Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor süresi dolunca bakım aylığı hemen kesilir mi? Yeni rapor için bir süre yok mu?

omer24

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
herkese merhabalar ,oğlumun raporu 9 aralıkta doluyor.yenilemek için hastaneye başvurdum.tüm branşları dolaştık.dosyayı teslim ettik.(17 kasımda teslim ettik)bakım maaşı kesilmesin diye sosyal hizmetlere vermek için raporu almak istedik.ancak hastane eski rapor süresi bitmeden heyete giremezsiniz dedi. heyet kuruluna randevu 9 aralık a yani rapor bitiği güne verildi.1 hafta sonrada( 12 aralıkta da)sonucu alırsınız dendi.yani kısacası sonuç elime 12 aralıkta geçecek sosyal hizmetlerdeki görevli 9 aralıktan önce bize yeni raporu getirin yoksa maaş kesilir denildi,hastane ise rapor bitmeden yeni rapor sistemde onaylanmaz dedi.yukarı tükürsem bıyık aşağı tükürsem sakal.ne yapmam gerekli.kim haklı hastanemi sosyal hizmetlermi.rapor bitimiyle yeni raporu sosyal hizmetlere teslim etmem arasında en fazla 1 hafta oynar.gerçekten maaş kesilirmi

süreli raporun süre bitim tarihinden dolayı rapor yenilemek için başvurmuşsunuz hastaneye. Bu gerekçeyle başvurdugunuz için rapor bitim tarihinden önce rapor düzenleyemezler. hastane haklı. ama inisiyatif kullanıp daha önce heyet için randevu vermeleri engel değildi buna. isteseler yapabilirlerdi (başka amaç yazabilirlerdi).
rapor bitim tarihinden önce yeni raporu teslim edemezseniz evde bakım aylıgınız durdurulmak zorunda. bu konuda il müdürlüğü de haklı.
rapor bitim tarihinde rapor teslim edilemezse evde bakım aylığı durdurulur ve siz uygun raporu (% 50 ve üstü, ağır özürlü ibareli) teslim ettikten sonra da tekrar evde bakım aylığı açılır.

sayın kalemşör bildiğiniz gibi bakım maaşları 1 ay önceki ayın maaşı diye banka sisteminde gözüküyor.yanı kasım ayında atm den çekerken ekim evde bakım maaşı diye geçiyor.izmir olarak her ayın 13 ila 15 i arası alıyoruz.rapor 9 aralıkta teslim etmezsek.aralık ayında alamıyormuyuz.aralık ayında alacağımız kasım maaşı olacak yani rapor süresi içersinde olan maaş.yani maaşa 4 gün kala rapor süresi bitiyor diye maaşı vermeyeceklermi.ocak ayında alacağımız da aralık ayındaki maaş olacak.ocak ayındaki yatacak maaşları hesaplara yatırırken muhtemelen ay sonuna doğru hesaplıyorlardır.aralık ayı sonundada benim yeni raporum ellerinde olacak.bana kesilmesi mantıklı gelmiyor siz ne düşünürsünüz.

hayır, Öyle şey olur mu? tabi Kasım ayı ödemesini alacaksınız.
Rapor bitim tarihiniz 9 Aralık'ta doluyormuş. Kasım ayında bakım hizmeti verildi. ve Kasım ayının ödemesini de biliyorsunuz sonraki ay alacaksınız. dolayısıyla Aralık'ta kasım ayı ödemenizi alırsınız.
rapor bitim tarihinde raporu ulaştıramazsanız aylık durdurulur.yeni rapor il müdürlüğüne ulaşınca da ona göre durum değerlendirmesi yapılır.

Merhabalar çok eski bir konu ama raporu yetistiremediğiniz icin maasi durdurdular mi yoksa olduğu gibi devam mı etti

Üst Alt