Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranını yükseltmek için nasıl bir başvuru yapmalıyız?

CanKocak

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar annem'in yüzde 78 raporu var vergiden muaf ötv'Dende muaf olması için raporunu yükseltmek istiyoruz hangi yolları izlememiz gerek

özürlü olarakda şuan emekli kendisi yukarıdaki işlemleri yaparken emekliliğinde bir sorun oluşurmu

şimdiiden teşekkürler.

CanKocak

ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK
MADDE 13 –2
(2) Özürlü sağlık kurulunca kişinin özür durumunun sürekli olduğuna karar verilmesi durumunda, özürlü sağlık kurulu raporunun ilgili bölümünde bu durum belirtilir. Ancak özür durumunun değişmesi halinde, kişinin talebi üzerine rapor ve buna bağlı kişinin özür oranı yeniden belirlenir.

Yani annenizin sağlık durumunda eksiye giden değişiklikler oldu ise heyet raporu verme yetkisine sahip hastahanelere bu konu ile ilgili başvurmanız gerekir.Yada eski rapora itiraz edip hakem hastaneye yönlendirilebilirsiniz..
Fakat annenizin %78 lik rapor oranının düşme olasılığınıda göz ardı etmeyin derim ben..
Geçmiş olsun...

Özürlü sağlık kurulu raporuna itiraz
MADDE 10 – (1) Özürlü sağlık kurulu raporuna; özürlü, velisi veya vasisi veyahut raporu isteyen kurum tarafından itiraz edilebilir. İlgililer itiraz dilekçesi ve ilk özürlü sağlık kurulu raporunun tasdikli bir örneği ile birlikte, bulunduğu ilin sağlık müdürlüğüne başvurur. İl sağlık müdürlüğünce, özürlü sağlık kurulu raporu alacak kişi en yakın farklı bir özürlü sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastaneye gönderilir. İtiraz edilen özürlü sağlık kurulu raporu ile itiraz üzerine verilen özürlü sağlık kurulu raporundaki kararlar aynı yönde ise özürlü sağlık kurulu raporu kesinleşir.
(2) Özürlü sağlık kurulu raporlarının farklı olması durumunda, Sağlık Bakanlığınca belirlenmiş olan hakem hastanelerden, kişinin ikamet ettiği yere en yakın bir hakem hastaneye, kişi yeniden muayene edilmesi ve özürlü sağlık kurulu raporu tanzim edilmesi amacıyla yine il sağlık müdürlüğü kanalıyla gönderilir. Hakem hastanenin özürlü sağlık kurulunca verilen kararı kesindir.

Rapor alıcazda ortalama yüzde kaç alırız

Arkadaşlar öncelikle eski raporumuzu paylaşıyoruz 2012 tarihli,

yeni rapor içinde cıkan sonuclar.

römorotoloji raporlu ilaçlar

KALP RAPORUMUZ YÜZDE 20 ARTTI VE KLAS 3 OLDU

KULAKTAN YÜZDE 4 ALDIK

HİPERTANSİYON İÇİN REMOROTOLOJİ SONUCLARI BEKLENİYOR ESKİSİNDE YÜZDE 20

REMOROTOLOJİ YÜZDE VERMEDİ DAHİLİYE YÖNLENDİRDİ SEBEBLERİNİ ANLAMADIM HEYET AYRI AYRIMI YÜZDE VERİCEK YOKSA İKİSİNİNKİNİDE DAHİLİYEMİ EVRİCEK

ORTAPEDİ VE FİZİK TEDAVİDEN İSE UMUDUM YOK EN FZLA YÜZDE 1-2-3

YENİ RAPOR EKSTRA 3-4 BÖLÜMLE GÖZ ÖNÜNE ALINDIĞINDA ESKİ RAPORUMUZ YÜKSELİRMİ

YANİ COK BÖLÜMDEN GİRMEK RAPORA TESİRİ NEDİR

ÖTV İÇİN BAŞVURUCAZ ARKADAŞLAR VE İNANIN İHTİYACIMIZ VAR YÜZDE 90 YAKALIYABİLRMİYİZ BU KONUDA YARDIMCI OUCAK ARKADAŞLARA TEŞEKKÜRLER DAHİLİYE YARIN BELLİ OLUCAKDA BEN BU DURUMDA OLAN VE TECRÜBELİ OLAN ARKADAŞLARDAN YARDIM BEKLEMEKTEYİM İYİ FORUMLAR İYİ GÜNLER.

DİP NOT: ESKİ RAPORUMUZDA İSE REMOROTOLOJİ HASTASI DEĞİLDİK.

%90 ı yakalamanız mümkün görünmüyor.Kardiyoloji ve ortopedideki farklarla en fazla %83 civarı rapor çıkar.

artmaz.Sildirmek nasıl puanı artıracak anlamadım?Şu durumda %90 orana ulaşmak için,herhangi bir başka rahatsızlıktan daha %40-45 gibi oran daha lazım.Çok çok zor yani.

