Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor süresi dolmadan yeni bir rapor başvurusu yapılabilir mi?

unltkz

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba,
büyükannem akciğer kanseri ve 1 yıl süreli %67 engelli raporu var. ancak kanser rapor tarihinden sonra daha da ilerledi. bu raporu 1 yıl dolmadan yenilememiz mümkün müdür acaba? eğer mümkünse raporu aldığımız hastaneden yapılabiliyor mu? nasıl bir yol izlememiz gerekiyor?
ilginiz ve desteğiniz için şimdiden teşekkür ediyorum.
saygılarımla.

Farklı devlet hastanesinden yeniden engelli rapora başvuru yapabilirsin "aynı hastaneden almak istersen rapor süresinin dolmasını beklemelisin "

unltkz
Rapor 6 aylık bir süreyi geçtiyse,yine aynı hastaneye başvurarak hastalıklarında ilerleme ve artma var gerekçesi ile,tekrar şahsi başvruyla alabilirsin.
Çirkin Bey,lütfen hakim olmadığımız konularda arkadaşlarımızı yanlış yönlendirmeyelim.
Zira,
Vatandaş aynı hastaneden tekrar rapor almak isterse ve raporuda sürekliyse,tekrar rapor almak için hangi bitmeyen süreyi bekleyecek.

Mehmet005

Arkadaş 1 yıl süreli demiş o yuzden bildiğimi anlattım ama senin bildiğin de yanlış aynı hastane rapor vermesi için sürenin dolması gerekiyor ancak itiraz yoluyla alabilirsin çunkü aynısını arkadaşım da yaşadık 2 yıl süreli raporu vardı 1,5 yılın da yeniden aynı hastaneden almak istedik bize rapor süresini bekleyin dediler
İdda etmiyorum benim dediğim dogru diye ama sizin bilginiz de yanlışa yakın

Süreli rapor da süreç nasıl işler bilemiyorum

Çirkin Bey Kardeşim
Aynı durumu ben yaşadığım için yazdim.
Ankara hacettepeden almış oldugum tek hastalıktan dolayı raporumu,diğer hastalıklarımıda ekletmek amacı ile yeniledim,
Bu tekrar yenileme süresinin üstünden enaz 6 ay geçmesi gerekiyormuş.
Akabinde 6 ay sonra tekrar başvurumu yaptim ve önceki %60 olan raporum,%85 çıktı.
Yani,demek istedigim aynı hastaneye başvurmak için rapor süresi diye birşey yok,6 ay geçtimmi,geçerli gerekçenle başvurup yenileye biliyorsun.
İyi geceler kolay gelsin.

Çirkin Bey Mehmet005
öncelikle gecikmeli yanıtım için kusura bakmayın, internet erişimim olmayan bir yerdeydim. bir itiraz yolunu deneyeceğim sanırım. olmazsa 6 ay sonrayı da bekleyebilirim.
ilginiz için teşekkür ederim.
iyi geceler dilerim.
saygılarımla.

unltkz
İtirazdı,hakem hastaneydi vs,hiç bunlarla uğraşmayın.
6 ay sonra çikaracağınız rapor daha kolay ve bilinçli yol olur.
Geçmış olsun.

Benim 5 yıllık engelli raporum var.4080 günle yüzde 40 oranı ile emekli oldum ssk.dan rapor sürem biterse emekli maaşım kesilir mi .kesilmeesi için tekrar aynı hastaneden raporu süresi dolmadan önce mi almam gerekiyor evrakların tekrar onay için Ankara bakanlığa gidermi

Üst Alt