Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranlarını düşürenler... onlar hiç sakatlanmayacaklar ya!

Konular
15
Reaksiyonlar
0
Rapor oranlarını düşrenler için bu başlığı attım. Bu cetvele bu yasaya imza atanların kızına evlenmek için dünür olsak inanın bize kızını vermek istemezler. Neden:confused: sen sen sakatsın derler acı ama toplumun gerçeği bu, rapor verirken- de sağlamsın derler.
Sizlerin başına hiç bişey gelmez, öyle mi bir gün siz de engelli olmazsınız o imza atanlar değil mi :confused: Yeter artık! gerçeklerle yüzleşin, ülkeyi yönetenler bu işi çözün artık, valla biz engellilere işkence çektiryorsunuz. ALLAH DA size çektirir haberiniz ola :mad:
Birgün aya çıkarsak bu işde olur. Uyan Türkiye uzaydayız:D

Saim kardeş isyanlardasın..Ve sonuna kadarda haklısın düzen bozuk ne yapalım..:) Çabalayanların bile kıymeti bilinmiyor..:(

Belki birgün daha güzel olur herşey..Ne diyordu Orhan baba..:) "Daha güzel daha adil bir dünya için batsın bu dünya" yeni bir dünya istiyoruz biz o kadar!:D

Sanki çok şey istiyoruz..

allah engelli olmayıpta insanlara engelli raporu veren DOKTORLARIN bin türlü belasını versin engelli olmayıpta engelli rapor alanlarında allah bin türlü belasını versin

oranımızı doktorlar değil hükümet düşürüyor.bunlara güvenipde oy vermişdik.keşke vermeseydik.allah oranımızı düşürenleri çektirsin.inşallah

tabiki bir şeylerin farkına varılması için başa gelmesi şart değil.Allahta istemediğimizi kimseye dilemeden işimiz Allaha kaldığından bence vicadan dileyelim diyorum.

ayrıcak hak verilmez alınır bereber artık makul taleplerimizi örgütsel iletmemiz gerektiğini düşünüyorum.

gerci derneklerimizde malum ama bir kaç kötü örnekden dolayıda umudu yitirmeyelim derim.

Seçimde bu hükümete oy vermeyelim, ben verdiğime pşman oldum. Çocuğa şker verirsin,sonrada ağlata ağlata elinden alırsın, bunlar bizi çocuk gibi görüyorlar istersek kafalarına vururuz, bu hakları bize akp vermedi, bize verdiği birşeyde yok, hiç değilse verilen haklara dokunmayın çözüm üretin,yoksa siz gidin çözüm üretecek birileri gelsin.Engellilere artık sağlamsın dyerek çözüm getiremezsin.
bizleri dinlemeyin bakalım her yolun bir sonu vardır.DURMAK YOK YOLA DEVAM YOLA DUR İŞARETİ KOYARLAR
icon4.gif
Haberiniz ola.Biz ayakta durmaya çlışıyoruz,sizde çelme atıyorsunuz.Kafayımı bozduracaksınız? yahu;

Herkes hakettiğini almalı...

Ben bu rapor oranlarını belirleyen cetvelin hayata geçirilmesinden son derece memnunum. Neden derseniz iş hayatım boyunca hep benden daha az engelli olan (bacağında çok çok hafif kısalık olan, ama arkasından baktığın zaman normal şekilde yürüyen hatta futbol oynayan insanlar, 2 parmağı olmadığı için engelli sayılanlar vs vs) insanlar tarafından hep bulduğum yeni işler elimden alındı. Onlara normal insan bize asıl engelli muamelesi yapıldı. Hatta Yalovadaki karamürselbey eğitim merkezi komutanlığındaki bir sınava girdiğimde yanımdaki 8-9 kişilik çeşitli engel gruplarından sadece 2 kişi kazandı sınavı ve 2 sininde engeli aynıydı çok hafif aksama (yürürken belli bile olmuyor) :((

Neyse şu an işten çıkacağım vaktim yok, uzun yazamıyorum, ama ben inanıyorumki çok çok iyi bu yasa ve inş. değişmez. Ve AKP ye laf atanlara bir çift lafım var ki, 10 sene önceki engellilerin yaşam standartları engelli maaşları, evde bakım aylıkları gibi örnekleri şimdiki ile kıyaslayın (evde bakım aylığı bile yoktu ozamanlar)... AKP nin bizlere neler verdiğinin farkına varın artık gözünüzü bi açın yahu... Serkan.. İşitme Engelli.

