Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranımı düşürdüler. Araç alabilirim ama emeklilikte zararı olur mu?

Aytozu

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar

1999 yılında işe girmek için Ankara Numune Hastanesinde %40 oranında sürekli(Polio Sekeli) raporum var ve o yılda da maliye raporumu onayladı vergi indiriminden yararlanıyorum
Anca 1999 yılında almış olduğum rapor ile vergi indirimin den yararlanarak araç alamadım çünkü raporumun tarihi eski vevergi indirimin den yararlana bilir H sınıf ehliyet alır ibaresi bulunmadığıiçin
2000 yılında özel sağlık kuruluşun dan almış olduğum rapor ile Ticari araçkullanamaz ibareli B sınıfı ehliyeti var ve normal vitesli araç kullanabiliyorum
09.09.2015 tarihinde engelli araç almak ve ehliyetimi H sınıfınadönüştürmek için Ankara Keçiören Eğitim Araştırma hastanesine başvurdum ve rapor almak istediğim seçenekleri işaretledim
1) H sınıf Ehliyeti almak 2) Ötvsiz araç almak 3) otomatik vites araç almak ve Engel oranımın yenidenbelirlenmesini istediğim için 4) engel oranımı öğrenmek istiyorum secenegini işaretledim

Ortapedi ve fizik tedavi Doktoraları tarafından muayene edildikten1 hafta sonra heyete girdim heyet den çıkan raporu aynen yazıyorum:

Bulgular : &yaşında enfeksiyon sonrası sap ektremitede kısıtlılık+atrofi sağ el eklemde 2cm kısa Diz flexion 10 derece kısıtlı sağ el bilekte atrofi sağ düşük ayakTablo 3.4 %12

Sonuç : H sınıfıehliyet alabilir fren ve gazı sol ayaga göre ayarlanmış otomatik vites araçkullanması uygundur ötv muafiyeti (evet) Rapor oranı % 12

Arkadaşlar sorumşu lütfen yardımcı olun bana ben bu rapaorla büyük ihitimal engelli racıal aırım fakat benim rapor oranımı düşürdüler yani anladıgım kadarıyla hastanediyorki sen engellisin ve engelli aracı alabilrisin ama hastanenin verdiğirapor oranına göre devlete diyorki senin raporun % 40 altında sen engellideğilsin

benim ne yapmam gerek normalde benim Engelli kimlik kartım var ve 2006 yılında çıkan yasaya göre engellioranları değişti benim 1999 yılında almış oldugum rapora göremi degerlendirecekdevlet beni yoksa 2015 yılında almış oldugum rapora göremi değerlendirecek yaniengellimiyim değilmiyim arafta kaldım
lütfen bana bir çıakr yol gösterin

Raporaldıgım hastanedeki hemşire sen bu raporla araç alaabilrisin yalnız engellikartı alamazsın dedi nasıl oluyor anlamıyorum rapora itiraz hakkım varmış ancakitiraz ettiğimde hakem hastaneye gönderiyorlarmış orasıda yanı şekilde rapororanımı düşük gösterise ne yapmam gerek yardımlarınız bekliyorum tşk ler

Hastanedeki hemşire doğruyu söylemiş. Engelli aracı almak için rapor oranın yüzde 1 bile olsa yetiyor. Tertibatlı olarak araba alıyorsun her türlü bu konuda sorun yok.

Fakat devlet diyor ki yüzde 40'ın altında oranı olanlar engelli sayılmaz kendi işlerini görebilir kendi hayatlarını kendileri devam ettirebilir diyor. Yani norma bir vatandaş gibi davranıyor sana. Yeni çıkattırdığın rapordan sonra bir eskisi iptal oluyor. Her zaman en son çıkarılan rapor sistemde en üstte görülür ve o rapora göre işlem yapılır.

Bu rapor ile araba almak için başvur ve arabanı al ondan sonra yeniden rapor çıkattırmak için belli bir süre sonra hastaneye başvurabilirsin belki bu konuyu tam bilmiyorum.

O zaman ben devletin nazarında engelli değilim ama Engelli aracı alabiliyorum bu ne perhiz bu ne lahana turşusu olmuyor mu bu iş :) o halde benim engelli kimlik kartım iptal ve engellilerin yararlanmış oldukları haklardan yararlanamam

Benim bi arkadaşım emekli araba almak için tekrar rapor aldı %40altina düştü emekli maaşı almaya devam ediyor

Hocam siz %40 raporunuz ile vergi indirimi almışsınız
Kazanılmış hak baki kalır
Ne vergi indiriminiz nede emekliliğiniz açısından bir sorun olmaz
Yılınızı ve prim gününüzü doldurduğunuzda paşa paşa emekli olabilirsiniz.

1999 yılında aldığınız rapor geçerlidir bu raporu ötv siz araç almak ehliyet almak gibi durumlarda kullanamazsınız ancak diğer engelli haklarından yararlanmak için 1999 yılındaki raporunuzu kullanabilirsiniz örnek engelli kimliği.ücretsiz seyahat kartı diğer vb.

bu yıl engelli kimliğimi kaybetmiştim yenisini çıkarmaya gittiğimde sen 1999 da rapor almışsın 2006 yılı öncesi alınan raporlar sistemde işli değil o yüzden sana kimlik veremeyiz dediler şimdi şunu sorma istiyorum benim her iki raporumda geçerlimi yoksa eskisi iptal mi oldu

Tşk ederim kardeşim yılım ve prim günüm zaten doldu benim derdim yeni rapor aldım oranı düşük geldi ve ben engelli haklarından yararlana bilecekmiyim ileride bana sıkıntı çıkacakmı mesela ücretsiz seyahat kartım elimden alınacakmı yada su faturasında veya emlak vergisinde indirimden yararlanıyorum bu inirimlerim iptalmi olacak

Yeni aldığınız raporlar sadece ÖTV istisnasından faydalanabilirsiniz.
Diğer engelli haklarından faydalanamazsınız.
Eski raporunuzla vergi indirimi aldığınız için emekliliğinizde bir sıkıntı olmaz
2006 Temmuzdan önceki raporlar sistemde görünmez.
Yeni rapora göre işlem yapılır

o zaman ben yeni rapora göre devletin nazarında engelli değilim ve engellilerin yararlanmış oldukları haklardan yararlanamayacağım peki ben bu raporu nasıl düzelte bilirim rapora itiraz etsem ve hakem hastaneye gitsem bana ne oranda rapor verirler bilgisi olan varmı çünkü ben 1999 yılında neysem şimdide oyum yani benim engel durumumda bir değişiklik yok yasalarnve eglli cetvelindki deişii nedeiyle ngelli sayılmıyorm artık ne yapabilirim

eski raporlar süreki ibareli ise geçerlidir ben bu konu hakkında bimer'e mail atmıştım eski raporların geçerli olduğu bilgisi var elimde resmi olarak ancak vergi indirimi ve otomobil alacaksanız rapor yenilemeniz gerekecek onun dışında mevcut raporunuzu kullanabilirsiniz memurların iş güzarlığı şuna bir göz atın [FONT=sans-serif]16 Aralık 2010 günlü Mükerrer Resmi Gazete’de yayımlanan, “Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması Ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik” aynı gün hemen yürürlüğe girdi. Yönetmeliğin “Kazanılmış haklar” başlıklı 18’inci maddesinde; “[/FONT](1) Bu yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez. (2) Ancak, süreli verilen raporlarla ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda, özür oranları, bu yönetmelik hükümlerine göre yeniden belirlenir” denilmektedir.
ayrıca bimere mail atabilirsiniz

Üst Alt