Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranımı yükseltip malulen emekli mi olmalıyım..?

saysaffet

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar bir hafta önce %48 rapor aldım bu rapora göre 3 yılda emekli olurum.primlerim eksik fakat rapor oranımı yükseltebileceğim hiper tansiyon depresif nöbet ve yaygın ankisiyete bozukluğuda var.sorum şu raporu yükseltip malulen emekli mi olmalıyım yoksa?3 yıl bekleyip engelli statüsünden mi emekli olmalıyım.hangisi daha avantajlı bilen arkadaşlardan cevap bekliyorum saygılar

çalışmanıza engel bir durum yoksa bence bekleyin ikramiyenizde fazla olur..malulen olursanız birdaha çalışamazsınız sanırım maaşınızda az olur sitede bir arkadaşa 375 lira bağlanmış :) sizinde o kadar olur demiyorum ama iyice araştırmak lazım :) engelli olarak emekli olmak bence daha avantajlı

sağol kardeş bilgin varsa bir şey sormak isterim şuan itibari ile engelli emekli maaşı kaç para aşağı yukarı

sayın arkadaşım eğer çalışmana engel bi durum yoksa 3 yıl bekleme ye gücün varsa bekle neden 1 malulen olurken bi ton sıkıntı cekeçen maaşın düşük olacak vede tekrardan çalışamayacan sgk destek primi ödeyerek eğer çalışırsan maaşın kesiliyor ve geri 50 zamlı ödemen isteniyor ve kontrolde konabiliyor ama engelli statüsünde ise eğer vergi indirimin var ise var anladım ben günün geldiğinde 3 yıl sonra sana yazı gelecek emekliliğiniz dolmuştur diye hiç uğraşmadan 1 emekli olacaksın 2 istersen çalışmaya devam edebileceksin sgk destek primi ödyeyerek ve 3 maaşında site geçenlerde bi arkadaş 800 civarı bi miktar yazmıştı ama bu değişebiliyor primin kaçtan yattığıyla alakalı bi durumm birazda TAVSİYEM SAĞLIĞIN ELVERİYOSA BEKLEEMEN

turan kardeş çalışmama fazla bir engelim yok tabi bir işimde yok ama arıyoruz prim lerim yüksek yatıyodu son 2 yıldır brüt 2999 tl idi kasım 2012 itibari ile

şimdi kardeş doğruluğundan tam emin değilim önce onu deyim yüksekten yatıyomuş evet ama bu saatten sonra hele son sene asgari ücretten yatarsa alacağın emekli maaşını düşürür vede malulen olduğun zaman galiba 971 geçmeyecek aldığın maaş sende haklısın iş olmayınca takdir karar senin herkesin bi maddi durumu var ona göre hareket eder

arkadaş ben bu 2022 denen parayıalmak için müracaat etmedim 3 ayda mı ne veriyolarmış çalışmaya başlayınca kesiliyor değilmi

maalesef vede şu an 3 ayda raporu 40 ile 69 arası olan 805 tl gibi bi miktar ve raporuy70 ve üstü olanlarda 1255 tl alıyor ama bu işe başladığında malesefki kesiliyor keslmese diyelimki farkına varmadılar kesilmiyor ama farkına varıldığında 50 faizi ile geri isteniyor aldığın tüm maaşlar örnek bundan önce böyle bi durum yaşayan arkadaşlar af oldu geri istenmiyor benimde aynı durum 2006 yaşamıştım ozamanda af çıkmıştı ödememiştim

bende başvursam mı ne dersin iş bulurum diyorum ama şu an ışık görünmü yo

başvur tabi işin yok çalışmıyon para lazım gerçi kime lazım değilki

varsayalım başvurdum 3 ay sonramı alacağız.diyelim ki 1 ay sonra işe girdim durum ne olur.kardeş

90 güne kadar alabiliyon sıkıntı yok 90 günü geçmeden bildirmen lazım maaşı kestirmek için