Seçimde bu hükümete oy vermeyelim,ben verdiğime pşman oldum.Çocuğa şker verirsin,sonrada ağlata ağlata elinden alırsın, bunlar bizi çocuk gibi görüyorlar istersek kafalarına vururuz,bu hakları bize akp vermedi, bize verdiği birşeyde yok, hiç değilse verilen haklara dokunmayın çözüm üretin,yoksa siz gidin çözüm üretecek birileri gelsin.Engellilere artık sağlamsın dyerek çözüm getiremezsin.bizleri dinlemeyin bakalım her yolun bir sonu vardır.DURMAK YOK YOLA DEVAM YOLA DUR İŞARETİ KOYARLAR
icon4.gif
Haberiniz ola.Biz ayakta durmaya çalışıyoruz, sizde çelme atmayın bari,lütfen biz engellileri üzmeyin artık;

katılıyorum dediklerine ama sende tek taraflı pencereden bakma olaya bide işsizleri düşün tamam iyi güzel gelişmeler yapıldı.(ab uyum süreci baskısı altında)sonucu iyi olması gerekir maaş vereceğine engellinin kendi maaşını kazanmasına fırsat vermek daha iyi değil mi?hem devlet engelli yardımında zorlanmaz hem boş olan binlerce kadroyu doldurmuş olur dolayısı ile sadece engellilere değil tüm türkiyeye yardımımız dokunmuş olur.iyi akşamlar.

Serkan sen bencil insanın tekisin arkadaşım sen şimdi kendince bir örnekle rapor konusunda mağdur olmuş yüzbinlerce kişinin mağduriyetini görmezden geliyosun burda anlatılan konuyla senin verdiğin örneğin alakası yok en bariz örnek TAGİ arkadaşın durmu ortada senin fakir fukara garip guraba dostu siyasetcin niceleri mağdur etti bu cetvelle bidaki yazıda tek tek yazim gör. Unutmadan sana engelli hakkı veren cetvelide kınıyorum bu arada taş gibi adamsın senin ne işin var bence sana bunca yasal hakkı nasıl verdiler hayret

Güzel yüzlü arkadaşım çok güzel yorum yapmışsın ama bazı cümlelerin biraz isyana kaçdı gibi geldi bana yinede umudunu yitirme derim unutmaki mazlumun ahı yerde kalmaz gönlünü ferah tut derim.Bende bir özürlü olarak sana elbette katılıyorum ama bu tip problemleri,başbakanlık özürlüler idaresine şikayet etmenizi öneririm...
Saygılar,

Serkan`a Herkes hakettiğini almalı demişsin tabi bunu derken doğal olarak kendine pay cıkarıyosun fazlasıyla hakettiğini düşünüyosun şimdi kendi durumumu örnek verim( amacım burda kendi şahsi menfaatimi savunmak deil asla)sen bi çok bilmiş olarak ortaya yorum yap benim engelim kısaca sol ayakta 3 cm kısalık ileri derecede uylykta ve baldırda atrofi ayak bileği ve ayakşeklen deformite diğerinde 4 numara küçük ayak parmaklarıeklem ankilozu sağ elim başparmak ve işaret parmağı ilk eklemden ampute 3 parmak eklem afonksiyonel. Şimdi arkadaşım ben sağ elle yazamıyorum pc yi tek elle kullanıyorum ehliyetimde ticari araç kullanmaz ibaresi var ben şimdi ayağımla iki topa vuruyom diye % 40 engelli sayılamıcammı

Serkan bey ben sizi anlayamadım,Alperen kardeşimizin açtığı başlık (Engelli hakları için mücadele yöntemleri) bu başlığın altındaki yazın(Elimden geleni yapmaya hazırım. İnşallah herşey sizlerin istediği gibi olur) Siz kendinizle çelişiyorsunuz, sizin dediğinize katılyorum sağlam olupta, engelli haklarından yararlanan kişilerse tamam;yok eğer tek ben engelliyim diyorsan haksızlık edrsin.Gerçkten ben bir örnek verim,radyodan dinledim benim amcamın bir ayağı yok verdikleri rapor 0/0 20 diyor.sence doğru bir oranmı?

