Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor sürekli olmasına rağmen Maliye 2 yıl süreli tatbik etti!?

erkany

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
18.03.2018 yılında sağlık kurulunun onayladığı sürekli %42 engelli raporunu, Maliye Bakanlığı nasıl 2 yıl süreli tatbik eder? Lütfen bilgi verir misiniz?

erkany

Erkan Bey

Emekliliği zorlaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar anlamak mümkün değil.Diyecek birşey yok.

Günaydın
Şuan hastaneye gidiyorum rapor için daha sonra vergi dairesi değimi lutfen yardım

ankakusu58 Farketmez sen sonran başlamışsın.. Eğer çalışıyorsanız, ilgili 2 dilekçe, 2 fotoğraf bir kimlik fotokopisi ile engelli vergi dairesi'nden istediğin devlet hastanesi için sevk alıyorsun. Bir de senin yaptığın gibi sağlık kurulundan randevu alıp, raporun sonuçlandığında ilgili evraklara raporunu'da ekleyip engekş vergi dairesine ulaştırabilirsiniz.

yalnız scorp06 anlamadığım sağlık kurulunun sürekli onayladığı bir raporu MB nasıl 2 yıl süreli verebilir?

erkany...raporun sürekli vergi indiriminin süreli veya tam tersi durumlar olabiliyor,mesela bende de tam tersi raporum süreli vergi indirimim ve emekliliğim süresiz onaylandı..

Selamlar
Peki raporun mesela 3 yıl süreli olması ve vergi indirimin de süresiz gelmesi sonradan sorun yaratır mı ?

erkany

İşgüzarlık işte... Yalnız, vergi indirimi süreli de olsa sgl emekliliği sürekli olarak onaylayabilir. Bekleyip görmek lazım

EMRAH İLGÖZ

Şöyle; Sağlık Bakanlığı'nın süresiz verdiği raporu, Maliye Bakanlığı süreli yapıp 2 yıl tatbik ediyor. Yani 2 yıl sonra (18.03.2020) yılında aynı raporla tekrar Maliye bakanlığına başvuracağım. @OturanBoğa Bu şekilde başvurabilir miyim?

erkany
Raporunuz sürekli olduğundan evet 2 yıl sonra aynı raporla vergi indirimi için tekrar başvurabilirsiniz.

merhaba hastanede hastalıklarımla ilgili muayene işlemlerimi yaptım kurula başvurdum 2 hafta sonra kurula çıkacağım
herkesi kurula çağırıyorlar mı yoksa oranı %40 geçince mi çağırıyorlar bilginiz var mı
Teşekkürler

ankakusu58; Sağlık kurulu raporunun durumunu internetten takip edebilirsiniz. Eğer çalışansanız sağlık kurulu raporunuz çalıştığınız şirketin interbet vergi dairesine gelecektir. zaman aralığı 3-5 aydır.

erkany
ben direk hastaneye kendim başvurdum hastanede muayene oldum ama kaç puan verdiklerini söylemediler 2 hafta sonra kurula çıkacağımı söylediler

OturanBoğa

Bilip ve cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

1. Engelli raporu süresiz vergi indirimi süreli olması durumunda emsal mahkeme kararı var mı ?

2. Ankara maliye sağlık kurulu engelli raporunu hangi yönden inceliyor anlamış değilim çünkü bakan dediki üç kurum tek rapor yetiyor ortaklaşa karar alınarak bu engelli raporu yönetmeliği çıktı

3. SGK kendi sağlık kurulu var orası da süreli yada süresiz veriliyor.
Sağlık bakanlığı sağlık kurulu bir tarafta maliye sağlık kurulu bir tarafta, SGK sağlık kurulu bir tarafta

Ufukalp ilgili rapor örneği ektedir...

sZKsK2QrPnQzKRnjc0gs9pS17PWnDfdhZIw0u1g0Eo2dimRqJGehfvpQQMXz-ey283qy=s98

mF3wbIWhtwRboKZ4hu8Vp2ryBlVv5_fi_7ObTLB3ONThlzr6Y6o6OId4sYncQrQtkTVC=s170

ilgili rapor mb cevabı ektedir.

Üst Alt