Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor süresi dolduğu için aylığım kesilmiş. Ne yapmalıyım?

Kingkong1

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar rapor süresi dolumu yüzünden 2022 maaşım reddedildi/feshedildi yazıyor ben şimdi nereye müracaat edeceğim? Yarın hemen işlemlere başlasam Hazirqn ayına kadar yetişir mi? Nisan ayının ödemesi yatmış çünkü.

2022 maaşım kesildi

Arkadaşlar E Devlet'ten baktım şimdi Nisan ayı ödemem yatmış lakin rapor süresi dolması nedeniyle maaşımı durdurmuşlar, ama benim raporum sürekli, ne yapmalıyım şimdi ben? Yazı şu şekilde:
Reddedildi/Feshedildi (18/07/2018) (Rapor Süresi Dolumu Nedeni İle)

Bagli bulndugun sydvye git durumu ogren.surekli raporda suresi doldu diye bir kavram olmamali.bunda bir yanlislik olabilir.h3men bugun gidip ogren.raporunda 1 yil 5 yıl yazan bir bolum varmi.birde 2018de feshedildi yazmis ama aylik hep odenmis.bunda bir yanlislik var.hemen bugun gidip aslını ogren.cevabinida burda yazarsin
@Kalem
@mka

@Kingkong
Simdi senin raporunun bitmesinin tarihi 2018 yılı gorunuyor ve sen o tarihte 18 yada 19 yasinda gorunuyosun sanirim.yani 18 yasina kadar baba yada anne vasin olarak gorunuyodu ama 2018 tarihinde kesildigi icin 18 yasini doldurmandan dolayı vasilik bitmis ve 2018de yilinda maasini durdurmuslar.fakat sisteme simdi dusmus.sen bagli bulundugun sydvye hemen gidip durumu ogren iyice

işte benimde kortuğum tam olarak bu. yarın emekliliğe basvuru yapacağım. benim raporum2 yıllıktı. vergi indirimim süresiz geldi. mart ayında. ama 14 ay sürdügü için rapor sürem bitti. yarın bana demesinler. raporun bitti git bi daha rapor al diye.

Ender bende aynı şeyleri düşünüyordum iyi denk geldi zamanla göreceğiz sen bi yol aç paylaş bizle bol şans sana

Arkadaşlar o tarih benim maaş aldığım ilk tarih. Ben hiçbir şey anlamadım bu işten, sydv'ye gittim çok kalabalıktı diye memur pek ilgilenmeyip gidin hastaneden yeni rapor çıkarın dedi ama benim raporum süresiz zaten. Ne yapmalıyım şimdi ben?

Tamam aldigin tarih o tarihtir .tamam diyelimki ayligin durduruldu fakat simdiki 2021 olan tarih olmasi lazim.bu iste bir terslik var.sydvnin boş zamaninda tekrar git sor bence

Kingkong
Soru 74: Rapor süresinin dolmasından dolayı vatandaşın 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylığı fesih edilir mi?
Kesilmez ancak geçici olarak durdurulur. Vakfa 1 yıl içinde yeni rapor ile başvuru yapılması halinde Mütevelli Heyet tarafından uygun görülmesi ile birlikte alamadığı aylıklar ödenir.
Soru 75: Rapor süresi dolmasına rağmen yeni raporunu zamanında vermeyen vatandaş yeni raporunu vakfa teslim edince alamadığı aylıkları tekrar alabilir mi?
Vakfa 1 yıl içinde yeni rapor ile başvuru yapılması halinde Mütevelli Heyet tarafından uygun görülmesi ile birlikte alamadığı aylıklar ödenir.
Soru 76: Yetkili hastaneden alınan engelliler için sağlık kurulu raporunda sürekli ibaresi bulunan vatandaşın 2022 aylığı fesih edilirse ve vatandaş fesihten sonra tekrar başvuruda bulunmak isterse yeni rapor çıkarmalı mıdır?
Vatandaş 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylığı feshedildiği aydan itibaren sürekli raporuyla 5 yıl içerisinde tekrar başvuruda bulunabilir ve yeni rapor istenmez. 5 yıl geçtikten sonra tekrar yeni rapor istenebilir.

