Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Rapor süresi biten psikiyatri hastası zorla ya da aile isteğiyle yatırılabilir mi?
2015 in sonlarına doğru 15 gün bir akıl hastanesinin kapalı psikiyatri kliniğinde yattım.o yatıştan sonra bana a tipi psikoz teşhisi koydular.sonrasında kendi isteğimle özel hastanede ve normal bir hastanenin kapalı psikiyatri kliniğinde yattım.o hastanelerin ikiside psikoz olduğumu yalanladı ve asperger sendromu teşhisi koydular.ama ilk teşhisimden sonra engelli raporu aldığım için engelli raporumdaki psikoz tanısını değiştiremedim ve raporu iptal ettiremedim.ailevi sorunlarım olduğu için 2-3 kere ailemle kavga ettikten sonra belirli bir süreliğine zorla tekrar kapalı psikiyatri kliniklerinde yatırıldım.hatta bu durumdan dolayı bir keresinde nerdeyse ölüyordum.çünkü en son yatışım yapılmasa bile hastaneye götürüldüğümde gitmek istemediğim için 5-6 polis tarafından darp edildim.istanbul asayiş büro amirliğini şikayet için aradım bana git darp raporu al sonrada o polislerden şikayetçi ol dedi.ama süre meşakatli ve uzun olduğu için bunu yapmadım.bu ayın yani aralığın sonunda engelli raporumun süresi bitiyor.eğer raporumun süresi bittiğinde yeniletmezsem hastaneye gitmeyip heyete girmezsem muayene olmazsam daha doğrusu raporumu yeniletmezsem ve raporumun süresi biterse ailem aracılığıyla ve zorla raporum olduğu zaman ki gibi tekrar zorla yatırılma durumum var mı? raporum bittiği için otomatik olarak iptal olduğunda yine zorla yatırılma olasılığım var mı? yoksa artık zorla yatırılamaz mıyım? bilir kişiler yanıtlarsa sevinirim.
Ercan Yılın
Öncelikle geçmiş olsun hastahaneye yatırılmanın engelli raporunla alakası yok raporun olmasa bile zorla yatırılma şartların oluşmussa yatırılırsın.
Şahsi kanaatim bu kadar yatırılma olduysa rahatsızlığınızın ciddi olduğu yönündedir ve bence tedaviye direnmemelisiniz zaten psikoz tedavisindeki en büyük sorun hastanın hastalığı kabul etmeyip tedaviye direnmesidir taburcu olduktan sonra verilen ilaçları kullanıyormusunuz ?
Çok özel durumlar hariç aileler evlatlarının kötülüğünü istemez ailenizle sorunlarınızı halletmeye çalışmanız tedaviye inanılmaz katkı sağlıyacaktır çünkü bu tür hastalıklar stresli ortamlardan ve bozuk aile ilişkilerinden çook etkilenir.
Tekrar yenilemek sana zarar vermez tekrar hastaneye yatır ila bilirsin çünkü hasta tesih konulmuş tedaviye devam et devlet hastanesi doktoruma konuş durumunu anlat yaşadıklarını anlat onlar doğru karar verecektirler psikoz çok karışık bi rahatsızlık insan bazen kendi çözemedim miyor bende ilk yatışım da ole oldu 2 . Yatışım da çözdüm.geçmiş olsun raporunu yenilettir bence
normalde yatırılma şartlarım olmadığı halde yatırılmıştım.ayrıca konuya hakim olduğunuzu düşünmüyorum.çünkü bir keresinde annem polisleri çağırdığında ve engelli raporumu polislere gösterdiğinde raporumun yeniletme süresi geçtiği için yeniletme tarihi geçtiğinden dolayı polis anneme bu raporun süresi geçmiş 112 gelse onlar bile götüremez demişti.normalde raporumun asıl süresi bittiğinde sizinde dediğiniz gibi yatırılmayı gerektirecek bir olay olmadıkça zorla götüemezler diye biliyorum.
Ercan Yılın
Konuya yeterince hakimim 8 yıldır şizofren tedavisi gören oğlum var tamda sizin yaşınızda çok şükür zorla götürülme olmadı hiç.
Benim bildiğim kadarıyla şöyle tabi hergün kanunlar değişiyor birde bazen Kurum veya kişiler bazen uğraşmamak için işi yokuşa sürebiliyor engelli raporunu bu yüzden öne sürmüş olabilirler.
Kendine ve çevresine zarar verme durumu olan kişi engelli raporu olmazsa bile zorla hastahaneye götürülür.
Bu durum yoksa tedaviyi reddetme durumu varsa savcılık kararıyla polis ve sağlık ekibi götürür.
Kişi İlk defa rahatsızlanmış engelli raporuda sonradan çıktığı için raporu yok tedaviyede direniyor ne olacak ?
Tedaviye bu kadar direnmeniz hiç doğru değil bence hiç bir anne ve baba son aşamaya gelmeden çocuğu için polis çağırmaz.
Ruhsal rahatsızlıklarda aile hasta kişi kadar zorlanır çeken bilir.
Ben oğlumun tedavi görmediği ve gördüğü halini biliyorum oda benim bir şeyim yok hasta olan sizsiniz diyordu tedaviyle biraz rahatlasanız iyi ki tedavi görmüşüm diyeceksiniz size ve çevrenizede yazık.
Şamil67
Evet bencede kesinlikle kendisinin çözmesi lazım zorla yapılan tedaviden ne kadar fayda görülebilirki.
Ama bu kadar sefer zorla yatırılma olduğuna göre hastalığını kabul etmiyor sorun olarak hastalığı değil de zorla yatırılmayı gören birisi nasıl çözecek kendisi.
Yıllardır yakınında bu tür hastalıklar olan birisi olarak tavsiyelerde bulunuyorum ama sorun yanlış yerde aranınca çözüm olmuyor tabii.