----------

Biz engellilerin derdi akp mhp chp değil,ben bir babayım, evde kardeşler arasında bir sorun varsa,bir baba olarak sorunu aşmak ilk bana düşer,şuanda kim varsa mhp akp fark etmez; bu ülkede insanların hatta hayvanların ve afetlerin tüm sorunları ellerinden geldiğince yadmcı olmakla mükelleftirler.Kramürselbeyde bir olay geldi başına;benimde aynı olay geçti serkan her ne olursa olsa birbirimizle barışık olmalıyız.Allaha emanet ol.dostçakal.

aazı olan konuşuyo çuval deyilki büzesin

sen nasıl bir insansın benim sag dizaltından bacak yok sen memnunsun buyasadan hee senin sakatlıgın çokmu agır böyle rahat atıyosun hafif özürlü orta özürlü agır özürlü diye 3 sınıfta özürlü sayılmak var hatırlatırım ama malesef bi bacagı olmuyan hafif özür kavramına alınması yeterli gelmiyo neden diye sorarsan %20 den başlaması gerek sakatlık derecesininki %34 olan derecem sakat sayılsın malesef uluslararası düzenlemeyi uygulamaya koymuyor bu devlet uyanıklık yapıp %40 olan eski kanunu uygulamaya devam ediyor oysaki yeni düzenleme yapılan özürlü ölçütü uluslararası düzenlemeye uymak vede %20 den özürlü sayılmayı kanunlaştırmaları gerekirdi baskılarımızla buda olucak ama geç olucak çünkü hantal devlet oldugundan uyanık davrandıgından bunlarıda aşacagız kötü sözde sahibinindir diyorum:mad:
serkan abi denen şahısa sitemim

Herkeze merabalar ben yeni işe girdim ve engelli raporumu gonderdm bakanlık geri yollamıs raporumu karar verilemedi diye hastaneye bir dilekceyle yeni rapor istenmiş önceki raporum %64 du yeni rapor için doktora gittim ve doktor bakanlık engelli raporu duzenlemek için yeni tablo duzenlemiş ve bu yeni tabloya gore %40 zor gorunuyormus simdi soruyorum o bakanın cocugu aynı durumda olsaydı bu sacmasapan duzenlemeyi yaparmıydı devletimiz sagolsun gene guçsuz kesimi eziyo ama sap doner hesab doner diyorum

Bana dokunmayan yılan bin yaşasın, tarzı yaklaşımlar yanlış tabi, bizler birbirimize destek olmalı, tek vücut gibi hareket etmeliyiz. Ben kendimi kurtardım, benim tuzum kuru tarzı düşünceler yanlış bence. Yarın ucu tuzu kuru olanlara da dokunur sonra bas bas bağırırlar. Kardeş sen neredeydin derler sonra.

Benim de raporum %45 den %15'e düşürüldü, babam bile olsa yanlışlarını söylerim ve bu hükümetin AB uyum için engellere yaptığı kağıt üzerindeni iyileştirme operasyonunu şiddetle KINIYORUM...

bana göre tek kulaği duymayan engelli sayilmaz tek eli olmayan da tek bacaği olamayanda ben bu konuda devleti destekliyorum.

bana göre tek kulaği duymayan engelli sayilmaz tek eli olmayan da tek bacaği olamayanda ben bu konuda devleti destekliyorum.
Tabi, senin tuzun kuru,

bir protezciyle tanıştım, protezin şekli ve yapısı hakkında görüşlerimi belirttiğimde bana dedi ki;
İnsan ve canlıların vücudu bir bütün halinde dengededir, değil bir organ ve aza, ayağımızdaki baş parmağımızın ucundan yarım santim, yani parmağımızın sadece yarısını kesseler, vücudumuzun dengesi değişir, vücut yenihaline uyum sağlamak için aylarca dengesizlikle uğraşır. Bekara karı boşamak kolay, davulun sesi uzaktan kolay gelir.

