Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranımı düşürdüler. Hakkımı hukuki yolla arayabilir miyim?

zberfin

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Kimse evladinin ozurlu olmasini istemez Allah kimseye gostermesin.
Kizimin suresiz %63 oraninda engelli raporu vardi.
Rehberlik ve arastirma bazi egitimleri alabilmesi için raporu yeniden çikartmamizi istedi.Ve kizimi hastanelere gotururken kullanmak uzere devletimizin imkan tanidigi otv siz araç alma umuduyla sigorta hastanesine başvurduk.
7 yaşinda
Sigorta hastanesinin verdigi oranlar.
Fizik tedavi: serabral palsi 40+40 sag ayak parmak ucu yuruyor.yardimsiz kendi isini goremiyor
Pisikiatri: hafif derece mental retardasyon ve IQ 50-69 arasi buldu %50 verdi.
Kizim dogumda beyin kanamasi geçirmişti kafada sivi toplamasi hidrosefali var beyin hasari var şant yok.sag tarafini tam kullanamiyor. Neroloji %5 verdi. Epilepsiye meyilimi var.EEG si bozuk.
Goz sinirlerinde solma var.oran tespit edemiyorlar.şaşilik ameliyatlisi ama duzelmedi.

Verilen oran %83
Goz ve nerolojinin verdigi oranlardan dolayi il saglik mudurlugune itiraz dilekcesi verdim. Herşey hakkiyla olsun diye universtelerin araştirma hastanesinde tekrar bolumlerde muayene edildi.
Fizik bolumu 40+40 verilen orani dahada duşurup 40+20 yapti.
Çocuk nerolojisi olmadigindan çocugun takibinin yapildigi il dişindaki hastanede degerlendirip rapor oranlarinin oldugu belgeye yazdirin denildi % 70 oran verildi. Ve bu yazilan oranlar kitaplardan bakilip yazilan devletin belirlemiş oldugu oranlar.
Şimdide araştirma hastanesi diger araştirma hastanesinin verdigi %70 orani degerlendirmeyeceklerini kendileri heyette yorumlayacaklari soyluyorlar. Hem biz degerlendiremeyiz çocuk nerolojisin oldugu en yakin hastanede degerlendirilsin diyorlar sonrada kabul etmiyorlar. %70 orani ben yazinda demedim bolum prof. Degerlendirmesi.
Keyiflerinimi bekliycez anlamadim gitti. Baltazar hesabina gore %92 oran çikiyor. %90 nin altinda çikarsa ne yapabirim hukiki hakkim varmi.
Biraz uzun oldu kusura bakmayn sabirla okuyup msj yazan herkese teşekkur ederim.

Üst Alt