Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor süresi doldu. 2022 için ödeme nasıl yapılacak?

Umut3072

Yasaklı Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Herkese selamlar..kalem abla bir sorum olacak bana yardım edermisin?süreli olan raporum 15 ekimde süresi doldu,yeni raporuda 15 ekime yetiştiremedim.yeni raporu 25 kasımda teslim ettim vakıfa..acaba aralıkta 3 aylık maaşım yatarmı alabilirmiyim.lütfen cevap verirsen çok sevinicem teşekkürler

@UmutCan112
15 Ekim'de rapor süren dolduysa demek ki sen eylül dönem ödemeni çektin. yeni raporu da 25 Kasım'da vermişsin. işlemler yetişirse aralık'ta aralık dönem aylığını alabilirsin ama işlemler yetişmezse mart'a kalır işin ablası. mart'ta da aralık dönem aylığı ile mart dönem aylığını birlikte alırsın.

yine de pazartesi e-devletten 2022 aylıkları bilgilerine bak. ödemenin görünüp görünmediğini kontrol et, oldu mu?

bu arada önceki rapor oranın kaçtı, yeni rapor oranın kaç?

Kalem abla önceki raporum süreliydi 3 yıllık yüzde 80..şimdi sürekli oldu yine yüzde 80..Abla bir sorum daha var..

babam yaşlılık maaşı alıyor.bende evde bakım ve engelli maaşı alıyordum..eve düzenli olarak hersene gelip gelir testi yaptırıyoruz.ama hesapladığımda bu 3 maaş muhtaclık sınırını aşıyor yinede maaşlar ödeniyor.bunu anlayamıyorum abla...

şimdiki baş vurumda kesilirmi acaba yardım edersen sevinirim ablacım.evde 4 kişiyiz

Kalem*abla önceki raporum süreliydi 3 yıllık yüzde 80..şimdi sürekli oldu yine yüzde 80..Abla bir sorum daha var..

babam yaşlılık maaşı alıyor.bende evde bakım ve engelli maaşı alıyordum..eve her sene düzenli olarak geliyorlar.gelir testi yaptırıyoruz.ama hesapladığımda bu 3 maaş muhtaclık sınırını aşıyor yinede maaşlar ödeniyor.bunu anlayamıyorum abla...

şimdiki baş vurumda kesilirmi acaba yardım edersen sevinirim ablacım.evde 4 kişiyiz..kafam almıyor beceremedim sizbir hesap yaparmısınız..evde bakım maaşı,yaşlılık maaşı,engelli maaşı,4 kişiyiz.muhtaçlık sınırını aşıyormu..aşıyorsa gelir testi yaptırdığımıza ramen bu 3 maaş ödeniyor bize.bi yardımcı olursan çok sevinicem melek ablam...

Son düzenleme:
Peki melek abla.benim eski raporum yüzde 65 ve sürekliydi.yeni aldığım rapor yüzde 80 ve 3 yıllıktı süresi bitti yeni rapor aldım 80 sürekli oldu ama yetiştirip veremedim vakıfa haliyle maaş kesilmiştir...eski rapordan %65 sürekli olan rapordan bu aralıkta maaş yatırırlarmı acaba.

@UmutCan112
bana ekimde rapor surenin dolduğunu yeni raporu veremediğini soyledin. yeni raporu 25 Kasım'da verdin. işlemlerin yetişmezse (ki yetişeceğini düşünmüyorum) ancak mart'ta alırsın ödemelerini.

aralık dönemi (aralık,ocak,şubat)+2 aylık fark + mart dönem aylığını (mart,nisan,mayıs) % 80 rapor oranı üzerinden mart'ta toplu alırsın.

