Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranına itiraz ettim. Yine olumsuz olursa ne yapabilirim?

hilalnur09

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben vergi indirimi almak için heyete girdim . Puanım kurulda düşünce itiraz ettim . Baska bir hastaneye yonlendirdiler. Eğer bu oranımda yeterli olmazsa tekrar ne kadar süre sonra itiraz edebiliyorum

Merhaba. 2 hastane oranı farklı olursa üçüncü kez ve son kez hakem hastaneye gideceksiniz. Hakem hastane ne derse o

6 ayda bir de yeni rapor için müracat edebilirsiniz bu arada.

Engel raporumu %42 oranla hastahanedwn aldim. Emekli olmak istiyorum. 4845 sgk gunum var su an calisamiyorum vergi indirimi almak ve emekli olmak icin calismam sart mi

Peki arkadaşlar ilk başvuruyu ildeki hakem hastaneye yaptıysak itiraz süreci nasıl oluyor.Yani ben yeni başvurdum, daha rapor oran vs yok ama ya düşük puan verirlerse nere itiraz edeceğim çünkü başvurduğum hastane hakem hastane

Bende yeni başvurdum. Bana psikiyatri bölümü rapara eklenmiyecek dediler.Cunku benim başvurudan 6ay önce psikiyatri bölümünden tedavi görmem gerekiyormuş.Yani verilecek oran doğru olmayacak.Tabi bu benim düşüncem onlara göre hava hoş 🤔

Eğer ki bu duruma itiraz etme hakkım varsa bilmiyorum.

Çünkü benim engelim fiziki ve buna bağlı olarak psikoloji bozukluğu oldu 😔

hilalnur09
Prim gün sayınıza baktığımızda sigorta başlangıç tarihinizin Ekim 2008 öncesi olduğu sonucuna varıyoruz.
Bu durumda 4A lı olarak SGK'dan erken emekli olabilmeniz için vergi indirimi almanız şart. Vergi indirimine başvurabilmeniz için de sigortalı bir işte çalışıyor olmanız gerekiyor.
Doğum tarihi ve sigorta başlangıç tarihinizi belirtmediğiniz için emeklilik şartlarınızı tam olarak söyleyemiyorum.
Şartlarınız oluşmuş ve çalışacak durumda değilseniz herhangi bir işyerinde sigorta girişi yaptırın, o arada işyerinden alacağınız orada çalıştığınıza dair bir belge ve raporunuz ile birlikte vergi dairesine başvurun. Başvurudan bir hafta gibi bir süre sonra sigortanızı sonlandırabilirsiniz.
Biliyorum bu şekilde sigortalı iş çok çok zordur, tanıdık bir işyeri sahibinden rica eder, 10 - 15 günlük primi de siz cebinizden öderseniz olmayacak bir şey değil.
Tabi bu yasal değil, yasa dışı şeyleri hiç bir şekilde tasvip etmem de önermem de. Ancak sizin durumunuzda yapılacak başka bir şey yok, devlet bu durumdakilere bir çıkış yolu göstermelidir.
denesos
O duruma itiraz etseniz de sonuç alamazsınız.
Psikolojik rahatsızlıklarda hastaneye gidip ben şöyleyim, ben böyleyim diyene rapor verilmez. Psikolojik rahatsızlıklarda oran verilebilmesi için 6 ay tedavi görmüş olmak gerekiyor. Hastanenin uygulaması doğru yani.

Üst Alt