Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranındaki değişiklik sebebiyle 2022 aylığı geriye dönük istenildi!?

merttaha

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Sayın saygıdeğer forum üyeleri ve moderatörleri
Sizden acil yardımıniza ihtiyacim var.

Öncelikle ben durumu kabaca özetlemem gerekirse :

Benim babam bilindiğimiz üzere işitme engellisidir. İlk engelli raporunu 1992 yılında Kars devlet hastanesinden temin etmektedir ve %99 engelli oranı ibare edilmiştir. Akabinde ilk 2022 engelli maaşını çekme vaziyetinde bulundu. Aradan 10 yıl geçme süresiyle yeniden bir rapor için başvuru yapmaktadır. Ancak bu raporun engelli oranı %55 veriliyor. (NORMAL ŞARTLARDA ENGELLİLERİN ORANINA GÖRE ÜCRET ĎEĞİŞİYOR). 2002 yılından bu yana 2021 yılında hep %99 engelli oranı üzerinden para çekmiş ama farkında olmadan. Bu süre zarfında sürekli olarak yersiz ödeme çekimi yapılmaktadır. Bunuda maaş aldıği yer öğreniyor ve babama faizle beraber ceza parası kesmektedir . sorum şudur bu vakanın hukuki süreci nedir ? Varsa hangi yol izlenebilir ? İcra babama af yasası tahsis eder mi?

merttaha
genel olarak bilerek ya da bilmeyerek bu yapılıyor.başvurunda belli bir oranda maaş şu başka bir oranda ise şu deniliyorken.raporda yüzde değişip alt kısma az maaş alma grubuna düşünce görmezden gelıp verilen fazlaları alıyoruz sonra farkına varılıncada niye böyle oldu dıyoruz.oysakı mevzuat açık ve net. yogunluktan memurun gözünden kaçmış olabilir ama maaşa başvuru eden kişinin bunu bilmemesi mümkün değil.ilk maaşda belkı fazla alınca farkedılmedı diyebilirler ama daha sonrakıler için maaş bağlananın bıldırm etmesı gerekıyor
not: cevabım şahsınıza değildir.durumu bilmeyen azda olsa kişiler oluyor .sizde o bilmeyenler içinde olabilirsiniz. bildiğim kadarıyla bu borç ve cezalar için yapılandırmalar oluyor.

Anladım ben yarın gidip iptal edicem sağolun bu arada bizim e devletimiz yok sosyal yardim bilgileri sorgualyabileceğimiz site yada program var mi

Birde ne kadarlık ceza ve borç ama

Üst Alt