Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor süreli diye vergi indirimi de süreli mi olur?

EMRAH İLGÖZ

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ufukalp merhaba,
Benimde bir konu hakkında yardımına ihtiyacım olacak.
Kişisel başvuru ile Haseki hastanesinden %64 oranlı 3 yıl süreli rapor aldım. Ardindan isyerim vergi ındirimi için vergi dairesine evrakları gönderdi. Yaklaşık 1,5 ay oldu sonuçlanmasını bekliyorum. Bu arada prim ve çalışma yılım ile ilgili sıkıntım yok. Sadece merak ettiğim nokta ;raporum 3 yıl süreli. Vergi indirimimde süreli mi olur ? Suresiz olma ihtimali var mı ? Suresiz olur ise sonraki yıllarda sorun yasarmiyim ?

EMRAH İLGÖZ
Süreli raporlar ile yapılan vergi indirimi başvurusu sonucuda çoğunlukla süreli olarak onaylanır, ama bu kesin olarak süreli olacak anlamında değil. Maliye Merkez Sağlık Kurulu raporu hastalığın türü ve kronik olup olmadığı yönünden inceleyerek, gerek gördüğünde sürekli olarak da onaylayabilmektedir.
Örneğin kronik ve ilerleyici bir hastalıkta doktorlar süreli rapor verebilmektedir, bunun sebebi iyileşeceği değil ilerleyip oranın artacağıdır. Böyle durumlarda vergi indirimi genellikle sürekli onaylanır.
Süresiz olur ve bu vergi dairesine istinaden emekli olursanız, usulsüzlük tespiti ya da ihbar gibi bir durum olmadıkça bir sorun olmaz.
Bir de emekli olduktan sonra düşük oranlı çıkma ihtimali varsa rapor işine hiç bulaşılmamalı. Çünkü sistemden yetersiz oranda raporu gören SGK kontrol muayenesi isteyebiliyor. SGK'nın her zaman herkesi kontrole çağırma yetkisi vardır.

Anladığım kadarıyla eğer vergi indirimim suresiz onaylanır ise emekli olayım. 3 yıllık engelli raporumun suresinin dolması durumunda da güncelleme yapmayayım 😀 hayırlısı artık ne diyeyim inşallah onayım süresiz gelir.
İlginiz için çok teşekkür ederim.

EMRAH İLGÖZ
Aynen öyle diyorum.
Yenileme halinde raporun yetersiz duruma düşme ihtimali varsa ben olsam hiç bir şekilde bir daha rapor işine girişmem. Varsın şehiriçi ulaşım da ücretli olsun, emeklilikten daha önemli değil sonuçta.

Merhaba. Arkadaşlar benimde raporum 2 yıl süreliydi. Şuan sürekliye döndü vergi indirimimde sürekliye dönermi acaba. Bilgisi olan arkadaşlar varsa aydınlatırsalar çok memnun olurum. Herkeze sağlıklı günler dilerim. Saygılar..

poyraz59
Bunun için sürekli olan raporunuz ile vergi dairesine tekrar başvurmanız gerekmektedir.

poyraz59 merhaba
Öncelikle geçmiş olsun.
Süreli den süresiz e geçen hastalığın neydi acaba ? Benimde raporum 2 yıllık. Kanser ve kematerapi tedavisine istinaden %64 raporum var.

Ufukalp

Vergi dairesi derken? sürekli raporumu sgk ankaraya gönderdi. 2yıl süreliydi. Emekliydim maaşım kesildi. 20 gün öncesi sürekliye çevirilen raporun ankaraya gidecek dedi sgk buda yaklaşık 3 ayı bulur dendi.

poyraz59
Yukarıdaki mesajınızda vergi indirimi soruluyor, ben de vergi dairesi dedim doğal olarak.
Sorularınızı doğru şekilde sorarsanız daha doğru ve net cevaplar alırsınız.

ben 2 yıllık süreli ortapedik engel raporu ile süresiz vergi indirimim onaylandı emekli oldum.

Üst Alt