Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor tarihinin emekliliğe etkisi oluyor mu?

csharpci

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
0
Merhaba
Benim ilk sigorta başlangıcı 2006. Raporumun tarihi (sürekli bir rapor) 2013. 2013 e kadar sigortalı 900 gün çalışmışım. Ve 900 gün de SSK nın isteğe bağlı sigortası var. 6 Ay da askerlik yaptım 2006 yılında. İsteğe bağlı sigorta yatırırken sormuştum malulen emekliliğe kabul oluyor mu gün demiştim. Evet kabul oluyor demişlerdi. Şu anda aday memurum. Yeni atandım.

Durumum yukarıdaki gibi anlattım.
1-) Rapor tarihi 17 yıl da mı 19 yılda mı emekli oluyorum ya ona etki ediyor mu ? Sonuçta sigorta başlangıcı daha önce. Yani rapor tarihinden sonra mı yıl dolduracağım ? Yoksa rapor tarihi öncesi de yıl dolduruyor mu ? Askerliği de sayacam mı ?
2-) Ne zaman engelli oldunuz diye sorarlar mı ? Sanki sigortalı çalşmaya başladıktan önce veya sonra diye cevaba göre emeklilik yılı değişiyor diye bir şeyler okudum bir yerlerde. Böyle bir şey var mı ?
3-) 2028 gibi emekli olurum diye hesapladım ama. Yanılıyor muyum ?

İlk işe giriş tarihinden Memur olduğunuz tarihe kadar olan tüm primleri toplayın ve Memur olduğunuz tarihten çıkartınız. 30.10.2008 ve öncesi ne tekabül ediyor ise 15yıl hizmet sonun da emekli olabilirsiniz.
Memur olduğunuz için emeklilik şartlarınızın şu yukarıdaki soru ile çözülür

Kontrol ettim. Kesin bilgi şu şekilde. 991 gün sigortam var(Çalıştığım şirketler sigorta yaptırmış). 2 yıl 3 ay 16 gün isteğe bağlı sigorta(Yaptırırken sordum malulen emekliliğe sayılıyor mu diye evet dediler yani emekliliğe de sayılması gerekiyor). 6 ay kısa dönem askerlik. 991 gün kaç yıl yapıyor hesaplayamadım. 365 mi bölerek hesaplanıyor bilmiyorum. 5 yıl .... ay yapıyor kaç ay çıkar oradan hesaplayamadım. Yeni memur oldum. 2 ay oldu. Sanırım çok az bir farkla kaçırdım 15 yılı. 15 yıl olsaydı 15- 5 yıl ....... ay ı çıkartıyormuyuz ? 9 yıl .. ay sonra mı emekli oluyormuşum ?

Üniversite de yapıtğım stajlarda sayılır mı ?

İnternetten bir tablo buldum. Tabloya göre 2008 den önce işe başlama tarihim olduğu için 20 yılda emekli oluyorum. 2008 den sonra işe başlasaymışım 16 yılda emekli olabilecekmişim.
Ortada büyük bir haksızlık var. Bu durumu gereğinin yapılması için nereye bildirebilirim ?
http://3.bp.blogspot.com/-qqUzrFYdg...6dyiFq5Hg/s1600/engelli_emeklilik_tablosu.jpg

Bir sorum daha var. Bu linkteki B şıkkına mı giriyorum. yoksa C şıkkına mı giriyorum. Ben işe ssk lı olarak başladım ama şu anda memurum. C de memurlar 5760 günde emekli olur diyor. Fakat B de ssklı işe başlayan 2003-2008 arası 20 yıl diyor. http://www.engelliler.biz/forum/eme...-yasa-bagli-olmadan-erken-emekli-olurlar.html

Eğer 20 yıl ise SSK.Başlangıç yılı + 20 yıl sonunda mı emekli olunuyor ? Yani 2005+20=2025 yılında mı emekli olunuyor.?

Son durum itibari ile memur olarak emekliliğe bakacaksınız...

SSK da geçen pirimleriniz YIL olarak memuriyete aktarılacak derece ve kidem alacaksınız: Bunun için personel şubeye dilekçe yazıp birleştirilmesini talep edebilirsiniz.

İlk işe başlarken söylemiştim. Asaleti tastikten sonra ssk günlerinizi memuriyete aktaracağız dediler. Cevabınız için teşekkürler.

Emeklilik zamanı geldiğinde alacağınız rapordaki orana bağlı olarak şu tablaya tabisiniz:

bagkur.PNG

ilk memur olduğunuz tarih - (ssk + bağkur primleriniz + askerlik borçlanması) = emeklilik için temel alınacak sigorta başlangıç tarihiniz

Not: Askerlik borçlanmasının yukarıdaki formülde böyle kullanılıp kullanılamayacağından emin değilim. Ama olabilirmiş gibi geliyor bana

Üst Alt