Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranlarının düşürülmesine karşı bir şeyler yapalım

ilhanyalcin

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Bu siteye tesadüf girdim.1 yaşında iken felç geçirdim.
Sizlerin yazılarınızı okuyorum çok üzüldüm bu raporları indiriyorlar bizler 9 milyon engelliyiz diyoruz fakat herkes kaderine razı olmuş koyun gibiyiz.yazın cumhurbaşkanlığına herkes yazın başbakanlıga,yazın maliye bakanlığına,yazın sağlık bakanlığına ama her kez yazsın eğer biz savunmassak bizle oynarlar çünkü aciz görüyorlar.gücümüz hem 9 milyon engelli hem beynimiz.meclisdeki engelli vekillerin mail lerini bulalım yazalım.derneklere yazalım.imza toplayalım oynamayın bizimle engelim ortada gizli değil adam şeker hastası engelli raporu almış v.b bir sürü rapor görünür engeli yok.ama engelli onları sorun etmiyorum ama bize neden boyle lütfen sorgulayalım ve ayağa kalkalım.lütfen ben bu güne kadar ilk defa bu siteye giriyorum.şimdiye kadar girmememin nedeni de buydu bir defa aksaraydaki derneğe 1988 yılında gittim aynıydı şimdide korkarım aynı gibi lütfen kalkalım ayağa ve birlikte hareket edelim.

Bir yere bir mail atılacaksa bir gün, saat ve dilekçe metni belirlenip aynı anda gönderilmesi yönünde bir çalışma öneriyorum... Konu ne olursa olsun ilgili bir mercii kurumuna dilekçe yazılıp gönderilecekce toplu şekilde gönderilmesini (Dilekçe Etkinliği) şiddetle tavsiye ediyorum...

Yahu sizin amacınız ne?Oranları belirleyenler çıkarıyor o aranları zaten. sakatlık oranları avrupadan gelmiyor.Amacınız belli aslında yüksek oranları alıp emekli olmak yada başka indirimlerden yararlanmak...Devleti soymaktan başka nedir bu? onurlu engelliler olun Yüce ALLAH herkesin kısmetini verir, sonrada çıkp engellileri niye aşağı görüyorlar dersiniz, unutmayın her özürlünün yapabileceği bir iş vardır düşünün elleri olmayan ressamlar var...

şöyle bir dilekçe yazalım arkadaşlar engelli statüsünde çalışan biri için vergi muafiyeti ortadan kalksın o kişi özür durumuna göre kaç yılsa o tarihte emekli yani vergi muafı zorunlulugu ortadan kalksın

ilhanyalcin;

ilhan kardeşim sen yenisin belli. biz bu yazışmaları zaten aylardır yapıyoruz. ama sesimize kulak verilmiyor. ama az da olsa bazılarını kabul ettirebildik çok şükür. daha fazlası neden olmasın?

site sahibi ve uzman arkadaşalr hazırlasın dilekçe hep birlikte gönderleim cumhur başkanına başbakanlığıa salık bakanlığına özrlüler daire başkanlığına her yere gönderelim nedir sorunlar emeklilik pirimlerin yükseltilmesi mesela 2008 de özürlü olarak ssk başlangıcı olan özürlüler 20 yıl çalışmak zorunda yani normal isan gibi olumsuz bir durum puanların düşürlmesi tek kulak duymaması 30% şimdi 10 düşürüldü tek gözü görmeyenin %0 dan 32 düşürülmesi yani özürlü kabl etmiyor iş yerinde vardiya çalışamayan özürlülerin çalıştırılması -- en önemlisi vergi indirim şartı ile emeklilik süreci tekrar rapor istenmesi ben emekli olamıyorum 40% süreklidir radorum olduğu halde emekli olamıyorum doktorlar bile yönetmeliği bilmiyor benb şahit oldum bir çok sorunları dile getirmek için millet vekillerini ve diğer sivil kuruluşlarını harakete geçirmek lazım ...

