Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor süreli olunca vergi indirimi de süreli mi olacak?

Fatih5858

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
20.10.2018 Tarihinde %50 kronik rahatsızlık %25 psikiyatr olmak üzere %75 rapor aldım
hastahane heyeti baltazar hesaplama ile %63 oranına indirdiler ve 1 yıl süreli.
25.10.2018 bulunduğum ilin (Düzce) vergi dairesine evraklarımı hazırlayıp vergi indirimi için Ankara'ya gönderdim. Bugün aradım telefonla komiyonda evraklarınız dendi ve 9. ayın rapoarları kontrol ediliyor dendi.

Sorum şu; Bir yıl süreli olması emeklilik için engel mi? psikiyatr olduğu için mi? yani umutlarım biraz azalıyor emeklilik konusunda birde raporumu Sivas'tan aldım bulunduğum ilden değil sorun olur mu?
selamlar herkese güzel bir gün olsun...

raporumda 1 yıl süreli yazıyor sorun olur mu emeklilik için

Selamlar Düzceden Fatih ben,
21.10.2018 Sivas devlet hastahanesinden %50 kronik karaciğer rahatsızlığından %25 psikiyatr olmak üzere %75 raporum baltazar hesaplaması ile %63 düştü.Raprun aslını alıp ikamet ettiğim düzce vergi dairesine vergi indirimi için 25.10.2018 tarihinde teslim ettim.
Defalarca aradım ulaştığımda komisyonda olduğu bilgisini aldım.Bugün yine sabaharadım tesadüf hemen düştü:) sordum yine komisyonda dediler.Sordum hangi ay'a bakıyorsunuz diye EYLÜL ayına baktıklarını söylediler.

Sorum şu tam olarak bilen arkadaşlar cevap verirse sevinirim.1 SÜRELİ gönderdiğim %63 raporumda sıkıntı olur mu? onaylanırsa emeklilikte sorun olur mu?
1992 ssk başlangıç
prim gün sayısı :7567 gün
yaş bekliyorum hizmetim tamam normalde..
Teşekkür ederim herkese selamlar mutlu akşamlar...

Fatih5858
Evet süreli olmasının sebebi çok büyük ihtimalle psikiyatri.
Bu rapora karşılık vergi indirimi büyük ihtimalle süreli olabileceği gibi sürekli de olabilir, bunun örnekleri mevcut.
Vergi indiriminiz süreli de olsa emeklilik başvurusu yapılabilir.
Ancak bu durumda çok büyük ihtimalle emekliliğiniz de süreli olarak onaylanır.
Süre ve prim durumunuz 3. derece vergi indirimi için bile fazlasıyla yeterli. Keşke psikiyatriyi rapora hiç katmasaydınız.

Bilseydim katmazdım, kimseyede bişey danışmadım daha önce forumları okusaydım yapmazdım.Teşekkür ederim Ufuk bey

Düzdeden selamlar..25.10.2018 %63 Raporum ankara sağlık kurulunda

Halen haber yok, bütün telefonları aradım nafile!!Ekim dosyalarına baktıklarını düzce vergi dairesinden öğrendim.Beklemek çok kötü bişey hayırlısı olsun ama kablumbağa hızı ile ilerliyor ..Ekimde gönderilen sonuçları belli olan arkadaşlar var mı?

Fatih5858

benim ekimde 3 yil sureli raporum psikayatri var icinde buna ragmen suresiz onaylandi rapor dun itibariyla elime gecti

Vergi indirimi 1 yıllık raporumla emekli oldum

Selamlar arkadaşlar,
Geçen yıl engelli başvurusu yaptım %50 kronik hastalığımdan %25 ise psikyatırdan puan alıp emekli oldum hesaplama ile %63 olarak.Ancak psikiyatır 1 yıl süreli verince raporumu yenilemem gerekiyor bir ay sonra
Sorum şu; Arkadaşlar raporumun iptal olması durumu var mı? Bu durumda olan arkadaşlar nasıl bir yol izledi napmam lazım?
bu konudaa bilgisi olan arkadaşlar lütfen benimle paylaşabilirse sevinirim.

Teşekkür ederim

Fatih5858 mrb engelli raporunuz süreli verilmiş tarafınıza eğer vergi indiriminizde 1 yıllık süreli verildi ise
Tarafınıza süre bitimine en az (2) ay kala sgk gidip sevk almanız gerek kontrol için emekli maaşınızın kesilmemesi ićin bu süreyi takip edinderim eğer vergi indiriminizde bir süre şartı yok ise sgk gitmenize gerek yok kendiniz bireysel olarak engelli raporunuzu yenileye bilirsiniz.
Eger %50 oran yetiyor ise size hiç psikyatri durumunuzu belirtmeyin raporunuz sürekli düzenlenir ama %50 size yeteceğinden emin olun öncelikle.

Üst Alt