Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranımın arttığını düşünüyorum. Yeni rapor için ne yapmalıyım?

remt

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba.benim sorunuma ortak olabilir ve biraz ayrınlı olarak bilgi verebilir misiniz.
ayagımdaki rahatsızlıktan dolayı %49 raporum vardı. fakat şimdi ayağım diz üstünden alındı ve kemoterapi görüyorum .sanırım raporumu yükseltebilirim. ama ne yapacağım nereye başvuracağım, tekrar heyete mi gireceğim hiç bilgim yok. hatta ilk nerden başlayacağımı bile bilemiyorum.

bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.teşekkürler

Raporu ne için kullanacaksınız?
Şu anda hangi oranda rapor alabilirsiniz?
malulen emeklilik için: maluliyet cetveli
vergi indirimi için: işgücü kaybı cetveli

Kusura bakma eksik bilgi verdim sanırım.ben yeşil kartlıyım 2022 maaş için başvurmuştum %49 rapor almıştım.fakat bugun durum bu. sakatlık yüzdesi artması gerekmez mi şu durumda.
herşeye en baştanmı başlayacagım yada nerden başlayacağım.

birde emeklilik durumu için bir yerde ssk lı olarak mı çalışmam gerekiyor

işgücü kaybı cetveline göre rapor oranı %70 ve üzeri olacaksa (bence bunu en iyi bilecek kişi sürekli doktorunuz olan kişidir), o zaman kaymakamlığa gidip, sakatlık oranınız arttığı için halen almış olduğunuz 2022 maaşını arttırma hakkınızın doğduğunu, bunun için yeni rapor oranının tespiti için hastaneye sevk istediğinizi söyleyin.
Ya da halen tedavi olduğunuz hastaneden yeni bir rapor alın. Raporda 2022 yasası çerçevesinde değerlendirme olmasını isteyin. Uygun rapor verildiğinde de SGK'na bir dilekçe ve raporla başvurup maaşınızın artırılmasını talep edin: http://www.engelliler.biz/forum/202...nim-artti-ozurlu-maasimi-nasil-yukseltim.html

Emeklilik için sigortalı olmak gerek. Ya çalışarak ya da isteğe bağlı prim ödeyerek. Ama o zaman 2022 maaşınız kesilir.

ben antalya merkezdeyim. ama tedaviyi hep ankarada oluyorum. ankara daki hastane burda olmaz antalyada yaptırmam gerektiğini söyledi..
%49 luk raporu alırkende ankarada tedavi oluyordum ama ordaki evrakların fotokopilerini buraya getirip almıştım. deftardarlık olabilir mi acaba başlama yeri?

rahatsızım bunları gidip araştıramam. bunları nerden öğreneceğiz. siz de olmasanız...

teşekkürler

Emeklilik ile 2022 maaşları iki ayrı konu...

Emeklilik için: Doğum tarihiniz? İlk sigortalı olduğunuz tarih? Bugüne dek ödenen prim gün sayınız? Şu anda maluliyet cetveli'ne göre malul sayılabilir misiniz, yoksa maluliyeti gerektirmez ama işgücü kaybı cetveli'ne göre %40'ın üstünde mi olur?

2022 için ise: Kaymakamlığa gideceksiniz, rapor oranınızın arttığını söyleyip, hastaneye sevk alacaksınız. Ama madem ki Ankara'ya sık gidyorsunuz, bence oradan 2022 sayılı yasaya göre gerekli değerlendirmenin olduğu bir rapor alın ve (eğer bu rapor %70 ve üzeri ise) halen almakta olduğunuz (yani aldığınızı varsayarak yazıyorum) 2022 maşının yükseltilmesi için şu adrese bir dilekçeyle birlikte gönderin: http://www.engelliler.biz/forum/202...nim-artti-ozurlu-maasimi-nasil-yukseltim.html

Üst Alt