İstanbul esenyurt ilçesinde oturuyorum nereye başvurmalıyım

arkadaşlar 1 hafta önce akromegali (hipofizer devlik)(0) görme alanı kaybı (18) toplamda H engelli raporu aldım

çoğu konuya yabancıyım ama formu takip ediyordum yeni de üye oldum.
26-04-1977 doğumluyum. 23,02,1992 sigorta girişi 2560 sigorta primim brüt 2999 tl son yatan maaş (1700 netti).

sadece indirim kartı aldım iett den soysal il müdürlüğüistanbul bahçelievlere müraccat ettim bir hafta sonra gel dediler (başbakanlık tan kart gelecekmiş)
550 askerliğim var.
çalışabilir durumdayım ben ne yapmalıyım bir iki satır yazıp yol gösterirseniz memnun olurum.2002 ye müracaat etmedim

Malülen emekllilik için tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum

Arkadaşlar 26,04,1977 doğumluyum 23,,3,1992 ssk girişim 2560 prim günüm var 1 hafta önce akromegali 30 göz den 18 toplma yüzde 48 aldım.hiper tansiyonum var bi de uyku apnesi testine de 25 kasımda girecem pozitif çıkacağını kesin biliyorum.bu oranları toplarsak 60 geçer.o zaman malüllüğe başurmalımıyız yoksa tek hastalıktan mı?60 geçmeliyim.görüşleriniizi bekliyorum.

kısmet hanım valla kafam karışıyo bu cetvelleri okumak tan sorunlu olan benim

Belirleyici olan maluliyet cetveli'dir. Ya bu cetvele göre tek bir rahatsızlıktan malul sayılmalısınız, ya da yine o cetveldeki 2-3 rahatsızlığın toplamda yarattığı işgücü kaybı maluliyeti gerektirmeli. Anlattığınız durumlar buna uygun gibi gelmedi bana. Ama yine de şansınızı denemek isterseniz, malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvurun. Sizi hastaneye sevk ederler...

Ilker bey merhabalar bir kaç kere daha yazdım forumlarda fakat ben işin içinden çıkamadım.yüzde 48 raporum var sürekli uyku apnesi ve hiper tansiyondan da rapor alacağım cpap kullanıyorum muhtemelen raporum yüzde 71 olacak 26 04 1977 doğumluyum ssk giriş 1992 prim gün sayısı 2589 askerliğide borçlanırım 550 gün yine emekli olamıyorum yine ne yapıyım kanunun bir boşluğu vr mı teşekkürler saygılar

Prim tamamlamak için isteğe bağlı sigorta yatırabilirsiniz, son 1261 günü geçmedikçe isteğe bağlı olarak yatırdığınız günler, yine ssk'da emekli olursunuz, yada çalışan statüsünde tanıdık vs. aracılığıyla ssk'lı görünmeniz gerekiyor bir iş yerinde, başka türlü tamamlayamazsınız...

Sağolun kısmet hanım çalışamıyom olmuyo ssk olsam 20222 kesiliyo prim yatıramam bende neyapacağımı bilemiyom malüllüğe başvursak red olma imkanı var aşağı sakal yukarı bıyık teşekkürler

Birinden vazgeçmeniz gerekiyor, evet isteğe bağlıda olsanız, ssk'lıda olsanız 2022 alamazsınız... ama zaten emekli olduğunuzda da 2022 alamayacaksınız... bi kaç sene evvelden 2022'den vazgeçip, bir an önce emekliliğin çaresine bakmak daha iyi olmaz mı sizcede..

sağolun kısmet hanım insan biraz daralınca ne yapacağını bilemiyor.forum mesajlarıma göz atıyorum da çaresizlik kötü şey

Bülent bey merhabalar akromegali(hipofizer devlik)görme alan darlığı ht ve uyku apnesi şikayetlerimden dolayı beylikdüzü ssk dan haydar paşa numune hastanesine 09.12.2013 tarihine randevu alarak sevk oldum uzun bir yola çıktık gelişmeleri yazarım hakkımızda hayırlısı

Üst Alt