Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranımı yükseltip emekli olmak istiyorum. Ne yapmalıyım?

byefe64

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
öncelikle herkeze acil şifalar

2008 mart ayında iş kazası geçirdim. 1 yıl belden aşağı felçli yattım. şu an zor da olsa ayaktayım. uzatmadan L2-L3 parçalı kırık sağayak kırık
2011 de % 32 den sürekli iş göremez raporuyla emekli oldum. şu an aylık 741.50 tl maaş bağladılar

sorum: işe girişim 1990 1. ay - 1800 veya 3600 den emekli olmak istiyorum. uşak da ikamet ediyorum. iş göremez raporumu izmir tepecik araştırmadan BAŞTAN SAVMA bir şekilde aldım. fakat sorunlarım azalacagına arttı. yüksek derecede ayak ve bacaklarımda haraket kısıtlılığı var. sindirim sistemim berbat (devamlı kabız durumu ). idrar kaçırma sorunum var. pisikolojim berbat.
size sorum kendimi sevk ettirip tam teşeklüllü bi hastaneden raporumu yukseltip emekli olmak istiyorum nereye ne şekilde başvurmam lazım
diyer arkadaşların % 40 sorunlarından bende muzdaribim. raporum % 32 fakat ben ayakta duramıyoru.m çalışmam lazım biliyorum ama benim sorumu anladınız umarım bütün arkadaşlara acil şifalar

selam cok gecmis olsun zafer rapor oranini yükseltip malünen mi emekli olmak istiyorsun yeniden bir rapor icin iyibir hastaneye gide bilirsin ama sunu unutmaki arkadasim ne karar yüksek oran alsan bile gine madur olacaksin

Aynen herşeyin farkındayım(madurluğum kazayı geçirdiğim saniyede başladı artık peşimi bırakmıyor) kendimi kandırmak istemiyorum fakat isteğim malulen deil de normal günümden emekli olmak 1975 doğumluyum oturarak elleriyle iş görebilir raporum var vede%32 verdiler bende neye göre hesaplandı bilemiyorum işe giriyorum (özel bi hastaneden ağır iş de çalışabilir raporu bile aldım) fakat bedenen çalışanıyorum artık bunun kanısına vardım L2-L3 parçalı kırık dan snra pilatinlerim de kırık artık acıyla yaşamaya gerçekten alıştım yani demek istediğim veya bilmak istediğim %40 vede 1800 -3600 günden normal emekli olunuyormuş bilen yokmu eskiden bi cvp yazan olurdu oda mı yok artık

günaydin zafer sen gercekten cok haklisin seni en iyi anlayan burda benim benimde %52 %32 düsdü sana akilvermekgibi olmasinda bak topragim türküyede kendi isini kendin göreceksin kimseden bir umut bekleme mucadele et savar yilmadan yoluna devam et birgün kazanacaksin unutma bunu buradakilarin kendine bir faydasi yokki sadece o soyle oldu bu boyle oldu yilma yola devam benim gibi hadi allah yardimcin hizir yoldasin olsun

eywallah kardeş durma veya yılma gibi bi lüksüm kesinlikle yok taşıyabildiğim kadar yukarlara taşıyacağım konuyu vede anve an yazacagım buraya ..

sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzeri rapor alabilirseniz, bir de o rapora istinaden defterdarlık 3. derece sakatlık indirimi verirse, erken Yaşlılık emekliliği için aşağıdaki tabloya tabisiniz:

2008_oncesi.PNG

Bir yerde çalışan statüsünde sigortalıyken sakatlık indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvurmalısınız: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Cevabınız için teşekkürler 23/09 tarihinde bimer e açıkça yazdım konuyu 25/09 da cvp geldi beni uşak valiliğine sgk ya vede sosyal yardımlaşmaya sevk etmişler sonucu beklemekten başka yapacagım hiç birşey kalmadı

slm ege üniv. kurullar ve konseyler biriminden 5 ayrı sevk aldım BEYİN VE SİNİR CERRAHI,FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON, RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI, NÖROLOJİ, ÜROLOJİ, uşak da ikamet ettiğim için bayramdan sonraya kaldı inş % 40 ı geçeceğim bu sefer

Rahatsızlıkların ile ilgili tetkiklerin hepsini heyete girmeden yaptırmanı öneririm arkadaşım heyete ellerin boş girersen, Ellerim bomboş şarkısını söyleyerek çıkarsın kargaşaya mahl verme bence hangi rahatsızlığına ne tetkikler yaptırılması gerekiyorsa yaptır, idrar kaçırmalarım var demişsin sebebi nedir geçirdiğin herhangi ameliyatdan mı yoksa farklı bir durumdan mı, Bunun için ürodinami yaptır, ayakların için emg gibi tetkikler fizik tedavi zaten heyette kontrol elle muayeneni yapar şikayetlerini çok iyi anlatmalısın Allah şifanı versin...

Psikolojik bozukluk ve uzaylı muamelesi

Herkeze selam

engellinin kurtulamayacağı sorunların başlıcası ve de engellerinin bitmiyeceği emeklilik sorunu . uzatmadan anlatayım omurilik yaralanmasından sonra bel altı sıkıntılar % 32,5 rapor (baştan savma muayeneler ) geçici iş göremez raporu ve de başının çaresini bak dercesine konu kapatma.
Iyiki şu bimer var tekrar rapor yükseltmek için sevk uşak dan izmire ege üniv, 5 ayrı dr hele bi fizikçi dr var anlatamam sanki ben kendi isteğimle yapmışım gibi kazayı neyse geldik psikiyatri ye anlat bakalım 1 saat dinledi ve kurula sevk kurulda 3 dr karar verdi travma sonrası stres bozukluğu yineleyici depresif bozukluk alkol bağımlılığı tanılarıyla 6 ay kontrol yazdı ilaç yazdı 50 mg anti depresan

niyetimi anlattım % 40 rapor alırsam 4500 günüm var emekli bali olayım da kabuğuma çekileyim diye prosedür öle deil diyorlar madem çalışayım diyorum beni işe almıyorlar işkur a başvurursam zaten 3 sınıf insansın çünkü sakat bi işe yaramaz muhabbeti kendim iş buluyorum ( eski gücüm olsa nerde ) verimsizlik sıkıntısı eee hangi sınıfa gireceğim ben havuz problemi 3 bilinmeyenli denklemlerin gözünü seveyim bi şekilde çözülüyo
ben 2008 kaza geçirdim 2011 den bu yana uğraşa uğraşa bakalım daha nereye kadar uğraşacagım vede kimse bana kızmasın sgk da vede dr lar arasında engelli ile ilgili ne formul ne yasa ne kanun hiç kimse birşey bilmiyo yada önemsemiyo fakat bilmediği vede önemsemediği konu benim geleceğim

Maalesef Zafer bey! Bizde sistem vatandaşa eziyet çektirmek üzerine kurulu! Sabırla hakkımızı almak için çabalamak bu coğrafyada yaşayan bizlerin kaderi! Sabır, sabır sabır...

Üst Alt