Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranıma itiraz etmek istiyorum. Ne yapmalıyım?

akaymaz

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
öncelikle yardımcı olacak herkese teşekkür ederim.

9.02.2009 tarihinde romataid atrit hastalığımdan sebeb %30 ve bu hastalıkla birlikte buna bağlı olarak sağ elimden %25 ve &3 olmak üzere hesaplama sonucu %50 toplam özür raporu aldım.
20 gün önce maliye bakanlığından tekrar hastaneye gitmem ve hastane tarafından sağ el grafilerimin ve açısal oranlarının gönderilmesi veya yeniden rapor düzenlenip gönderilmesini belirten yazı geldi.
hastaneye gittim bu sefer romatoloji %30 fizik tedavi sağ elim açısal değerler sonucu %19, %10, %10 olmak üzere oran yazdı.
kurul sağ elimin romataid atrit hastalığı sebebiyle özürlü olduğunu bu sebeble ikisinde aynı hastalık olduğunu savunan genel cerrahi doktorunun fikrine göre %30 romataid hastalığa verilen oranı değerlendirmeyip diğer oranların çarpımı sonucu %34 rapor vermiştir.

özür raporumdada endokrin sistem.romataid atrit çok şiddetli yazılmış oran verilmemiş.kas iskelet sisteminede romataid atrit yazıp eldeki açısal değerleri yazıp özür oranlarını yazmış ve genel %34 verilmiş.

arkadaşlar biraz uzun yazdım kusura bakmayın.

ankara 1. raporumu göz önüne alarak istediği bilgiler oranında değerlendirir mi.
%34 raporu yükseltme ihtimali var mı.

itiraz nereye edeyim. maliyenin sonucunu bekleyeyim mi

bence hiç acele etme,maliyenin sonucunu bekle,mevlananın dediği gibi sabır genişliğin refahın huzurun anahtarıdır,sabırlı ol kardeşim bakalım maliye ne diyecek,ondan sonra itiraz etmen gerekse bile onlar sana nereye başvurman gerektiğini söylerler,allah yardımcın olsun

r

başka hastaneye git orda nasıl bir sonuç çıkacak yine olmazsa il sağlık müdürlüğüne git itiraz et banada yüzde 39 verdiler başka yere gittim oradan yüzde 45verdiler

doktorların rapor oranlarını yazdığı kağıdın fotokopisisinide aldım.istedim itiraz ederken lazım olur diye ümidim maliyenin %30 oranımın yazılmadığını görüp.ayrı olarak değerlendirmesi

Durumunuz zor... Ankara kendisi için en avantajlı durumu hemen sahiplenir genellikle.
Ben olsam hastanye itiraz ederdim. Ya da il sağlık müdürlüğüne itiraz eder, başka hastaneye sevk isterdim... Dediğim gibi, maliye bu raporu görürse hemen üstüne atlar ve düşük oran belirleyip vergi indirim başvurunuzu reddeder.
Ama karar sizin... Maliye'nin olumlu yaklaşacağını düşünüp onların kararlarını beklemeniz de mümkün...

peki raporun cıkmasıyla beraber şu kadar gunde ıtıraz edılecektır dıye bır gereklılık vrmı yani süre bakımından

Bilmiyorum, ama 30 günü aşmayın derim.

Üst Alt