Necotti;

Hakikaten saçmalamışsın. Bu konuyla alakası yok ama vereceğim örneği rapor eşliğinde "Sakatlık İndiririmi" hususunda vermek istiyorum, daha iyi anlaşılsın diye... Sakatlık indirimini maaşına yansıttırmak için Gelir İdaresi Başkanlığına dilekçe yazan örneğin % 45 rapora sahip (Düşün birde bu oranı veren tam teşkküllü bir hastane) bir şahısa GİB'dan cevap şu şekilde geliyor. Raporunuz % 35 olarak değerlendirilip her hangi bir vergi indirimi derecesinden yararlanmanız mümkün bulunmamaktadır... Sana şimdi soruyorum; Sakatlık teşhis oranı Sağlık Kurulu Raporunda (%45) açık açık kabak gibi belirtilirken ve bunu belirleyen Sağlık Bakanlığı iken, Gelir İdaresi Başkanlığının bu oranı kafasına göre düşürüp, şahsın hakkı olan vergi dilimini hanesine yansıtmaması güzel bir sonuç mu? Rapor oranını Avrupanın belirlemediği doğru Gelir idareside belirlemiyor, Bunu belirleyen Sağlık Müdürlüğü...

Hakanaca;
Bu konuyla alakalı dün bir başlık altında konu açmış bulunmaktayım. Göz atmanızı tavsiye ediyorum...
Link: http://www.engelliler.biz/forum/sit...nda-toplu-dilekce-etkinligi-duzenlenmesi.html

dilekçe yok ortada bütün sorunları temsil eden dilekçe hazırlarmısınız en kısa zamanda yeni yönetmelik çıkmadan

Hastaneden %40 ı alan hak sahibidir.
Maliye buna uymuyorsa mahkeme yolu gözükür. Bu mahkemeden sonuç alamassanız İnsan hakları mahkemesi lehinize karar vericektir.
Sonuç alınır alınmasınada ge gelen adalet adalet değildir.
Buna yıldırma politikası derler.
Bilirler hakkınız olduğunu ama vermezler...

En güzeli medyada bir tanıdık vasıtası ile gündem yapmaktır. Hatta bürokratıda bu sorulara muhatap edesiniz ki herkez bilsin neyin ne olduğunu!
Oy verdiği partinin garibanın hakkına tecavüze yeltendiğini.
Oysa engelliye ödenek ayırmayan bir düzen iş inşaat yapmaya geldimi kesenin ağzını sonuna kadar açar.

sen ne diyorsun kardeşim devleti soyan hanutu ile soyuyor.
Allah dan beklediğin ne sana akıl vermiş fikir vermiş koyun olma demiş,Ne amacın dan bahsediyorsun kardeşim hırsız değiliz soysuz değiliz.50 yaşındayım şimdiye kadar rapor almamışız. iyi mi ettik hayır sizin gibileri böyle dinle morfinliyorlar.Devlet soymayı çevrene bak x6 lara binenlere ihale alanlara görürsün. ben istemedim bu engeli Allah verdi. Ama devletde yasa koymuş o yasa çevresinden dünya ya bizim üzerimizden para bile kazanıyor bunu benim sana anlatma zor çünkü kapasiten yazından belli.sen ne sakatısın onuda bilmiyorum kulağın filan mı sakat.bak sana hayatımdan bir örnek vereyim sadece küçük bir örnek ikinci üniversite olarak ankara konservatuarına girdim yazılıyı kazandım mülakat için kurulun önüne çıktım mülakat bile yapmadan bana sen sakatsın giremesin şu madde gereği dediler sen bunu anlayamasın eğer ayrım varsa özel OLACAZ kardeşim yada hiç ayrım olmayacak sen bir bankaya git kredi iste ne diyecek duy.
neyse ben engelliyim kimse beni aşağı göremez senin gibileri bu kafayla görür bu yaşıma kadar da yüzlerce engelsiz yanım da çalıştı iş öğrendi genel müdür oldu veya şirket sahibi hak verilmez alınır. sen hep aşağı kal ama bizleri karıştırma.

Üst Alt