Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranım hangi yasaya göre düşüyor?

Uguralet

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben %42 palio sekeli sürekli rapor sahibiyim. Vergi indiriminden yararlanmak istiyorum ama vergi dairesi yebi rapor alman gerekiyor diyerek hastaneye sevk etti.. Gittiğim hastanede ki heyet başkanı raporu yenilemeye kalkarsan daha önceden çıkan yasa yüzünden rapor oranın %25 civaeına düşer diyor. Hangi sayılı yasa gerekçe gösterilerek benim rapor oranım düşer siz kıymetli arkadaşlardan yardım rica ediyorum..

Uguralet yasa değil yönetmelik:)
vergi indiriminden yararlanman için yeniden engelli sağlık kurulu raporu alman istenmiş. engelli sağlık kurulu raporu şuradaki Yönetmelik hükümlerine göre düzenlenir: https://www.engelliler.biz/forum/sa...rlari-hakkinda-yonetmelik-30-mart-2013-a.html
engelli sağlık kurulu raporunda özür oranları, yukarıda linkini verdiğim Yönetmelik'in ekinde bulunan sakatlık oranı cetveli'ne göre düzenlenir.
eger elindeki sürekli rapor 2013 tarihinden önce alınmışsa sakatlık oranı cetveli'ne göre oranın değişmiş olabilir. ama 2013 tarihi sonrası almışsan oranda değişiklik olmaz. tabi raporun Yönetmelik'e uygun olarak düzenlenmişse.
NOT: gerçi 2012 tarihli ilgili Yönetmelik'teki sakatlık oranı cetveli de 2013 yönetmeliğindeki sakatlık oranı cetveli ile aynı.

Türkiye' de 8-10 milyon arası engelli birey olduğunu düşünürsek oranlardaki düşüşün sebebi il olarak devlete külfet olarak görülen erken emekliliği olabildiğince zorlaştırmak. Vergi indirimine tabi tutmamak engelli maaşı vermemek olabilir. Hastanede heyet kapısında bekleyen bi kişinin kardiyolojı doktorunun elindeki forma direk %100 yazmasına rağmen heyet başkanının yanındaki sağlık kurulu şefinin onu çizip %50 yazdığını görünce sebebi içinde Ankara' ya ben bu raporu göndersem ben fırça yerim o yüzden göndermeyin diyolar senin hastalığın 2 çeşit 1. evreye %50 2. evreye %100 veriliyor ama Ankara düşür diyor, bu nasıl bir doktorluk yeminidir nasıl bir adalet tir anlamak gerçekten mümkün değil.

Üst Alt