Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranımı düşürdüler ve emeklilik hakkımı geri aldılar! Ne yapabilirim?

Mehmet erdem

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kanser tedavisi gördüm Yüzde 40 özürlü raporum var sürekli ve vergi indirimi ile 2013 de emekli oldum buna rağmen SSK yazı gönderdi ve özür oranının tekrar ölçülmesi diye hastane ise özür oranını yüzde 20 ye düşürüyor ve emekli Hakkımı alıyorlar böyle bişey nasıl olur anlamadım lütfen bilenler yardımcı olursa sevinirim 😓

Sgk emekli olduktan sonra kontrol muayenesi isteme hakkına sahip bu nedenle yapılacak bişey yok gibi. mehmet-41 arkadaşımın dediği gibi vergi indiriminiz süreklimiydi peki ?

arkadaşlar ben kanser hastasıyım benım %82 vergi indiriminden sureklı vergi raporum var şurda 3600 doldurmama 200 prım lazım 2020 te emeklıyım allahın izniyle boyle bişey benden isteyebılırlermı

ama yalnız ben sgk gıttıpte memur a sordum memur dedı kı bana sureklı se ıstemezler dedı
Mehmet erdem bitiraz et yenıden rapor çıkart baska hastahanelerden

ömererdem vergi indirimi sürekli ise emekli olduktan sonra kontrol istenmiyor . (Hiç denk gelmedide yani forumda sürekli vergi indirimi olupta kontrol istenene rastlamadım) Ama genede sgk güven olmaz :p

haklısın bende sureklı yazıyor memur bide istemezlr dedı ama bellı olmaz

Sen malulen emekli olmuşsun galiba. 3600 dolduğu zaman o vergi indirimi ile tekrar başvur. Aylığın bağlanır.

Tabi yukarıdaki ilk mesaj başka biri 3600 lü soru soran başka bir kişi olunca cevap yanlış oldu. Silebilirsiniz moderatör.

200 gun prım kolay onu ben cebimden de öderım ama 2020 gelmesı onu beklıyorum zaten engelılerın ıkı amacı vardır biri emeklılık biri de möemur olmak allahın izniyle o da olur darısı herkesın basına

ömererdem

Sgk her zaman kontrole çağırma yetkisi vardır arkadaşım 2020 de emekliliği hak ediyormuşsun şu an 3600 gününün olduğunu belirtmişsiniz 1 dereceden yararlanıyorsunuz her olasılığa karşı emeklilik tarihinize kadar ssk lı çalışın olurda 1 dereceden yararlanıyorken oranınızı kontrol de düşürürler se 2 dereceye o ihtimale karşı ssk gün ne kadar fazla okadar garanti ye almış olursun emekliliği

Arkadasim bende %52 surekli vergi indiriminden 2009 da emekli oldum raporumda surekli ibaresi var ama sgk beni tekrar muayene icin cagirdi engelim isitme kaybindan dolayi askerligimide yapamadim 28.04.2016 muayeneye girecegim fakat kafam cok karisik hem sürekli ibaresi var neden tekrar muayene anlamis degilim hayirli aksamlar

mevta kardeş burası TÜRKİye olmaz diye bir şey yok her an her şey olabilir SGK bu ''Dediğim dedik çaldığı düdük'' diyor insanların geleceğini ve hayallerini çalabiliyor malesef :mad: Allah yar ve yardımcın olsun kardeşim

Ne oluyor anlamis degilim tamam sgk nin kontrol isteme yetkisi var biliyorum isitme kaybi olandan neden kontrol ister sac ma indirim raporunuzun alindigi tarihteki engelli olcütü dikkate alinmasi gerekir diye düsünuyorum.yani eski oranlarla şimdiki oranlar arasinda cok fark var ins saallah hakkinizda hayirli olur sgk sadece engelinizin devam edip etmedigine baka bilir belki oran verilmeyebilir oranlama verilmeyebilir

Mehmet erdem belki işinize yarar diye altaki mahkeme kararını paylaşıyorum.