Başgedikli

yok ben bölüm artınca yüzdelik dilim düşer diye düşünmüştüm ,

işte biz römorotolojiden eklem romatizması ve dahiliyedende hipertansiyonun yüzdelerini almadık onların geliceğini düşündüm bu verileere göre ama siz nasıl düşünüyorsunuz aydınlatırsanız sevinirm ?

zaten kurula tekrar girmeyide böbrek doktorumuzun tavsiyesiyle karar verdik

Şimdi aldığınız veya gelebilecek oranlar şunlar;
Nefroloji:60+kardiyoloji:50+tansiyon:10+fizik:4

Bu yukardakiler aldığınız oranlar bunların Balthazarda göre toplamı :%83 yapar.Eksik olan romatolojiden alacağınız oran.Burdan gelecek puan %40-45 civarında olursa %90 oranına ulaşabilirsiniz.

Tamam teşekkür ederim, peki bu romatoloji yüzde belirtmemiş o kuruldamı belli olucak ?

CanKocak Doktor muayene sonrası,bilgisayara gerekli notları düşmüştür.Şayet not verilmeyi gerektirecek bir durum yazmışsa,heyet oran verir.

Merhaba ben kaan
%47 gozlerimden surekli raporum
Gozumdeki hastaliktan gozlerim daha ileri gitti sag goz % 5 sol % 10 goruyor raporuma itiraz etsem yukseltebilir miyim

Başgedikli
Slm kardeşim basgedikli.annemin %62 engel kartı vardı üzerine lösemi çıktı.bizde sağlık kuruluna ötv muhafiyet diye başvuru yaptık %89 da kalmış 1 puan alınabilirmi. Ve oranları sana atsam sen tekrar hesaplarmisin. Hematoloji 30 , kardiyoloji 56 , fiziksel tıp ve rehabilitasyon 14 , göğüs hastalıkları 20 , endokrinoloji 48 bu sonuçlarla %89 çıkarmışlar ge annem 65 yaşında.

Merhaba

Bir sorum olucaktı yeni üye oldum uygulamaya tam hakim değilim henüz benim iki tane abim var ikisi de zihinsek engelli bizim raporlarımız %70 ben de ötv de yararlanmak istediğim için en azından birisi için bile olsa raporu yükseltmek istiyorum abilerimden birisi epilepsi hastası raporuda kontrol etmedim ama bir kaç yılı geçti çıkaralı zaten bu durumdan geç yararlanmaya başladık fakat sorucağım sorular şunlar raporu yükseltmek için dilekçe verdiğimizde aldığımız ücret kesilir mi ne gibi işlemler ile devam ederiz raporun düşmesi gibi bir durum mümkün değil ama ne kadar yükseltilebilir abimin gözleri hem şaşı hem büyük numaralı gözlük kullanıyor acaba epilepsi rahatsızlığının yanı sıra gözlerini tekrar muayeneye heyete soksak raporumuz artar mı yükselir mi şuan ki rapordan da pek anlamıyorum yüzde dilimleri neyden verilmiş diye uzman birisinin bana ulaşmasını istiyorum whatsapdan da konuşmak mümkünse telefon numaramı verebilirim saygılarımla

16/02/2023 tarihinde engelli raporu aldim bu raporla fizik tedavi icin rehberlik araştırma merkezine müraacat ettim yalniz raporumda kod yapılmadığından raporumun geçersiz olduğunu bildirdiler il sağlık müdürlüğüne muraacat ettim beni hakem hastaneye sevk ettiler yeniden rapor almam icin ama benden 850 tl ucret talep ettiler ben raporumu yükseltmek icin degil bu rapor eksik yazılmış dediğim halde bu ucreti ödemem gerektiğini baska turlu bir işlem yapılamayacağını bildirdiler bu nasil bir iş ne yapmam lazim saglik müdürlükleri bir sonuç vermiyor yapacak bir şey yok diyorlar boyle bir saçmalık nasil olur raporu tanzim eden ve görevlinin eksik yaptığı bir isin bedelini neden bir engelli yaşıyor saygılar

Malesef burası türkiye burda işler böyle yürüyor sağ göz kör görmemesine ragmen raporu dolduran doktor görme kutucuğunu işaretlemediği için tekrardan itirazda bulunup ücreti yatırmak durumunda kaldım ve raporu en baştan tekrar alıyorsun itiraz sürecinde

Engelli rapor için başvuran kişiye “Engelli sağlık raporu ücret onama formu” imzalatılır. Eğer muayene sonunda kişi %1 bile olsa engelli çıkarsa ücret alınmaz. Ama engel durumu “sıfır” çıkarsa, imzalatılan bu form gereği, kişiden rapor ücreti talep edilir.

Ayrıca engelliler tarafından talep edilen silah ruhsatı, ehliyet raporları ve ÖTV indirimli araç için gerekli raporlardan ücret talep edilir.

Üst Alt