Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranının ÖTV'siz araç alımındaki indirim oranı ile bir ilgisi var mı?

ocetinkaya

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
%40 engelli birisi ötv indirimi alırken %26 indirim mi alıyor yoksa %26 ötv mi ödüyoruz?

Diğer bir soru ise MTV vergi indirimi oluyormu?

Teşekkürler

ocetinkaya

Yok oyle bısey .. ÖTV indirimi alırsın yada almazsın . iç hastalıklarına sahıpsen % 90 ve üzeri olmalı . Ortopedık isen doktor öngördüğü takdırde % nın onemı yok .ÖTV den muaf olan MTV den zaten muaf olur

Güncelleme...
Gelir vergisi aradım sitedeki bilgi hatalı imiş. Üstteki arkadaşın dediği gibi iç hastalıkları %90 bedensel (ortopedik) %1 yeterli imiş

egemmm
ESKiden %40 isteniyordu, o oran kalktı mı artık? ortopedik engelli için

ortopedik engelliler için eskiden aranan %40 oranı aranıyordu araba alabilmek için.artık geçerli değilmiyimş hocam?

merhaba,

%90 altındaki ortapedik olmayan engelli oranına sahip kişiler de ötv indiriminden faydalanarak araç alabiliyor mu?
eskiden alınmadığını biliyorum ama bir engelli tanıdığıma (%70 psikolojik engelli bu kişi) otomobil bayisi alabiliyorsun şeklinde bilgi vermiş.

merhaba,

%90 altındaki ortapedik olmayan engelli oranına sahip kişiler de ötv indiriminden faydalanarak araç alabiliyor mu?
eskiden alınmadığını biliyorum ama bir engelli tanıdığıma (%70 psikolojik engelli bu kişi) otomobil bayisi alabiliyorsun şeklinde bilgi vermiş.

ortopedık engellı de % aranmaz arac kullanacak uzvu sorunlu ise doktor da uygun gordü ise % onemı yoktur. psikolojık engellı kısı ehlıyetı ıptal olması lazım bu 1 .. % 90 oranın altında hıcbır engellı arac alamaz bu da 2 .

ESKiden %40 isteniyordu, o oran kalktı mı artık? ortopedik engelli için

ortopedik engelliler için eskiden aranan %40 oranı aranıyordu araba alabilmek için.artık geçerli değilmiyimş hocam?

eskıden % 40 falan aranmıyordu . % 40 emeklılık vs için ıstenen minimum oran . ARac alımı başka işe giriş vergıden muaf durumları başka. Ortopedık engellılerde doktor uygun görürse % önemi yokdur.

Abi merhaba benim,67 rapurum var ENGEL GURUBU GÖRME VE ORTOPEDİK teşhisler se görme ve nöroloji bide miyopati TANIMLANMAMIŞ YAZIYOR ARAÇ İNDİRİMİ OLUR MU

Üst Alt