2022 maaşım kesildi

Arkadaşlar benim bu ay raporumun süresi dolduğu için maaşımı çekemedim ay sonuda raporu yenilemek için sağlık kurulu heyetine gireceğim, bu ay alamadım büyük ihtimalle işlemler uzun süreceği için Mayıs ayında da alamayacağim. Sorum şu: Rapor yenileme işleri sırasında alamadığım maaşların birikimini tekrar maaş bağlanınca alır mıyım?

Kingkong
cevabı bi üst mesajda verdım.tekrar edıyım rapor cıkarıp yenı başvuru edersen heyet uygun görürse maaş baglanamsı için durduruldugu andan ıtıbaren bırıkenlerı alırsın

Tamamdır anladım çok teşekkür ederim

2018'in Ağustos ayında almaya başladığım 2022 maaşım 2021'in Nisan ayının başında rapor süresi dolumu nedeniyle durduruldu, bu ay yeni rapor çıkardım tekrar başvurdum aktif hale getirildi ama e-devletten kontrol edince 910 lira olarak aldığım maaş 685 liraya düşmüş. SYDV'ye gittim bana diyorlar ki siz 2014 tarihli 2 yıl süreli raporla başvurmuşsunuz onun için 3 veya 6 yıl boyunca kesintili maaş alacaksınız. Allah için bir yol gösterin madem ben 2014 tarihli rapor ile başvurduysam o raporun süresi 2016'da sona eriyor, ben ise 2018'de 18 yaşıma girip başvurdum ve o tarihte maaş almaya başladım nasıl oluyor da 2016'da sona eren raporla bana 2018'de maaş bağlayabiliyorlar? Bunu SYDV'de ki çalışan kadına sorduğum da evet haklısınız nasıl böyle bir hataya düştüler bilmiyorum ama bakanlığında yapacak bişeyi yok diyor. Ben ne yapacam şimdi bir yol yordam gösterin bana zaten kıt kanaat geçiniyorum iyice zora düşürdüler beni.

Bende bu durumdan muzdaribim maalesef. 2018'in yarısında almaya başladığım maaşım 2 buçuk yıl sonra ne hikmetse kesildi, SYDV'ye gittim bana "raporunuzun süresi 2016'da sona ermiş" dediler. Düşünebiliyor musunuz 2018'de sürekli raporumla başvuru yapmama rağmen bana süresi bitmiş raporla başvuru yapmışsınız diyor işin en saçma yanı da ben 2018 yılında 2016'da süresi biten raporla başvuru yapmışım ve onlarda bunu kabul etmiş aradan 2 buçuk yıl geçmiş ondan sonra bana tebliğ ediyorlar. Zaten ekonomik olarak zor günlerden geçiyoruz bir de bunun üstüne aylardır maaşımın 4/1'ini kesiyorlar ve dediklerine göre de uzun yıllar kesmeye devam edecekler. Keşke bi mucize olsa da af çıksa, bana ve benim gibilere yapılan çok büyük bir haksızlık bu.

Emekli oldunmu

Ender merhaba, emekli oldunmu kardeşim? süreç nasıl işledi raporun süresi bitiyordu neler yaptın paylaşırsan memnun olurum erdem.

Merhaba oğlumun raporu yüzde 90 sürekliydi ama fizik tedaviden kabul olmadığı için tekrar çıkarttım yüzde 100 verildi rapor 2018 de bende vakıfa bildirmeyi unutmusum geçen gün vakıftan aradılar bildirilmesi gerekirdi dediler hakkimda araştırma yapacaklarını söylediler imza attim bi sorun çıkar mi acaba sorunca rapor oranı düşmedi cıktı yani yardımcı olursanız sevinirim

Ahmeh51
her zaman en son alınan rapor geçerli olur.sizn raporda maaşın kesılmesını gerektrıen bişi(%40 ın altına düşme) olmamış.rapor yönundn sakınca olacagını sanmıom.araştırmayı gelir yönunden ederler.gelir krıterlerını bahsedilen tarıhlerde geçmedıysenız gene bişi olmaz.

Üst Alt