Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranlarının düşürülmesi, %20'nin özürlü sayılması..?

Konular
15
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar bir kanalda dinlemiştim,bu rapor oranlaının düşürülmesi sonucunda engelliler,mağdur duruma düşüyor,bu konuda yeni yasa çıkacak,% 20 ve üzeri engelli sayılacak diye bir oturumda konuşulmştu, yönetmelikte bir değişiklik oldumu, bilen duyan varmı,avrupa kriterni getirdik fakat türkiyede % 20 ve üzeri şu haklaradn yararlanır yada şu haklardan yaralanamz,diye bi taslak sunulacaktı, meclise,ne oldu acaba

şuan öyle bişey yok yapılacağınıda sanmıyorum ama mağdur duruma düşenlere bir düzenleme elbette getirilmeli

eski rapor yeni rapor

bazı arkadaşlar eski rapor yeni rapor diye bir şeyden bahsedilyor,engeli sürekli olnlardan rapor istenmemesi gerek,kazanılmş haklar geri alınmaz,engeli sürekli olmayanlardan istenir yeni rapor,bu kişilerde doktor kontrolünde olyor sanırsam,kazanılmış haklar geri alınsa son çıkan yasayla 60 yaşın altında olan hiç bir emekli kalmaz,ehliyet için alınan raporlar kişinin engeline göre,kullanabileceği araca göre değişkenlik olabilceğinden,yeni rapor istenebilr,  Fakat eski rapor oranından düşük rapor neden verirler bunuda anlamış değilim,devlet işn maddi yönünü düşünüyorsa,boşuna,çünkü her engelli sıfır araç alamaz,çoğunluk 2. el araça bile gücü yetmiyor,asgari ücretin 870 tl emeklinin maaşı 900 tl oldğu bir durumda kaç engelli sıfr aracı brakn,2. eli bile alamz.

saim turhan;

Bu kanunun artık çıkması lazım %40'ın altında o kadar çok engelli mağdur insan var ki. ben sadece işe girebilmek istiyorum diğer insanlarla eşit haklar istiyorum bu çok mu ya ne sağlam ne de sakat sayılıyoruz nasıl yaşamımızı sürdüreceğiz biz...

saim turhan;

engeli sürekli olanlardan elbette rapor istenmemeli ama öyle bir istiyorlarki şaşar kalırsın durumu izah etmene rağmen adam bana verilen emir böyle diyor sende mecbur raporunu yenilemek zorunda kalıyorsun sonrada yeni raporunu alınca hoooop al sana sürpriz bir bakıyorsun sürekli ve 40 üzeri olan raporun 20 lere düşmüş sonra cırmala dur ama tabi nekadar cırmalarsan cırmala sonuç ondan sonra değişmiyor sanırım buda bir politika

sarasota, bana da aynı şey oldu. 2005'te sürekli raporumu aldım. O zaman doktorum rahat edeceğimi, raporla her şeyin daha iyi olacağını söylemişti. 2012'de SGK, raporun yenilenmesi talebinde bulundu. Aynı üniversite hastahanesi ilkinde 6 ay süreli, 6. aydan sonra ise 2 yıl süreli rapor verdi. Şaşırdım kaldım açıkçası. Üstelik ilk rapordan sonra çıkan diğer raporlarda hastalıkların üzerine yenileri eklenmişti. Buna rağmen 2 yıl süreli raporu aldım. Bir işime de yaramıyor. Ne maaş bağlıyorlar, ne de iş veriyorlar. Her şey düzeleceğine daha da kötüye gitti. Yeri değil ama belki bir fikriniz vardır diye sormak istiyorum affınıza sığınarak.
Raporsuz olarak iş başvurusunda bulunmak istiyorum. Eğer işe kabul edilirsem sigortam yapılacağı zaman raporlu olduğum ortaya çıkar mı?
Teşekkürler...

arkadaşım tam bir bilgim yok ama artık raporlar elektronik ortamda görülüyor sanırım sgk görebilir ancak sizin iş başvurunuzu etkiliyeceğini sanmam işveren aldıktan sonra bir şey olmaz sanırım ancak devlet memurluğunda işler farklı olabilir

ALP_;

bu nasıl olabilir ki bende iş başvurusunda bulunuyorum askerlik durumunu soruyorlar muaf olduğumu söylüyorum neden diyorlar sağ gözüm görmüyor diyorum o zaman rapor soruyorlar, askerliği sormasalar bile gözde ki sorun açık ve net orta da engelli birinin engelini saklayarak işe girebilmesi çok zor en azından göz rahatsızlığı olanlar için bu böyle...

yusufyüreklim, beni bir görsen dışarıdan bakılınca görünen bir şey yok. Bendeki tüm sorun içeride.
Bu bakımdan işverene ben engelliyim desem bana güler. Eğer sigorta yapılırsa bu görünür mü?
sarasota, işverenin kararına kalmak istemiyorum. O karar kesinlikle "HAYIR" olacaktır.
sarasota ve yusufyüreklim, yorumlarınız için teşekkür ederim.

rica ederim hakkınızda hayırlısı olsun artık dicek bir şey yok

bu iş nasıl çözülecek arkdaşlar,devletin bu konuya el atması lazım hemde acilen,sakat insanı görmezden gelmek,israilin filistini katletmesini görmeyen devletlerden bir farkı yok,inanın bu yasaya imza atanların fabrikasına gidin,beni sağlam olrak işe alın,deyin,bunu kabul etmezler,sen özürlüsün derler,eminim buna,kimse kimseyi kandırmsın,bir zamanlar sahte rapor alanlar yüzünden,engellilerden çıkrmasınlar acısını,

Klasik devlet anlayışı, eğer bir hak kötüye kullanılırsa kimlere yararı var yok denmez
ya komple kaldırılır yada hakkın alınması zorlaştırılır
engelli raporları da maalsef böyle oldu

ben de bugün vergi indiriminden yararlanmak için başvuracağım ama maliye bakanlığının merkez sağlık kuruluna gidiyormuş evraklar ve orda rapor oranı düşürebiliyorlarmış.ben de bu mantığı anlamadım. neymiş maliye bakanlığı ile aralarında bir anlaşmazlık varmış.rapor oranım %42 riskli yani bu durumda. beni bunalıma soktular gerçekten. bu ne çarpıklıktır anlamadım....

06serpil;

maliye oranları genelde düşürmüyor bence rahat olun raporunu gönderip aynen onaylanan çok arkadaşımız var eskiden öyleydi ama şimdi düzeldi diyebilirim

ben hastaneden %46 aldım ankaradan %47 geldi :)

Üst Alt