Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranımı düşürmeleri otomobil almama engel olur mu?

GregorS

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, benim sağlık raporumda (işe girmek için aldığım) engel yüzdem %40 olarak yazıyor; sağ ayağım kısa ve ince olduğu için aldım bu raporu. Geçenlerde de bu raporla bir ehliyet kursuna gittim ve üzerinde "özel donanımlı araç kullanabilir" yazan H sınıfı bir ehliyet aldım. Sormak istediğim iki soru var, yanıtlarsanız sevinirim:
1- genelde ötv'siz araç almak için alınan rapordaki yüzdenin, işe giriş raporunda yazan yüzdenden düşük olduğu, kurulun aynı yüzdeyi vermediği söyleniyor. Hatta bir arkadaşımın işe girmek için aldığı raporda engel derecesi %45 yazarken, araç almak için kurrula girdiğinde kendisine %25'lik bir rapor vermişler. Bu farklılığın nedeni ve yaygınlığı konusunda bilginiz var mıdır? Ya da ben ötv'siz araç almak için girdiğim kuruldan %40 rapor dahi alsam, araç satın alabilir miyim? Bunun için alt sınır %45 midir?

2- Ben vergilerini ödemeyi göze alarak, elden düşme bir araç almaya niyet etsem, beğendiğim herhangi bir aracı satın alabilir, sözkonusu ehliyetimle (araca özel tertibat taktırarak) bu aracı trafik müdürlüğünde üstüme alabilir miyim? Yoksa her halukarda, yani vergilerini ödeyecek de olsam yine de bir rapor almam mı gerekir? Yani memur efendiler bana "bu araca özel tertibatı neye göre taktırdın" diye sorarlar mı?

Teşekkürler

Rapor oranı kaç olursa olsun, raporda "Sağ bacağını kullanmasına gerek bırakmayacak özel donanımlı otomobil kullanır" ibaresi varsa, ÖTV ve MTV muafiyetinden yararlanabilirsiniz.

Özel donanım taktırabilmek için rapor almanız şart. İster vergissini ödeyerek satın alın isterseniz de vergisiz olarak. Tescil işlemi için uygun rapor şart.

Üst Alt