Süreli olan raporum yüzde 80 lan ekimde dıldu..ama ondan önce yüzde 65 sürekli raporum vardı ablacım

Yazım hatası oldu abla lan kelimesi yanlış yazıldı özür

Yüzde 65 süreklidir raporum vardı..sonradan yükselir belki diye baş vurfum yüzde 80 oldu ama süreli 3 yılllık..süresi doldu başvurdum yine yüzde 80 süreklidir oldu bu sefer..ama yetişemedim 15 ekimde bitti süresi.25 kasımda verebildim.dolayısıyla.maaşlar kesilmiştir.eski 65 olan rapordan maaş verirlermi bu ay ablacım..anlatabildim inş.ilac aldım kafam durdu

Yeni aldığım engelli yüzde 80 olan raporla baş vurdum..amabundan önce 2014 tarihli yüzde 65 sürekli raporum varsı maaşda alıyordum

@UmutCan112 ablacım ben sana özet geçeyim. doğru anladıysam teyit et.

sen 2022 aylığına önce % 65 oranlı raporla başvurdun. sonra aylık yükseltmek için gittin yeni rapor aldın . o rapor da % 80 oranı ve süreli.

% 80 süreli raporunu vakfa verdin ve 2022 aylık miktarın yükseldi. aylık almaya devam ettin. ama ekimde bu raporun süresi doldu. yeni raporu da vaktinde veremedin. sen de 65 oranlı raporum üzerinden maaş verirler mi bu aralık'ta diye soruyorsun.

vakıftaki rapor, 80 oranlı süreli rapor ise ve sen sürekli 80 oranlı raporu ekimde veremediysen % 65 rapor üzerinden sana bu ay maaş vermezler.

Doğrudur abla çok güzel anlattın anladım şimdi..biz martı beklicez hayırlısı olsun..ALLAH binkere razı olsun ellerine nur yağsın inş..

Melek abla rapor oranım 80..rapor teslim etme 25 kasım..mart ayına yetişirse kaç tele alırım..

@UmutCan112
ablacım 1 Ocak 2018 tarihi itibariyle 2022 aylık miktarları artacak. 2018 yılının ilk altı ayının 2022 aylık miktarlarını ocak ayının ilk haftasında hesaplayıp bu forumlardan yeni başlık açarak duyuracağım. o zaman bana hatırlatırsın, mart'ta ne kadar alacağını hesaplar sana söylerim.

Melek abla çok soru soruyorum farkındayım,büyüklüğüne sığınıp hoş göreceğini umuyorum....şimdi ben yeni raporu %80 olarak 25 kasımda verdim ya,aralık ayından sayılacaksa aralık,ocak,şubat,mart nisan mayıs,toplam altı aylık alacağım değilmi..çünki ben raporu verdiğimde raporu teslim ettim diye geri bana herangi bir şey vermediler bende istemedim..sonra benim maaşı eksik yatırmasınlar..çünki kaymakamlıktaki bu işleri yürüten müdüriye kadın tam bir gıcık uyuz onu görünce sinirlerim bozulıyor..

UmutCan112 raporu teslim ederken sana bir şey vermeleri gerekmiyor ablası. vakıf kayıtlarına kaydediyorlar sadece. sen yeniden başvurmuyosun ki. rapor süren dolduğu için yeni rapor teslim ediyorsun. yaptıkları işlem doğru yani.

yok bunda hata yapamazlar ablası:) mart'ta sana 1 aralık'tan itibaren tam altı aylık ödeme yapacaklar. mart'ta hepsini alacaksın inşallah:)
ocak ayının ilk haftasında 2018 yılının ilk altı ayının miktarlarını yayınlarım. o vakit bana hatırlatırsan ben de sana toplam ne kadar alacağını hesaplar söylerim:)

Kalem.
Benim raporumda 60 tan 85 yükseldi,fakat aradaki 2 aylık maaş farkını vermediler.
Böyle bir fark ödemesi yapmadıklarını söylediler.

Son düzenleme:
@Mehmet005 2 aylık fark ödemesi mart (ocak ve şubat için) ve eylül (temmuz ve agustos için) dönemlerinde yapılıyor.

diyelim ki sen % 60 oran üzerinden aralık dönem aylığını çektin. ocak'ta da %85 oranlı yeni rapor aldın ve gidip vakfa aylık yükseltme talebinde bulundun. bu durumda yeni raporun vakıf kayıtlarına ocak'ta kaydedilmiş oluyor. yönetmeliğe göre aylık yükseltme de yeni raporun vakıf kayıtlarına geçtiği tarihi takip eden ilk ödeme döneminden yapılır.

bu durumda sana işlemler yetişmişse mart dönemi aylığın % 85 üzerinden yapılır. ama 2 ayın farkı % 60 üzerinden yapılır. çünkü yeni rapor ancak 1 mart'tan itibaren dikkate alınabilir.

anlatmak istediğin bu şekilde bir şey sanırım. ben de örnekle cevap vereyim dedim.

