Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranını yükseltmek engelli maaşının bağlanmasını sağlar mı?

• Konbuyu başlatan geçmişim bedeli
  • Başlangıç tarihi
G

geçmişim bedeli

Öncelikle s.a.. 2018 kasımda almış olduğum %45 tedaviyle çalışma olanağı veren organik olmayan psikoz raporum var 2 senelik... Ancak ne kadar denesemde olmuyor 1.5 senedir toplamda 1 ay çalışamadım. Girdiğim yerlerde en fazla 3-6 gün çalışabildim daha sonra sıkıntılar geliyor ve bırakmak zorunda kalıyorum.
Raporumla 3 ayda 1 verilen aylıklardan almak için gittiğimde ise problem çıkarttılar.Ailemle beraber yaşadığım için onların maaşlarını falan sordular. Yani tek yaşayana maaş var ailesiyle yaşayana maaş yok :) Ki tek yaşasam evin kirasını ödeyemem o zamanda maaş almamın bi anlamı kalmaz böyle garip bi durum var.
Ailem desen nereye kadar bana bakıcak.
Şimdi gidip yeniden rapor başvurusu yapsam ve tedavi ile çalışma olanağı vermeyen raporu alsam %70 % 80..
Bu seferde aynı aile sorunuyla karşılaşır mıyım yoksa direk maaşa bağlanabilir miyim ? yardımcı olanlardan Allah razı olsun..

Şeytan diyo terörist ol devlete karşı. BU kadar bilinçsizce iş yapılır mı ? Ailem beni kaç kere maaş bağlatayım diye gönderdi haberleri var mı acaba? Benim yemek paramı vermekte mutlular mı acaba? Kaç kere bana sordular hiç biliyorlar mı acaba. Ulan bi maaş vericeksiniz neyi hesaplıyosunuz. Hırsızlık mı yapayım ben şimdi ? cezai ehliyetimde yok ne güzel hırsızlık yapayım ozaman ?
Ki benim ailem genel olarak düzgün insanlardır o kadar para mhbtini yapmazlar ama kaç yaşında oldum bunlar ömür boyu bana mı bakıcak ?
Ya ailesiyle arası daha kötü olanlar napıcak ? Ya madde satıcam ya hırsızlık yapıcam. Siz bana o maaşı bağlamayın görüşücez.

Rapor oranını yükseltmek, senin istemenle oluyor mu ?

%45 var zaten ee çalışamadığımı söyleyince vermezler mi ? sigorta hizmet dökümünüde götürürüm görsün...
Haberlere çıkarım artık madde satan engelli diye.. Cevap olarakta engellilerin sorunlarından birisi olan ''2022 aylığı için aile bireylerinin kazandığı paranın hesaplanması ''na karşı eylem olarak yaptım derim. Güzel iş kötü olduğum zaman bırakırım canım istediği zaman satarım.
Aile bireylerinin parasını istiyolar birde abla abi kardeş onların bile istiyolar. Havuz var ya bizim evde. Gelen herkes havuza para atıyor ya ondan heralde... Ben para mara görmem önüme yemek geldimi yerim. Para kazanamadığım için artık nasıl beslendiğimi anlatmıyım. Kmse bişey demiyor ama ben utanıyorum. Napayım çalışamıyorum.Bakkaldan vermediler bana bu raporu. Ekpss girerim dedim ama ben normal bir işte bile çalışamadım memurda hiç çalışamam diye vazgeçtim.

Engelli maaşında işi sıkı tutuyorlar. Kontrole çağırıp maaşı kesiyorlar. İnş. istediğin gibi olur ama pek sanmıyorum.

Tutsunlar yaa napabilirler. 4 doktora çıkmışım ben 5 sene boyunca tedavi görmüşüm aralıklı.Hepsinde psikoz var. Neyi sıkı tutucaklar ki. Mis gibi asgari ücret varken. Çalışıp adam gibi para kazanmak evlenmek varken ben niye aylık istyiyorum acaba.

geçmişim bedeli...şu an devlet istanbul ankarada ki pisliklerini temizlemekle meşgul hocam,senin benim rızgımızı vergilerimizi o vakıf cemaat lere gömdüler işte böyle,ama senin benim 2 kuruş paramızın hesabını yaparlar mağdur bırakırlar böyle milleti....ha herşeye rahmen gene de onları savunanlar var tabii aman ben mahvolayım reisim sen çok yaşa deyip de!!...geçmiş olsun kolay gelsin..

Ya olayı siyasi bişeye bağlamak istemiyorum. Bari şunu yapsınlar. BU belirtilen aile ortalaması var ya tutarını tam bilmiyorum. O rakamı geçenlere amorti hesabı 200 tl lik alışveriş kartı versinler. Bari bunu yapmaları lazım yaa 480den geçtim 200 verin de utanmadan çekinmeden yemek yiyelim .

geçmişim bedeli
bahsettıgın maaş artık 3 ayda 1 değil aylık ödenıyor.raporunuz ister alt sınır olan %40 olsun isterse %100 olsun maaş bağlanır dıye bişi yok.bağlanması için her ne ad adı altında olursa olsun hane kişi başı gelrın 609 lirayı geçmemesi gerekiyor.eğer kırada ıkamet edıyorsanız sadece emsal kıra bedelı gelirden düşer avantaj sağlar aksi taktırde 2022 maaşının baglanması mümkün değil

geçmişim bedeli

2022 engelli aylıklarının baglanması için;
rapor oranının %40 ve üstü olması kafi.

ama uygun raporunun olması engelli aylıgının baglanacağı anlamına gelmez. hane gelirinin de uygun olması şarttır.
hanede kişi başına düşen aylık gelir 609,67 TL altındaysa 2022 engelli aylığı baglanır. aksi durumda baglanmaz.

rapor oranın isterse %100 olsun, muhtaç değilsen (muhtaçlık değerlendirmesiyle ilgili Yönetmelik'in 7. maddesinin tamamını oku) 2022 engelli aylığı baglanmaz.

Üst Alt