Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranım yükseldi. Malulen emekli olabilir miyim?

TAŞ SOKAK

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar siteye yeni üye oldum bir konu hakkında bilgi almak istiyorum yardımcı olacağınızı umuyorum

ben 1991 yılında sgk girişim var işe girdiğikten birkaçyıl sonra rapor aldım ilk raporumu ozaman 45 oranında rapor vermişlerdi

hiç vergi indirimi almadım şuan rapor oranım 60 ın üzerinde vergi indirimi alırsam malülen emekli olma hakkım varmı olursam en düşük nekadar maaş bağlanır toplam 1860 gün toplamı var

olmazsa emekli olmama 5 yıl daha prim yatırsam yetiyormu . yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

@TAŞ SOKAK

öncelikle şunu belirteyim erken emeklilik başka malülen emeklilik başka şeylerdir.

siz eğer malülen emekli olmak istiyorsanız vergi indirimi zorunluluğunuz yok. bunun için sgk ya başvuru yapacaksınız ve hastaneye sevk edileceksiniz. hastaneden malüliyet cetveline göre eğer çalışma işgücünüzün tek bir hastalıktan minumum %60 ını kaybettiğiniz tespit edilirse sgk tarafından değerlendiririp karara bağlanır. bunun için 10 yıl 1800 gün prim gününe ihtiyacınız var.bunuda sağlıyorsunuz zaten.

engelli vergi indirimi için (eğer 4/a lı çalışan iseniz) defterdarlığa başvuru yapmanız gerek. ancak raporunuz eski tarihli olduğundan muhtemelen sizden tekrar yeni rapor isteyecekler ve hastaneye sevk edecekler.

alacağınız raporla oran önemli değil eğer 05/08/1991 günü ve öncesi sgk girişli iseniz 15 yıl 3600 güne tabii olacaksınız.eğer 05/08/1991 sonrası sigorta girişiniz varsa engel oranınız %40-59 arası olursa 16 yıl 3760 güne tabii olup, prim gününüzü doldurduğunuzda emekli olursunuz.

teşekkürler verdiğiniz bilgiler için sağolun birde en düşük malülük maaşı nekadar dır ?

TAŞ SOKAK

600 tl alan dahi var. Tümüyle yatan prim, ne zaman yattığı vb. kriterlere bağlı.

teşekkürler güzel kardeşim sağolasın çok az miktarla demekki

Üst Alt