı kritere tabisiniz.

Yani gün/ay/2004 + 15 = gün/ay/2019 tarihinde en az 3600 gün priminiz de varsa emekli olabileceksiniz.

2008_oncesi.PNG

Üst Alt