Geçtiğimiz günlerde Merkez sağlık kurulu tarafından özür oranı düşürülen bir kişi Merkez sağlık kurulunun ÖZÜR ORANINI DÜŞÜRMEYE VE RAPOR ÜZERİNDE OYNAMAYA YETKİSİ BULUNMADIĞI gerekçesi ile mahkemeye verilmişti.
Yerel mahkemenin özürlü arkadaşımızı haklı bulması ve merkez sağlık kurulunun konuyu temyize taşıması sonucu YARGITAY'da aynı yönde karar vererek YETKİLİ SAĞLIK KURUM VE KURULUŞLARINCA VERİLEN RAPORLARIN BAŞKA HİÇBİR KURUM KURULUŞ VEYA KİŞİ TARAFINDAN DEĞİŞTİRİLEMEYECEĞİ yönünde karar vererek özürlü arkadaşımızın davasını karara bağladı.
Bu durumda Merkez sağlık kurulunun raporları istediği gibi değiştirme sorunu da ortadan kalkmış oldu.

kardeş mahkeme falan hep hikaye sgk ne derse o olur sgk beni 3 sefer iş göremezlik için hastaneye gönderdi oran vermedi ondan sonra maluluyet için muracat ettim raporlarımda çalışamaz olmasına rağmen emekli etmedi en son vergi indirimi alarak emekli edildim hastalıklarım hep aynı hastalığımın sebebide iş kazası onada en son elimde rapor olmasına rağmen iş kazasından sonra ilaç içmeye başlamıştır denmesine rağmen alakası yok dendi yani kısacası sgk ne derse o olur

Arkadaşlar ne yazıkki artık kapitalist bir devlet yönetim çağında yaşıyoruz türkiyenin düzeni bozuldu malesef yazıklar olsun ne diyelim devlet engellinin emeklilik hakkını öldürmeden suriyelilere nasıl maaş verecek kardeşim yoksa bühçe çöker farkettinizmi bu durum daha yeni peydah oldu yani mülteciler geldi geleli anladınızmı durumu sgk o yüzden işleri zora sokuyor ne yazık ki.

Kontrol muayenesine gönderilen arkadaşlar peki raporunuzda psikiyatri yada tedavi ile düzelebilen ibaresi varmı birde birden çok hastalık tanısı mevcutmu açıklarmısınız?

Mehmet erdem
raporunda tek hastalık tanısımı var psikiyatrik falan yada tedaviyle düzelir ibaresi yazıyormu?

Mehmet bey birde ben bu rapor icin sgk basvurdugumda eskisehir osman gazi eğitim ve arastirma hastanesinin raporlarinin gecmedigini soylediler bende eski adi ssk yeni adi yunus emre hastanesinden aldim simdide beni osmangazi egitim ve arastirma hasatanesine sevk ettiler asil celiski burda tip fakultelerinin doktorlari malum ölüyü diriltmeye calisirlar bir kac arkadasimin %46raporunu %24 de dusurerekemekliligini iptal etmisler tesekuurler

değerli kardeşim ben de malülen emekliyim.raporum ve vergi indirimim sürekli ama 3 yılda bir kontrole çağırılıyorum

Ben isitme kaybindan dolayi sev ettiler ve sadece kbb bransin gonderiyorlar bugun ikinci gidisim masallah odyolojideki teknisyenler kopek azarlar gibi azarliyorlar olmadi bir kere daha cagirdilar devlet bizi muayeneyemi sevk ediyorlar yoksa azarlatmayami neymis efendim cihaza tepki vermi yormusum da daha neler neler duyduklarim bunlar gercekten cok zoruma gitti ne kadar engelli varsa allah hepimizin yardimcisi olsun uc kurus maas verdiler burnumuzdan getiriyorlar zaten ben calisa bilsem devletin verdigi 1200 maasami talim ederim normalde calisa bilsem 2500 lira maasim var ama onlar biz engellilerin neler cektigini bilemezler ama allahim herseyin hayirlisini bilir

