Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranımı düşürdüler. Engelli maaşımı kesecekler mi!?

İlhan65

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben de raporunu yüzde 70 çıkartmak istedim ama hastane tam aksi ne bana yüzde 37 vedi önceki raporum yüzde40 idi yani sürekli di engelli aylığını kesilecekmi

İlhan65

en son aldığınız rapor için il sağlık müdürlüğüne gidip raporunuz için itiraz edin sizi tekrar farklı bir hastane ye sevk etsinler burdan %40 veya üzeri bir rapor ala bilirsiniz belki,

Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak bu olsa gerek.
Kardeşim ne güzel %40 raporunuz ve engelli maaşınız varmış, oranınızdan emin olmadan neden böyle bir işe kalkışırsınız ki?

%70 e çıkınca ne olacak onu anlamadım, başınıza iş açmışsınız resmen. :(

Ben ne biliyor burda rüşvet oynuyor yani şuanözür oranın yüzde yitmişde var ama hakkını yediler

Umut abi bende öyle yapacağim

Rapor %70 olunca ne oluyor diye soran arkadaşlara:
Rapor %70 ve üzeri olunca alınan aylık bakıma muhtaç engelli aylığı kategorisine giriyor ve normal engelli aylığından %50 oranında daha fazla oluyor.
Ancak dediğim gibi orandan emin olmadan böyle bir girişimde bulunulmamalı.

bence biraz açgözlülük yapmışsın doktorlar da fark etmiş bunu kimse kafasına göre oran yazmaz rahatsızlığın neyse ona göre hesaplanır...

Eğer sonradan sağlık sıkıntılarınız artmadıysa %40 oranlı raporu %70 yapmak için başvurmak risklidir.Bundan sonraki süreçte baya uğraşmanız gerekecek.İtiraz edeceksiniz aylarca hasta hasta gidip geleceksiniz kuyruk bekleyeceksiniz vs.Belki o zamana kadar oranlar değişecek,düşecek ve hiç bir zaman %40 alamayacaksınız.Bütün bu sıkıntılara değmezdi diye düşünüyorum.

Evet haklisiniz ama sağlık sorunları arti 1sol el ve sol ayakta doğuştan 2astimim var 3sağ guzumdenameliyat oldum bunu düşünerek riske girdim ama Van bölge hastanesi ve ni hayal kırıklığına oğratti

Ufukalp Hocam bu durum erken emekli olanlar için veya malulen emekli olanlar içinde geçerlimi.

Hocam bende onu düşünerek girdim ama hakkımı vermedililer

muratoto
Hayır geçerli değil.
Sadece malulen emeklilerde başkasının sürekli bakımına muhtaç ağır engelli ibaresi olduğunda maaş %10 fazla hesaplanıyor.

İlhan65
rapor oranınız % 40 altına düşmüş. bunu rapor tarihinden itibaren 3 ay içerisinde vakfa bildirmek zorundasınız. aksi halde hukuki işlem yaoılır. vakfa giderken yanınızda raporunuzu da götürün. (raporunuz sağlık bakanlıgı veri tabanına işlenmemişse siz götürmek zorundasınız.)
bu konuda Yönetmelik şöyle der:

"(4) Toplam (Değişik ibare:RG-25/3/2014-28952) engel oranı, 2022 sayılı Kanuna göre aylık bağlanması gereken oranın altına düşenlerin aylıkları (Değişik ibare:RG-25/3/2014-28952) engelliler için sağlık kurulu raporunun düzenlenme tarihini takip eden dönem başından itibaren kesilir. Raporun, Sağlık Bakanlığı veri tabanından temin edilemediği durumlarda, rapor tarihinden itibaren üç ay içinde yeni raporunu Vakfa teslim etmeyenlerin aldıkları yersiz ödemeler için ödeme tarihinden tahsil tarihine kadar geçen süre için kanuni faizi ile birlikte Bakanlık tarafından borç tahakkuk ettirilir ve takibi sağlanır."

@Kalem

Melek hanım zaten rapor sydf ye günderiliyor sıkıntı yok

Melek abla peki tekrar heyete girersem raporum yüzde40 olursa engelli aylığını
tekrar bağlanırdı yani öniversite hastanesine gideceğim

İlhan65 % 40 ve üstü rapor alırsan tabi ki sorunun çözülür. diyelim ki 2022 aylıgın kesildi ve sen % 40 ve üstü engelli raporu aldın. tekrar başvurman halinde 2022 aylıgın elbette (tabi ki muhtaçlık şartların da devam ettiği takdirde) baglanır.

Melek abla ben Yüzde 70 için girdim ama bana %37 verdiler ama oranında yükselme düşünüyordum ama olmadı tekrar gireceğim çok teşekkür ederim

Üst Alt