Bizler kendi içimizde bile kendi sorunlarımızın çözümünde birleşememişken, diğer insanlara kızma hakkını bulmuyorum kendimizde, yok bilmem engelleniyormuşuzda, bilmem engeller kafadaymış da...
Ne görüyorsak hak ediyoruz, engelli engelliyi anlamıyor ki diğerlei bizleri nasıl anlasınlar...

Engelliler üzerinden akraba olsun prim yapmak istiyen çok ve Mickeymaus arkadaşımın dediğim gibi herkes kendi kendine engel çıkarıyor Afedersiniz Sözüm Meclisten Dışarı kıcı ağrıyan ben engeliyim diyor Devlet ne yapsın

prens miki fare arkadaşımın kendi görüşüdür gayet doğal

Sayın Esat bir başlık açmşsın siteye (ENGELLİ AÇILIMI İSTİYORUZ) DİYE Ülkede 8.5 milyon engelli var diyorsun.Avrupadan engellimi ithalat edeceksin, çünkü sizler gibilerin yüzünden engelli sayısı düştü vatana millete hayırlı olsun. sizin amacınız nedir?açık olun ne dediğinizi de bilmiyorsunuz;tamam hiç kimse engelli falan değil, bir kaç kişi englli var,onlarda senin gibi düşünenler.

bu yazima tek böbreği olamyan kişileri eklemeyi unutmusum ayrica şeker hastaliği v.s olanlarida ekleemeyi unutmusum sözlerimin sonuna kadar arkasindayim.

peki prens mickeymouse seni engelli kategorine kimler giriyor?

başta ben senin katagorine girmediğimi biliyorum .ama bak şimdi sana neden engelli olmam gerektiğini söyleyeyim.
1) ben normal işe giremem zaten alınmam.düşün yarışacağım işci adayları karşısında tek elle ne kadar şansım olucak.hiiiiiiiiç hemde himhiç
2)otobüse tek elle binerken özellikle otobüsler de tutacaklar herşey sağ ele uyarlanmış sa ne kadar zor biliyormusun. şuan evet genç bedenle idare ediyorum peki belli yaşa geldiğimde bana nasıl eziyet olacağını düşünebiliyormusun.
3)arkadaşım bir organın olmaması bedenin ağırlık merkezde farklılık yaratıyormuş . bu farklılık kronik sırt ağrılarına sebep oluyor biliyormusun .yani sürekli ağrıyan bedenle yaşıyorsun peki bu sürekli ağrılı bedenle diğer insanlarla aynı mı oluyorum
4)bir organının kullanılmadığından kas güçsüzlüğü oluyor yani kas ağrısı cekiliyor.yani sürekli ağrılar içinde bir bedenle yaşıyorsun.peki bu ağrılar senin normal yaşamını etkiliyor sa ayakta fazla duramıyorsan fazla oturamıyorsan sürekli yatmak uzanmak istiyorsan yine normal olunuyo rmusun.
5)bu ağrıları dindirmek için bişey yapılman lazım demi.ne yapılıyor biliyormusun kutu kutu ağrı kesici ve kasgevşetici içiyorsun.artık bir ilaç bağımlısı olup çıkıyorsun
6)bak şimdi alınan o ilaçlar varya hiçte uslu durmuyorlar gidip böbrek ve idrar yollarıyla uğraşıp onlarıda rahatsız ediyorlar .bunun içinde ayrı ilaçlar alıyorsun,yani öyleki arkadaşım günlük aldığın ilaç sayısını artık hatırlayamıyorsun
7)sayısını hatırlamadığın o ilaçlara artık haklı olarak mide de isyan bayrağı çekiyor.ee sen bu isyana ne yapcan onu korumak için de ilaçlar alacan

işte arkadaşım sadece üstün körü sana diğerlerinden farkımı anlattım

onlarda sakatlanınca görürler raporları düşürmenin cezasını

Üst Alt