@özcanbjkli
benim raporda asıtı işitme kaybımdan dolayı sürekli ibaresi var fakat yeniden muayeneye sevk ettiler 2 aydır git gel yapyapıyorum hala bir odyo testıni vermediler neymis efendim teste tepki vermiyormuşum birde üstüne laf yedim

ilginize teşrkkürler alga nihat peki bizlere bu ülkenin vatandaşlarına yanlış anlamada allahtan başka yardım edecek yokmu ? ben mesela o kadar calıştım didindim normal emekli olabilmek için ama yaşım ilerledikçe sorunumda ilerledi artık çalışma hayatım eziyete döndü yokmu bu ülkede bizim gibi engellilere ön ayak olacak yardımcı olacak hukukçularımız avukatlarımız bu devlet haklarımızı vermeye gelince alıyor vermeye gelince kırk dereden kalburla su getittiriyor yokmu bunu yolu yordamı bizler bu kadar çaresizmiyizki ?zaten benim pirimim 6365 günüm dolmuş bu zamanakadar bu ülkeye vergimi ödemişim ssk yatırtmışım insanca yşamayı bize çokmu görüyorlar.

Hasan kardes gecmis olsun emekli olurken kontrol varmiydi yoksa belli zaman sonrami kontrole cagirdilar raporun yuzde kacti biraz detayli anlatirmisin bizde isitmeden emekliyiz sen sadece isitmedenmi rapor aldin beni aydinlatirsan sevinirim bu arada maasi. Kesildimi anlatirmisin gelismeleri ne zaman emekli oldun

mevta
Öncelikle Allah kolaylık versin.
Odyologlar, tepki vermiyorsunuz derken sanırım sesi duyduğunuz halde tepki vermediğinizi, numara yaptığınızı iddia ediyorlar.
Kimsenin sizi zan altında bırakmaya, hele hele azarlar tavırda konuşmaya hakkı yoktur. Söyleyin çok şüpheleniyorsa rapor etsin bera testine göndersinler, ama azarlar tavırlarını evdeki eşine çocuğuna saklasınlar. (Bera testi uykuda işitme testidir ve rol yapmak mümkün değildir)

2009 da sürekli vergi indirimiyle emekli oldunuz ve sgk 7 yıl aradan sonra ilk defa kontrole mi çağırdı?
Böyle olduysa sebebini öğrenebildiniz mi acaba? Durduk yerde bu kadar aradan sonra akıllarına böyle birşey gelmesi ilginç cidden.
Raporu aldığınız dönemde o hastanede yolsuzluk usulsüzlük gibi bir durum tesbiti mi varya da ihbar gibi bir şey... Bilgi alabildiniz mi?

Bence o yıl ile ilgili bir soruşturma yada ihbar gibi birşey vardır. Bazı insanlar erken emekli olanları çok kıskanıyorlar.

Evet tek hastalık tanısı no hoçking lenfoma 3 . Evre % 40 sürekli raporum var

Yok ben kanser hastasıyım lenfoma tek tanı ile verdiler raporda sürekli vergi indirimimde. Sürekli

Lenfoma iyileşebilen bir hastalık. Kök hücre nakli oldunuz mu? Otolog yada Allojenik. Durumunuz nasıl? Çünkü tüm hematolojik hastalıklarda süreli rapor veriliyor 2013'ten sonra. Belki bu yüzden olabilir. Üzücü bir durum. Bende 3 ay sonra kontrole gideceğim %80 vergi indirimi ile emekli olmuştum. Bakalım bu sefer ne olacak.

serkan1976 Peki bazı hastalıklar iyileşebilir derecedeyse eğer o zaman neden ankara merkez sağlık kurulu giden raporları inceleyerek sürekli hakkı tanıyor daha sonra bu hastalıklar peydah olmazmı tekrar ortaya çıkmazmı çıkar çünkü hastalık doğuştan veya sonradan o insanda kalıcı yara bırakıyor tabi kontrole gidildiğinde o zamanki durum normal gözüküyor eee daha sonra yine durum ortaya çıkmazmı? Bunların tek gayesi engelliye bahaneler üretip kürtaj yapıp haklarımızı almak peki ne malûm sgk ve hastanelerin ortak çalışıp oranları düşürmediği peki bizler sonuçlara bakıp ne çıktığını nereden bileceğiz yalanmı halâ hastalığımız devam ettiği halde kurumlar oranları düşürüyor olamazmı arkadaşlar yolsuzluk falan bence hepsi bahane maksat engelliye verilen hakları geri almak en zayıf olan kesim engelli olduğu için sgk nın bühçeyi zorlamaması bu mülteciler ne zaman bu ülkeye geldi bu olaylar ortaya çıktı bilmem anlatabildin mi?

Üst Alt