@Kalem.
Melek hanım bende sizin gibi düşünıuyordum,fakat malesef böyle bir durumun olmadığını söylediler. farklı maaş,kuruma bildirdikten sonraki dönemde başlatilıyormuş.

Yani diyelimki,ben eylul maaşini aldıktan sonra raporumu %85'e yükselttim ve bunu kuruma bildirdim. Ben ekim ve kasım aylarınin iki aylik aradaki oran farkınıda bir sonraki dönem ile birlikte beklerken,bana yalnizca yeni dönemde %70 ve üstü üç aylik maaşi verdiler aradaki iki aylık farki vermediler.

Gerekçe olarakta,rapor durumunun artması halinde,maaş artışı yeni dönemle birlikte başlar dediler,bu kanun yönetmeliktede geçiyormuş.

Yani,bir önceki dönemde almış oldugümuz raporun aradaki aylık fark oranı diye bir odeme yapmıyorlar.
Böyle bir beklenti içinde olup ona göre bütce yapan arkadaşlara duyurulur.

Melek hanım,umarım anlatmak istediklerimi anlata bilmişimdir,malum biliyorsunuz kelime ve ifade düşüklügüm bir hayli hat safhada'da.

Mehmet005 senin yanlış bildiğin temel konular var. öncelikle o konulardan başlayım.

eylül ödeme dönemi 3 aylıktır biliyorsun. hangi 3 ay dahildir eylül ödeme dönemine yazar mısın?

cevabı ben vereyim:)
eylül dönemi ( eylül,ekim,kasım) aylarından oluşur. eylül'de sana bu 3 ayın ödemesi peşin yapılır. senin eylül'de aldığım dediğin maaşın içinde zaten eylül,ekim,kasım var.
sen eylül maaşını aldıktan sonra raporu vakfa verdiysen aylık yükseltmen 1 aralık'tan başlar. ama sen geçmişsin ekim ve kasımı almaktan bahseidyorsun. yahu eylül'de aldın onları zaten.

2022 aylıkları üçer aylık olarak peşin ödenir.

eylül'de (eylül,ekim,kasım)
aralık'ta (aralık,ocak,şubat)
mart'ta (mart,nisan,mayıs)
haziran'da (haziran,temmuz, agustos)

@Kalem

Melek hanım,üç aylık peşin ödeniyor dediniz.
Benim eylülde aldığım maaş,eylül ekim ve kasım ayının maaşı değilmi ?, evet.

Peki ben eylülde aldığım peşin maaşı %60 rapor oranından almışmıyım.
Aralık dönem maaşım,aralık ocak ve şubatsa,

Ve bu dönem maaşım yalnızca %70 üstü maaştan verilip,benim geçmiş döneme ait 2 aylık farkım verilmeli değilmi.

Ama yok verilmedi ve verilmiyor.
Yani aylık fark yok,dönemsel fark var malesef.

Mehmet005
kardeşim senin verdiğin bilgi yanlıştır! sana yanlışını göstermek öğretmek için çabalamayacağım! madem bu kadar eminsin yanlışınla yaşa!
senin dediğine mi uyar benim dediğime mi, bu da bu başlığı açan üyenin kararı!

ama burada sırf sormak için yazılanlara da uzun uzun cevap verecek değilim.

öğrenmek istediğin konu varsa ayrı başlık açarsın sorarsın, orada uzun uzun anlatırım. ama burada bu konuyu bu kadar dağıtmana göz yumamam!

Kalem,
Melek hanım yine sizi kızdırdım anlaşılan,fakat benim burda paylaştığım,bahsetmiş olduğunuz konu ile ilgili benim yaşadığım süreç.
Ve bu süreç sizin söylediklerinizle uyuşmuyorsa bunun suçlusu ben değilimki.
Beni niye kırarsınız anlamadım..

Üst Alt