Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranının düşmesi ile hem çalışma hayatım hem emeklilik durumum sona mı erecek?

tremor

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Değerli dostum süresiz vergi indirimiyle emekliyim engelli raporum süreli engelli kadrosunda çalıştığım firma raporumu süresi dolduğunu ve yenileme gerektiğini söyledi yenileme için mhrs nin yönlendirdiği hastaneye evrakları la gittim tremor hastasıyım ve beyin pili ameliyatı oldum fakat durumumda Bi değişiklik olmadı,, noroloji hastalığımı sordu evrakları a ve hatta yüzüme bile bakmadı kurulda evrakları ı sormadı yüzde 40 raporumu yenilemeye yüzde 20 yapmışlar,, ve edevlette görünen rapor güncel olan yüzde 20 bu durumda pandemi sonrası engelli kadrosunda çalışamayacağım firma tarafından belirtildi ve itiraz etmemi tavsiye ettiler,, bana bir yol göstersen,, raporu veren hastanede kime başvursam, yada ilçe sağlığa ı dilekçe versem,, ameliyatı ı olduğum doktor bu hastaneye gel rapor yenilemeye demişti,, acele ettim,, ayrıca vergi indiriminden emekliyim maaşım kesilir i,, pazartesiye kadar bilgi acil lütfen,,

tremor

Vergi indirimin süresiz olduğu için maaşın kesilmez diye biliyorum geçmiş olsun tekrardan

Inşallah fakat rapor için itirazda bulunmam şart keza insan k aynakları güncel rapor istiyor pandemi sonrası(işçi çıkartma durumları normale döndüğünde) bu durumda çalışamayacağımı belirttiler, gerçi onlarlık birşeyde değil global bir firma engelli kadrosu belli, benide değerlendirebilecekleri bir pozisyon malesef yok, çünkü yazı bile yazamıyorum,bir bardak suyu ağzıma götüremiyorum bırak bunları berberde koltuğa oturup saçımı bile kestiremiyorum, otür durumlarda sabitken vucut çok titriyor, beyin pili hikayeymiş anladım.. Itirazı raporu veren hastaneyemi, ilçe sağlığamı yapsam, yoksa ameliyatı olduğum ve halen kontrolllerimin yapıldığı hastanenin sağlık kuruluna direkt mi başvursam..

tremor
Emeklilik durumunu ogrenenirsen bilgi verirsen seviniriz vergi indirimin surekli o yüzden

e devlette güncel olan rapor görünüyo(yüzde 20) ama maaş aktif gerçi maaş 2 gün önce yatmıştı birdahaki aya bakacağız,,asıl sorun bu raporu itirazı nere yapmamız gerek ,,doktor ve kurulun hatası var,, benim durumumu görmelerine rağmen 1 evrakıma bile bakmadılar, halbuki kontrollerimi yapan doktorumun görüş yazısı bile vardı elimde,, bilgilerine sunmak istedim kurul esnasında istemediler..

e üstadım gittik aldık raporu yüzde 20 verdiler(hastalık artmasına rağmen,, kurul mevcut evraklarıma bile bakmadı,,nasıl bir hastaneyse??), engelli çalıştığım kurum güncellememi güncellemezsem işime devam edemeyeceğimi söylemişti, gerçi itirazda bulunacağım pazartesi hatta sanada danıştım fakat müsait değilsin sanırım konuda yazdığım mesaja dönemedişn,,, neyse karrımı verdim pazartesi önce raporu veren hastanenin başhekimine durumu aktarıp sonuç alamazsam ilçe sağlığa itiraz dilekçemi vereceğim.

@Ufukalp
peki kardeşim ben çalıştığım kurum raporumu güncellememi istediği için başvurdum ve %20 yaptılar, gerçi pazartesi itiraz işlemine başlayacağım ve düzeleceğinede eminim,, şu durumda güncel %20 raporum e devlette görünürken maaş kesilir mi

@tremor

Sağlık raporuna itiraz edebilirsin, bunun için ildeysen il sağlık ilçedeysen ilçe sağlık müdürlüğüne gitmeli ve dilekçe vermelisin, dilekçende burada bahsettiğin konulardan açıkça bahset ve durumunun değerlendirilmeden rapor oranı verildiğini belirt. Sağlık müdürlüğü başka bir hastaneye yeniden rapor alman için sevkeder. Sağlık müdürlüğüne giderken yeni verilen raporunu kimlik kartını yanına almayı unutma.

bu hastalık dönem dönem beni gerçekten çıkmaza sürüklediği durumlar oldu, kimi zaman isyan ettim kimi zaman insanlara yanlış aktarımlarda bulundum, fakat operasyon sonrası yaşadığım süreç ve durumlar beni farklı düşünmeye evirdi, tabiki operasyon sonrası yüzde yüz bir karşılık alamadım ama operasyon öncesi ve kullandığım ilaçların verdiği etkiyi düşünürsem çok memnunum, bana operasyonla ilgili süreç konusunda çok fikir danışan oldu, kimini yönlendirebildim kimi ile tam iletişim kuramadım ama bugün tecrübelerimi aktarabildiğimi düşündüğüm bir kardeşimin kendinin özürlü değil engelli olduğuna inandığını anladığım an içim rahatladı, bu konuda fikirlerim ve bakış açımın değiştiğinin ne kadar faydalı olduğunu anladım, eğer operasyona hazırsanız mutlaka değerlendirin derim, yada hazır olana kadar bekleyin.

Size tavsiyem Öncelikle 2019 engelli ölçüt oranları yönetmeliğini bilgisayarınıza indirip senin hastalığını ilgilendiren bölümü okumanızı rica ediyorum yeni yönetmeliğe göre hastalığınızın yüzde kaç olduğunu öğrenmiş olursunuz ondan sonra da hakkınızı ararsınız

Üst Alt