hilalnur09
Prim gün sayınıza baktığımızda sigorta başlangıç tarihinizin Ekim 2008 öncesi olduğu sonucuna varıyoruz.
Bu durumda 4A lı olarak SGK'dan erken emekli olabilmeniz için vergi indirimi almanız şart. Vergi indirimine başvurabilmeniz için de sigortalı bir işte çalışıyor olmanız gerekiyor.
Doğum tarihi ve sigorta başlangıç tarihinizi belirtmediğiniz için emeklilik şartlarınızı tam olarak söyleyemiyorum.
Şartlarınız oluşmuş ve çalışacak durumda değilseniz herhangi bir işyerinde sigorta girişi yaptırın, o arada işyerinden alacağınız orada çalıştığınıza dair bir belge ve raporunuz ile birlikte vergi dairesine başvurun. Başvurudan bir hafta gibi bir süre sonra sigortanızı sonlandırabilirsiniz.
Biliyorum bu şekilde sigortalı iş çok çok zordur, tanıdık bir işyeri sahibinden rica eder, 10 - 15 günlük primi de siz cebinizden öderseniz olmayacak bir şey değil.
Tabi bu yasal değil, yasa dışı şeyleri hiç bir şekilde tasvip etmem de önermem de. Ancak sizin durumunuzda yapılacak başka bir şey yok, devlet bu durumdakilere bir çıkış yolu göstermelidir.
denesos
O duruma itiraz etseniz de sonuç alamazsınız.
Psikolojik rahatsızlıklarda hastaneye gidip ben şöyleyim, ben böyleyim diyene rapor verilmez. Psikolojik rahatsızlıklarda oran verilebilmesi için 6 ay tedavi görmüş olmak gerekiyor. Hastanenin uygulaması doğru yani.