Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor süresi bitmeden başvuru yapabilir miyim?

galip7

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba hayirli günler arkadaşlar 2 yıllık süreli yüzde 84 raporum var kemik kanserinden İst Pendik Marmara üniversitesi eğitim araştırma hastanesi nden almistim tedavim devam ederken 2016 aralik ayinda simdi Kartal eğitim araştırma hastanesi nden almak istiyorum tedavimin tamamlandigi hastaneden muhtemelen sorsam saglik kuruluna 6 ay sonra sira alinir simdi benim raporum 2018 aralik ayinda biticek ben 2018 mayis haziran gibi yeni rapor başvurusunda bulunabilirmiyim suresiz rapor alabilmek icin rapor süresi bitmeden.

Sürekli rapor

Merhabalar 31 yaşındayım kemik kanseri yüzünden sol köprücük kemiğim ve sternokleidomastoid kasım (Boyunu çeviren kas) 2016 Eylül de alındı.Bende Marmara eğitim araştırma hastanesinden%84 2 yıllık rapor almıştım 2019 şubat 2 de bitecek şekilde o zaman fizik tedavi 18 ve onkoloji kemoterapi alımım devam ettiği için %80 vermiş ve toplamda % 84 olmuştu.Şimdi
yeniden başlattım kurul muayenelerini tek tek muayene olup oran alıyorum bu sefer o zaman acemi olduğum için başvurmamıştım Ortopediye kemik konusunda şimdi ;

ortopedi ağır eklem instabilitesi yazdı oran %36

Fizik tedavi boyun kısıtlılığı %18

Onkoloji %20 dedi ve daha cildiye de var şiddetli saçım ve yüzümde seboreik dermatit var ordan en kötü ihtimalle % 5 gelir diyorum oranlar 5-10-20 yazıyor çünkü

diyeceğim oki eklem ortopedinin ağır eklem yazmasına güvenerek(içerden uzuv kaybım var çünkü)

raporum SÜREKLİ gelir mi (Bir de torba yasa daki kanun süreli raporların sürekliye çevrilmesi )ve Şubat da bittiği için kuruldaki memur kız Şubattan önce alamazsın süresi o zman doluyo eski raporunun dedi daha önce teslim edip alabilirmiyim raporu çünkü iş yerimden çıkarılma riskim var teşekkürler şimdiden biraz uzun oldu ama .

Son düzenleme:
galip7

Raporunuzun süresi bitmeye yaklaşırken yeniden başvuru yapabilirsiniz sorun olmaz.

Ayrıca, Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Engelli Sağlık Kurulu Raporları" genelgesinde engelli sağlık kurulu raporlarının geçerlilik sürelerinde engellilerin lehine olacak şekilde yeni düzenleme yapıldı.

Bakanlık yaptığı yeni yönetmelikle bazı engel gruplarını bu sistem dışına çıkardı. Yeni sisteme göre engelli vatandaşın engellilik durumuna göre rapor verilmesi kararlaştırılacak. Buna göre uzuv ve organ kaybı, bazı zihinsel engellilik durumları gibi hayatını idam ettiremeyen veya gelişmesi, iyileşmesi mümkün olmayan engelli vatandaşların raporları geçici rapordan sürekli rapora dönüştürülecek.

Sizin durumunuzda da uzuv kaybı varmış heyet raporunuzu sürekli hale getirebilir.

Üst Alt