Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranının %25'e düşmesi ÖTV'siz araç almama mani olur mu?

ekremysr

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
İyi günler herkese.Ben 2017 yılında %40 sürekli engelli raporu aldım.2018 yılında da ötv indirimli araç almak için tekrar ayrı bir rapor aldım ortopedik engelimden dolayı.Bu rapor da sürekli fakat % 25 oran verildi.2019 dan önceki raporlar e devlette görünmüyor.Aldigim aracın süresi doldu.Yeni yılda değişmek istiyorum.Yeni sistemde karekodlu rapor gerekiyormuş.Benim merak ettiğim bu raporlardaki engel oranı farklı oldugu için sıkıntı çıkarır mı bir çakışma olurmu yani.

ekremys

engeliniz ortopedik ise engel oranının bir önemi yok. Önemli olan engelinizin ne olduğu. Ortopedik engelde eskiden olduğu gibi % 40 şartı aranmıyor.

Benim sorum biraz farklı.İki rapor var bende biri normal engelli diğeri ötv indirimi için.

Aslında bir sorun olmadı bu zamana kadar.İlk aldığım %40 olan rapor sadece engelli raporu.O Raporda ötv indirimli araç alabilir maddesi olmadığı için ayrıca ötv indirimli araç için yeni rapor aldım onda da 25 verdiler ve araç aldım ortopedik engelli olduğum icin.Benim merak ettiğim karekod olayı.iki raporda da karekod yok.ikisini de e devlete işletsem bir sıkıntı olur mu oranlar farklı oldugu için.Duydugum kadarı ile ötv indirimli araç için artık karekodlu rapor istiyormuş maliye.

ekremysr

2019 yılından sonra aldıysanız raporu evet barkod gerekiyor 2019 öncesi bazı raporlarda ise istisna var halen geçerliliği devam ediyor onların.

2019 Mayıs'ta almıştım.Surekli rapor.Sizin söylediğinize göre gerekli olmaz.Teşekkürler Ahmed bey.

ekremysr

malesef gerek var :)

20/2/2019 tarihinden itibaren düzenlenen engellilik sağlık kurulu raporlarına istinaden işlem yapılabilmesi için raporun “Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir” değerlendirmesini içermesi şarttır. Bu tarihten itibaren düzenlenmekle birlikte söz konusu değerlendirmeyi içermeyen raporlara istinaden işlem yapılmaz.

Tekrar teşekkürler Ahmed bey ilginiz için.Hayirlisi olsun artık.Zaten yeni yıla kadar bekleyeceğim mecburen limitler yükselsin diye .

ekremysr

önemli değil. yeni yılı beklemeyin eğer gerçekten araç alma düşünceniz varsa tabi. Yoksa yine alamazsınız.

Önce rapor işinizi halledin. Vergi dairesi ile durumu netleştirin (yani alacağınız raporu götürüp gösterin vergi dairesine, onlar evet bu raporlar ile ötv den muafsın desinler)

Ondan sonra ekim-kasım gibi bayiye gidip alacağınız aracın kaporasını verin 100-150 bin neyse artık. Bayiye de söyleyin aracı ocak ayında teslim almak istiyorum diye. Ocak ayında limit netleşince ocak ayında ki fiyattan alırsınız aracı. diğer türlü yine araç bulamazsınız yani.

Üst Alt